Disneyland Parijs bespaartips: zo goedkoop mogelijk met je gezin naar Mickey Mouse

Disneyland Parijs bespaartips: zo goedkoop mogelijk met je gezin naar Mickey Mouse

Disneyland Parijs op een klein budget? Kan dat? Laten we eerlijk zijn, goedkoop zal het nooit worden, maar er zijn zeker een aantal trucjes waarmee je flink kan besparen op jouw bezoek. Hieronder een overzicht van onze Disneyland bespaartips.

Zoek op aanbiedingen

Laten we beginnen met de allerbelangrijkste tip: ga altijd eerst op zoek naar aanbiedingen via de website van Disneyland. De beste deal die er bestaat is dat kinderen tot 12 jaar gratis mee mogen. Nog een hele fijne is een extra dag + nacht gratis. Of wat dacht je van 15% korting + €200 zakgeld te besteden? Deze acties starten meestal een maand of twee voorafgaand aan de periode waarin je wilt gaan. Wil je bijvoorbeeld in de voorjaarsvakantie naar Disney? Dan is nu het moment om te boeken.

Vergelijk prijzen met buitenlandse aanbieders

Maar ho! Je bent nog niet klaar met het zoeken naar aanbiedingen. Het is namelijk zo dat een aanbieding op een buitenlandse website van Disneyland een heel stuk beter is dan die in Nederland. Zo gingen wij in de herfstvakantie voor €500 goedkoper naar Disney, omdat we via de Belgische website hadden geboekt. Zit je al op de website van Disney? Dan kan je heel makkelijk schakelen tussen de verschillende landen door bovenin de taal te veranderen (naast het zoekscherm).

Laten we de voorjaarsvakantie weer als uitgangspunt nemen. Stel je gaat van maandag t/m woensdag naar Disneyland met twee kinderen onder de 12 jaar. In Disneyhotel Cheyenne (low budget). Dan betaal je via de Nederlandse website €857,46, maar krijg je €200 te besteden in het park. Via de Franse website of de Belgische website betaal je, voor precies dezelfde periode, €479,56. Dat scheelt dus bijna €200!!!

Verblijf in een Disneyland hotel goedkoper dan losse tickets

Ja oké, maarre… is het niet veeeeel goedkoper om een huisje te huren voor weinig en dan zelf 2 dagen naar Disney te gaan op losse kaartjes? Nou, nee! Ik gooi er weer een rekensom tegenaan. We gaan even uit van dezelfde data als hierboven. Stel je wil 3 dagen gaan met 4 personen. Losse entreetickets komen dan uit op: €702 terwijl een pakket inclusief 2 nachten €479,56 is. Dat scheelt nogal wat, hè. Losse entreetickets zijn alleen goedkoper als je 1 dag gaat naar 1 van de 2 parken. Je betaalt dan als gezin doordeweeks €202 en in het weekend €302.

Cheyenne is een goed en goedkoop Disneyland hotel

Koop een jaarabonnement

Vind je Disney zo leuk dat je minstens 4 dagen per jaar wilt gaan? Of wil je toch liever naar Disney vanaf de camping of een huisje? Dan kan een jaarabonnement goedkoper uitpakken dan losse tickets. Je hebt verschillende jaarpassen. De beste deal is de Maxic Flex jaarpas. Hiermee mag je 300 dagen per jaar naar binnen en parkeer je gratis. De pas kost €219 voor iedereen vanaf 3 jaar.

Tip: Ik kreeg de tip van een Instagramvolger dat er dichtbij Disney een leuke camping ligt met een perfecte treinverbinding naar Disney en Parijs > Le Chene Gris. Fijn voor als je Disneyland in de zomer bezoekt of meer bewegingsruimte wilt met (kleine) kinderen.

Doordeweeks is Disneyland goedkoper dan in het weekend

Ja, je leest het goed. In het weekend betaald je dus €100 meer dan doordeweeks. Dit geldt ook voor de pakketten inclusief overnachting. Zo kan het dus zomaar zijn dat een midweek in een (Nederlandse) vakantieperiode een heel stuk goedkoper uitpakt dan een bezoek in een willekeurig weekend. Plan je Disneylandtrip dus slim!

Neem je eigen eten en drinken mee

Maar met slapen alleen ben je er natuurlijk niet. Er moet ook nog gegeten worden. De prijzen voor een simpele snack of fastfoodmaaltijd zijn in Disneyland ook niet echt bepaald goedkoop. Zo kost een simpele hotdog met drinken al gauw €10 en een hamburgermenu €16. Een zakje chips €3 (echt waar) en een beker popcorn €5. Je loopt dus echt leeg op het eten.

