Review: Roompot Beach Resort

Review: Roompot Beach Resort

Als je mij vijf jaar geleden had gevraagd of ik een weekend mee zou willen naar een vakantiepark dan had ik waarschijnlijk vriendelijk bedankt. Toentertijd was het mijn doelstelling om zo ver en zo vaak mogelijk op reis te gaan. Het liefste met alleen een backpack en zonder plan. Nu vijf jaar en drie kleine kinderen later, schrijf ik deze blog vanuit mijn stacaravan op Roompot Beach Resort. En dit bleek best een goed idee! Hieronder beschrijf ik de positieve punten die mij zijn opgevallen tijdens ons eerste weekend weg als gezin van vijf…

De locatie: zee en strand vlakbij

Roompot Beach Resort ligt op een mooie plek in Zeeland, vlak aan het strand. Vanaf je huisje wandel je binnen vijf minuten door de prachtige duinen het brede strand op. Op het strand bevindt zich een speeltuin. Daarnaast zijn er ook  wat eetgelegenheden. Iedere dag gingen wij hier een frisse neus halen en lekker uitwaaien. Normaal gesproken moeten wij drie kwartier rijden voordat wij bij zee zijn dus dit voelde als een cadeautje! Omdat wij hier in maart waren, bleef het bij wandelen maar in de zomer vermaakt je kroost zich zeker met het bouwen van zandkastelen en het vangen van krabben.

Het subtropisch zwemparadijs

Iedereen die met kleine kinderen op pad gaat weet inmiddels wat de gouden formule is: het maakt niet uit waar je naartoe gaat, maar met een zwemgelegenheid en af en toe een ijsje is je trip geheid een succes. Roompot Beach Resort heeft een subtropisch zwemparadijs waar je als gast onbeperkt gebruik van mag maken. Ik persoonlijk vond de term zwemparadijs iets overdreven, maar ik weet zeker dat mijn peuters van twee en drie jaar daar anders over dachten. Het zwembad heeft een grote glijbaan en een bad vol ballen en matten dus je kunt hier makkelijk twee uur per dag doorbrengen.

Foto: Roompot.nl

Binnen- en buitenspelen

Beach Resort Roompot heeft zowel een binnen als een buitenspeeltuin. De buitenspeeltuin is een stuk groter dan de binnenspeeltuin. Kinderen tot een jaar of zeven kunnen zich hier prima vermaken. De binnenspeeltuin is iets kleiner maar heeft wel een ander positieve bijkomstigheid: de speeltuin is namelijk gevestigd naast de bar! 🙂

Dansen met Koos Konijn

Ik moet je eerlijk zeggen dat onze voorkeur uitgaat naar activiteiten waar geen hectiek, herrie een chaos in voorkomen. Dit is overigens niet omdat ik het afkeur, maar wij worden gewoon wat blijer van mooie natuurparken en uitgestrekte stranden. De minidisco met Koos Konijn was dus even slikken, maar ook daar hebben we ons doorheen geslagen. Onze jongens vonden dit namelijk het hoogtepunt van de vakantie. Uiteraard hebben wij daarom iedere avond keurig alle liedjes meegedanst. Daarnaast werden er ook buiten het hoogseizoen activiteiten aangeboden voor diverse leeftijden. Je kunt hierbij denken aan boogschieten, speurtochten, pizza bakken en knutselen. Als je dus een keer zelf geen zin hebt om je koters te entertainen dan doet het animatieteam dit wel voor je.

Tip: Bezoek Minidierentuin Tropical Zoo in Zeeland. Lees hier onze review.

Tijd met het gezin

Toen wij besloten om een weekend weg te boeken, was ik net vier weken terug bevallen van onze derde zoon Luc. Na vier weken non-stop (uiteraard heel gezellig en meer dan welkom) kraambezoek hadden wij even zin in een weekend met zijn vijven. Rustig wakker worden, op de dag zelf beslissen wat het plan wordt en even geen rekening houden met agenda’s. En dat was echt een succes! Onze jongste zoon sliep bijna de hele dag dus daar hoefden we bijna geen rekening te mee te houden. De oudste twee jongens vonden alles wat er op het park te beleven was fantastisch. Het zwembad, de animatie, het strand… alles werd met open armen ontvangen. We hebben ons voorgenomen om dit vaker in te plannen.

Zijn er dan helemaal geen nadelen?

Nadelen wil ik het niet per se noemen maar er zijn wel wat kleine zaken die ik als wat minder heb ervaren aan dit weekend. Een voorbeeld hiervan is het inpakwerk voorafgaand aan zo’n weekendje weg. Het kost aardig wat tijd om de spullen voor een baby en twee peuters bij elkaar te sprokkelen. Daarnaast moet je ook even nadenken over handdoeken, toiletpapier, vaatwastabletten, beddengoed en vuilniszakken. Uiteraard is dit geen megaramp maar ik was verbaasd over de hoeveelheid spullen die nodig zijn voor zo’n 60 uur vakantie.

Wat het park zelf betreft kan ik twee zaken noemen die ik als minder positief heb ervaren. Als eerste vond ik de prijs-kwaliteit van het eten niet helemaal in verhouding. Hier is voor het park nog wat winst in te behalen. Daarnaast heb ik mij verbaasd over de hoeveelheid grijpautomaten, draaimolens en auto’s waar je geld in moet gooien voordat er een schreeuwerig geluid of beweging uitkomt. Ik heb een kleine allergie voor dit soort apparaten en onze kinderen mogen hier dan ook geen gebruik van maken. Dit leverde af en toe een kleine discussie op.

Uiteraard wegen deze zaken niet op tegen alle positieve punten. Ga dus gewoon een keer genieten van de natuur en van alle faciliteiten die zo’n park te bieden heeft. Het hoogseizoen slaan wij even over maar daarbuiten gaan wij zeker nog een keer terug.

Tip: Boeken met korting

Wij hebben gebruik gemaakt van de website bungalowspecials.nl. Op deze website vind je vakantieparken die (een zeer hoge) korting aanbieden. Je kunt selecteren op land, provincie en/of faciliteiten. Wij hebben een zespersoons stacaravan met drie slaapkamers geboekt. Hier betaalden wij 153 euro voor drie nachten voor. Dit was exclusief bedlinnen maar inclusief belastingen en reserveringskosten.


Wij bezochten dit park op eigen gelegenheid. Wel zitten er affiliatielinks in dit bericht. Dat houdt in dat wij een kleine commissie ontvangen als jij via die link boekt. Zonder dat het jou iets extra’s kost. Een win-win situatie ;-).

Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*