Île de Ré met kinderen – Frans eilandleven met oesters en zoutvelden

Île de Ré met kinderen – Frans eilandleven met oesters en zoutvelden

Île de Ré met kinderen bezoeken? Zeker doen als je van het eilandleven, fietsen, oesters en schattige Franse dorpjes houdt. Nienke, Martijn, Mees (8) en Eline (7) bezochten het eiland aan de westkust van Frankrijk en geven tips!

Kijken bij de zoutvelden

Île de Ré staat bekend om de zoutwinning. Tussen de vuurtoren Phare des Baleines en het dorp Les Portes-en-Ré vind je zoutpannen. Een leuke stop tijdens een fietstocht over het eiland. Met een beetje geluk zie je hoe het zout gewonnen wordt met behulp van grote harken. Bijna bij elke zoutpan kun je een zak zout voor thuis kopen.

Oesters proeven 

Île de Ré staat bekend om de oesters die er vandaan komen. Breng een bezoekje aan een oesterkweker, waar je de oesters met een glaasje wit daarbinnen slurpt. Bij Cabane du Boutillon zit je op het terras direct aan de oesterput en eet je ze dus verser dan vers. 

Fietsen

Het eiland heeft eindeloos veel mooie fietspaden. Er is goede bewegwijzering waardoor verdwalen onmogelijk is. Overal zijn fietsen, kinderzitjes en ook aanhangfietsen te huur dus zeker voor de actievere families is Île de Ré een heel leuke bestemming.

Charmant stadje bezoeken

Saint-Martin-de-Ré is een oud vestingstadje waar je langs de mooie kust loopt of langs de oude stadsmuren. De vesting staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. In Saint-Martin-de-Ré vind je Restaurant Ben-Hur Char à Huitres. Het ligt in een parkje, dus de kinderen kunnen lekker in het gras spelen of een ritje maken (tegen betaling) in de carrousel. 

Lunchen aan zee

Wil je lunchen op het strand? Bij La Cabane de la Patache in Les Portes-en-Ré eet je vis en andere gerechten met uitzicht op de zee. 

Surfen

Ga je naar Île de Ré met kinderen? Er zijn verschillende surfscholen op Île de Ré waar je, ook met je kroost, terechtkunt voor een surfles. re-surf.com

Fruits de mer rapen

Op het strand van Port-Notre-Dame kun je fruits de mer zoeken. Bij laag water komen de schelpen en zeediertjes tevoorschijn en toeristen en de lokale bevolking scheppen zo hun lunch bij elkaar. 

IJsje eten

La Martiniere is een ijssalon met meerdere filialen op het eiland. Hier haal je ijs in bijzondere smaken zoals drop. Zeker doen tijdens een vakantie op Île de Ré met kinderen. 

Île de Ré met kinderen – praktische tips

Waar te slapen

Nienke: ‘Wij kampeerden op Huttopia Côte Sauvage dat midden in de duinen ligt. Je wandelt vanaf deze camping zo het strand op. Huttopia heeft nog een camping op het eiland: Chardons Bleus. Deze ligt niet aan de kust, maar heeft wel een zwembad. Je kampeert hier tussen de pijnbomen.’ europe.huttopia.com

Beste reistijd

In het hoogseizoen kan het behoorlijk druk zijn op dit eiland en in de stadjes is dit ook te merken aan de winkeltjes en op de markt. Aan de andere kant zijn er voldoende plekken waar je, buiten de gebaande paden, kan wandelen of fietsen zonder veel mensen tegen te komen. Ook de stranden zijn uitgestrekt waardoor je zeker niet bovenop elkaar hoeft te liggen. 

Goed om te weten

Niet overal op Île de Ré vind je zandstranden dus neem waterschoenen mee.

Combineren met

Wij raden aan om een aantal dagen op Île de Ré te verblijven (een week is misschien wat lang) en het te combineren met de stad La Rochelle of het volgende eiland Île d’Oléron. Stop onderweg bij pretpark Puy de Fou voor een kindvriendelijk uitje onderweg.


Wist je dat wij ook een magazine en boeken met inspiratie voor gezinnen uitgeven? Van vakantiebestemmingen tot de leukste uitjes in Nederland en België. Ga naar onze webshop of neem een abonnement op Kleine Globetrotter Magazine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*