Puy de Fou met kinderen – Review en tips

Puy de Fou met kinderen – Review en tips

Een park met alleen maar spectaculaire shows met ridders, gladiatoren, vikingen, prinsessen en dieren. Hoe gaaf is dat! Marlieke en Ivo ontdekten met hun kinderen Roos en Siem (7) het Franse themapark Puy du Fou en delen hun tips en ervaringen.

Puy du wat?

Eerlijk is eerlijk, wij hadden nog nooit van Puy du Fou gehoord. Best gek, want het park wordt al jaren bejubeld en is zelfs verkozen tot beste park van de wereld. Maar wat is het eigenlijk? Bij Puy du Fou vind je geen attracties als achtbanen en draaimolens. In dit park draait alles om de shows. Tijdens deze voorstellingen duik je de Franse geschiedenis in. Van het Romeinse Rijk en de middeleeuwen tot de Renaissance en de Eerste Wereldoorlog. Saai? Absoluut niet!

Overigens is de kans groot dat je al eens iets van Puy du Fou gezien hebt. De Raveleijnshow in de Efteling is namelijk door het park geproduceerd. En als je daar al van onder de indruk bent dan moet je direct richting Frankrijk, want dit is nog niks in vergelijking tot de shows die wij tijdens ons bezoeken in Puy du Fou met kinderen gezien hebben.

Tip combineer Puy du Fou met een rondreis door Bretagne

Een themapark waar alles klopt

Vanaf het moment dat we inchecken in ons hotel merken we het al. Bij Puy du Fou klopt alles. Van de klederdracht die het personeel draagt tot de meubels. Zelfs het toilet in ons huisje is een ouderwetse poepdoos (met modern toilet erin verstopt) en de bedden lijken zo uit een kasteel te komen. In het park gaat dit gewoon door. De huizen, het personeel, de winkeltjes, het eten. Alles klopt. Het park ligt ook nog eens in het groen waardoor het gevoel in een totaal andere wereld te stappen extra versterkt wordt.

Een van de mini dorpjes in Puy du Fou

Spectaculaire shows

Bij Puy du Fou draait alles om de voorstellingen. Er zijn zo’n 18 shows in totaal. Variërend in grootte en lengte. Van Le Signe du Triomphe, waar je met duizenden mensen in een soort collosseum zit. Tot korte doorloopshows zoals Le Mystère de La Pérouse waar je al lopend door een schip het verhaal van ontdekkingsreiziger Monsieur de La Pérouse ervaart.

De shows zijn in het Frans, maar via de goed werkende Puy du Fou app kan je via je smartphone meeluisteren in je eigen taal. Maar ook zonder vertaling zijn de shows goed te volgen. Wij gebruikten deze app ook om ons programma te bepalen. Het lukt je absoluut niet alle shows in een dag te bezoeken, maar door het gebruik van de app stel je wel het perfecte programma samen. Handig!

Tip: Koop een splitter voor je smartphone. Zo kun je twee koptelefoons tegelijk inpluggen. Handig voor als niet elk gezinslid een mobieltje heeft.

De spectaculaire arena van Le Signe du Triomphe

Onze favoriete shows in Puy du Fou

Nou kan ik natuurlijk over elke show die wij gezien hebben iets vertellen. En jullie lekker maken met foto’s en filmpjes. Maar dat doe ik niet. Met hoe minder voorkennis je naar Puy du Fou gaat, hoe beter. Want dan is het echt een verrassing van wat komen gaat. Maar om jullie toch een tipje van de sluier te geven wil ik jullie wel vertellen wat onze favoriete shows waren en waarom.

Ivo: ‘Ik was enorm onder de indruk van Le Bal des Oiseaux Fantomes. Een show met vogels. Het begint met witte uilen wat al behoorlijk indrukwekkend is, maar het werd steeds indrukwekkender. Zowel de kunsten die de vogels uithaalden als de soorten vogels die meededen. Aan het eind van de show vlogen er honderden vogels om ons heen. Waaronder een condor. Zoiets heb ik nog nooit gezien!’

Le Bal des Oiseaux Fantomes was ook favoriet bij onze kinderen

Marlieke: ‘Alles shows zijn spectaculair en de moeite, maar bij Mousquetaire de Richelieu heb ik echt met open mond zitten kijken. Tijdens de voorstelling wordt de hoofdrolspeelsters ontvoerd. Er komen veel zwaardgevechten en paarden aan te pas om de dame te redden. Maar meer ga ik niet verklappen. Extra bijzonder is dat deze show binnen is en er gebruik wordt gemaakt van water.’