Het loont dus om zelf het een en ander aan snacks mee te nemen. Ook drinken is geen probleem. Bij de controle doen ze niet moeilijk om een flesje water. Daarnaast zijn er ook drinkpunten in het park waar je het flesje weer kan vullen.

Vlakbij Disneyland vind je een groot winkelcentrum met supermarkt en bakker. Ben je meerdere dagen in Disney dan kan het lonen om daar verse croissant en baguettes te halen. Wil je perse op het park eten dan is het goedkoper om in Disney Village te eten bij de McDonalds of Vapiano. Al zijn bij die laatste de prijzen wel wat hoger dan de Vapiano in Nederland.

Tip: Wil je liever zelf koken? Kies dan niet voor een verblijf in een van de Disneyhotels, maar voor een huisje in het Disney’s Davey Crockett Ranch. Het kost vaak €50 meer dan een hotel, maar een keer koken en je hebt het er al uit. Houd er wel rekening mee dat dit park een stuk verder van Disney af zit en je met eigen vervoer heen en weer moet rijden.

Stel een shopbudget in

Iedereen loopt er mee: de Minnie Mouse oren (€15) en prinsessenjurken (€70). Echt, het lijkt wel of er geen rem op de Disney bezoeker zit. En heel gek is dat ook niet. Na een attractie word je bijna altijd door een winkel geloodst. Heel verleidelijk dus om te gaan shoppen. Nog verleidelijker voor kleine kinderen. Wij maakten de afspraak dat onze kinderen allebei 1 cadeau uit mochten kiezen aan het eind van de eerste dag. Dat hielp tegen eindeloos gezeur.

Tip: Is je kind gek op verkleden? Neem dan een prinsessenjurk of Peter Pan pak mee van huis. In de lokale speelgoedwinkel zijn de jurken een heel stuk goedkoper ;-).

Wacht tot je kind de juiste leeftijd heeft

Heb je net als ons geen geldboom in de tuin of een gans die gouden eieren legt? Dan is de kans groot dat een bezoek aan Disneyland een eenmalige activiteit is. Wacht daarom tot je kind oud genoeg is om Disney echt te kunnen waarderen. Onze tweeling was met 4,5 jaar misschien net te jong. Al zal ik de blik van mijn dochter die Elsa en Anna in het ‘echt’ zag nooit meer vergeten!

> Toch maar liever naar de Efteling? Lees dan hier of de Efteling leuk is om te bezoeken met een peuter


Dit bericht bevat affiliatielinks. Dit houdt in dat wij een kleine vergoeding krijgen als jij iets koopt of boekt via deze link. Het kost jou niks extra’s en wij kunnen mooie reizen blijven maken en jullie blijven inspireren. Een win win situatie. Meer lezen? Check dan onze disclaimer.


PS: Heb je ons nieuwe GRATIS tabletmagazine al gezien? Boordevol reisinspiratie speciaal gericht op gezinnen? Nee? Je download ‘m hier.

Pin it

7 reacties

 • Yvette zegt:

  Mooie blog!!!

  • Marlieke zegt:

   Dankjewel!

 • Kiki zegt:

  Leuke blog en goede timing. Wij gaan volgende week met onze 3 meiden waarvan de jongste 4 is en helemaal in de prinsessenfase. Geniale tip om zelf een prinsessenjurk mee te nemen! We hebben al met de kinderen besproken dat we niet gaan winkelen vanwege de prijzen maar om van dat gekwijl bij de jurken af te zijn kan ze er maar beter vast een aan hebben. Toptip!
  Voor ons met z’n vijven zonder auto (we gaan met de Thalys dus Davy Crockett is geen optie) is een appartement buiten Disney wel voordeliger dan 2 hotelkamers.

  • Marlieke zegt:

   Wat fijn om te horen Kiki! En goede tip. Wel suf dat ze bij Disney geen hotels hebben met kamers voor gezinnen met 3 kinderen of meer.

 • Lisanne zegt:

  Hoi Marlieke,

  Ik heb het net geprobeerd maar de prijzen blijven bij mij hetzelfde helaas,
  Wel jammer had er direct zin in om heen te gaan…

  • Marlieke zegt:

   Ha Lisanne,
   Dat is balen. Wanneer wil je gaan? Ik heb net nog gekeken en zie dat de actie er nog wel is. Het gaat om de kinderen gratis actie. Die bestaat in Nederland niet meer, maar is wel via de Belgische site te boeken. Succes!

   • Lisanne zegt:

    Hoi Marlieke,

    wij zouden graag woensdag 23 tot en met vrijdag 25 oktober gaan (volgende week)
    dat heb ik denk ik toch bij een andere actie gekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*