Les Noces de Feu is een spectaculaire avondshow op het water

De favoriete shows in Puy du Fou van de kinderen

Roos (7): ‘Ik vond het heel spannend om in het donker in het park te zijn. Op het meer was een voorstelling met allemaal lichtjes. Er kwam vanalles uit het water. Zelfs een piano. Ik snap echt niet hoe dat kan. Er was mooie muziek en meneren sprongen vanaf hoge pilaren met een salto het water in. Maar het mooist vond ik de bruid die aan het dansen was.’ Voorstelling: Les Noces de Feu.

Siem (7): ‘Ik vond alle shows met ridders en vechten cool! Er was een show met ridders op paarden die coole trucs deden. En met heel veel vuur en een draaiend kasteel. Ik wil later ook in die show meespelen.’ Voorstelling: Le Secret de La Lance.

Le Secret de La Lance is een aanrader als je Puy du Fou bezoekt met kinderen

Conclusie: Is Puy de Fou met kinderen de moeite waard?

Ik kan echt iedereen aanraden ooit naar dit park te gaan. Het is zo spectaculair en de shows zitten zo ontzettend goed in elkaar. Mocht je in de buurt zijn of op doorreis zijn naar het zuiden van Frankrijk of Spanje, plan dan zeker een dag of twee in voor Puy du Fou. En het is zeker een aanrader voor kinderen vanaf een jaar of 7. Ook voor tieners is dit park te gek. Echt, gaat dat zien!

Je vindt in Puy du Fou ook een speeltuin om even de benen te strekken

Praktische informatie voor een bezoek aan Puy du Fou met kinderen

Waar ligt Puy du Fou

Je vindt Puy du Fou in Frankrijk, in de Vendée. De dichtstbijzijnde grote stad is Nantes. Vanaf de luchthaven van Nantes is het zo’n 45 minuten rijden. Parkeren is gratis. Je kan overnachten in je eigen camper op de parkeerplaats. Je betaalt hier €10 voor.

Vanaf welke leeftijd is Puy du Fou leuk?

Ik zou adviseren pas te gaan als je kinderen een jaar of 7 zijn. Sommige shows zijn best lang en je moet voor elke voorstelling ook even wachten. Daarnaast wordt er veel gevochten en wordt er vuur en harde geluiden gebruikt. Onze tweeling van 7,5 heeft echt ultiem genoten.

Kan je slapen bij Puy du Fou?

Jazeker! Er zijn meerdere hotels die direct aan het park liggen in de Cité Nocturne. Wij sliepen in Le Camp du Drap d’Or. In een huisje in de vorm van een kleurrijke tent in Renaissance-stijl. Maar je kunt ook slapen in een Middeleeuws kasteel of in een huisje aan het water. Bij je verblijf zit een uitgebreid buffet met o.a. heerlijk baguette, croissants en crêpes. Vanaf de hotels loop je in zo’n 5-10 minuten naar de ingang van het park.

De vrolijke huisjes van Le Camp du Drap d’Or zijn een aanrader om te verblijven tijdens een bezoek aan Puy du Fou met kinderen
Of ga slapen in een middeleeuws kasteel

Hoe haal je het meeste uit je dag?

Tijdens ons bezoek aan Puy du Fou waren wij in het bezit van een speciale pas: de Pass Émotion. Voor mensen met deze pas worden speciale plekken vrij gehouden bij de 7 grote shows en loop je via een speciale rij naar binnen. Dit scheelt heel veel wachten. Zeker als je maar 1 dag de tijd hebt zou ik overwegen deze pas, die €21 per persoon extra kost, aan te schaffen.

Download voor vertrek de Puy du Fou app. Met deze app kun je een programma samenstellen voor de dag. Doe dit een dag van te voren. Leuk om dit met het hele gezin te doen.

Zijn er restaurants in Puy du Fou?

Puy de Fou staat naast de shows ook bekend om het goede eten. Reserveer van te voren een plekje in een van de restaurants van de hotels. Zo aten wij echt goed Italiaans bij L’Atrium. In het park vind je verschillende afhaalrestaurants waar je belegde broodjes en warme wafels kunt kopen. Er zijn heel veel mooi gelegen picknickplaatsen waar je een gekochte of zelf meegebrachte lunch op kunt eten.

Wat kost Puy de Fou?

Wij vonden de kosten echt heel erg meevallen. Een dagticket kost voor volwassenen €35,85 en voor een kind t/m 12 jaar €25, 75 (prijspeil 2022, tickets gereserveerd via de website). Parkeren is gratis. De Pass Émotion kost €21 per persoon extra.

Kijk op de website van Puy du Fou voor meer informatie over het park.


Wij bezochten Puy du Fou op uitnodiging van het park. Bovenstaand artikel is volledig gebaseerd op onze eigen ervaring en mening.

Pin it

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*