Kidshotspot: review Berkenhof Tropical Zoo in Zeeland

Kidshotspot: review Berkenhof Tropical Zoo in Zeeland

Berkenhof Tropical Zoo. Wij hadden er nog nooit van gehoord. Dus op een zonnige nazomerdag stapten wij in de auto en reden we naar het altijd mooie Zeeland. Het bleek een goede zet. Want wat een leuke mini dierentuin. Kers op de taart? De fantastische binnenspeeltuin. Gaat dat zien! Hieronder lees je onze review over Tropical Zoo.

Een uit de hand gelopen hobby

Het gebouw van Tropical Zoo is zo klein dat we er bijna aan voorbij rijden. Je verwacht ook niet een dierentuin in het kleine Zeeuwse dorpje Kwadendamme. Bij binnenkomst worden we welkom geheten door Leny en zoon Jeroen. Berkenhof Tropical Zoo blijkt een echt familiebedrijf. De uit de hand gelopen hobby van vader Johan. In 35 jaar tijd transformeerde hij een oude boerderij met braakliggend terrein, van siertuin met de mooiste tropische bloemen en planten naar kleine vlindertuin met restaurantje naar mini dierentuin met een flink restaurant met terras.

Tropical Zoo

Nou zul je misschien denken dat de mini dierentuin hierdoor knullig is. Maar niets is minder waar. Niet voor niets wint Tropical Zoo al een aantal jaar achter elkaar de ANWB-prijs voor leukste uitje van Zeeland.

We beginnen ons bezoek in de eerste ruimte; de ‘tropical zoo’. Een oase van tropische planten en bloemen. Er fladderen vlinders rond en af en toe rent er een exotische vogel voorbij. We spotten kleine aapjes, verschillende reptielen, een minikrokodil en een bontgekleurde kameleon. De klamme warmte in de kas geeft ons het gevoel alsof we in de tropen lopen. Weer even terug zijn in de Thaise jungle. Fijn!

 

Oog in oog met een T-Rex

Via de donkere fossielenmijn, ‘spannend mama’, lopen we de volgende ruimte in. Onze kleuterzoon wordt meteen enthousiast. ‘Dino’s!’ In de Dino expo staan levensgrote beelden van onder andere een Triceratops, Stegosaurus en een T-Rex. Tussen de dino’s door vind je ook levende ‘prehistorische’ dieren. Wij spotten slangen, schildpadden en een stinkdier.

Twee keer per dag wordt hier een korte demonstratie gegeven met levende dieren. Wij zien een kleine wurgslang die we kort vast mogen houden. Een aantal dappere kinderen durven de slang zelfs om hun nek te hangen. Er wordt veel informatie gegeven over het diertje. Onze kinderen vinden het vooral eng.

Spelen in de jungle

Die hebben inmiddels ook de derde ruimte van Tropical Zoo ontdekt; de Kids Jungle. Wat een gave speeltuin! Zand, water, netten, tentjes. Allemaal ingrediënten voor avontuur. Korte broeken aan, schoenen uit en gaan. Terwijl wij rustig wat drinken vermaken onze kinderen zich prima. Banjeren door de ondiepe riviertjes is favoriet bij onze dochter van 4. Terwijl onze zoon kruipt door netten en speelt dat hij op dino jacht is in een van de safaritentjes. We zijn onder de indruk!

Tip: neem droge kleding en een handdoek mee. Bij de speeltuin is een douche om handen en voeten schoon te spoelen.

Pannenkoeken eten

Na het spelen hebben we trek. We lopen via de tuin, waar ook nog speeltoestellen staan, naar het restaurant. Het is lekker nazomerweer dus we besluiten op het terras te eten. Voor de kinderen bestellen we een kindermenu (€10,-) die bestaat uit een pannenkoek en een ijsje met verrassing. Een klein puntje van kritiek, er zit niks te drinken bij. Iets wat voor dit bedrag wel had gemogen. Wel krijgen ze in totaal 3 (!) kleine cadeautjes en is de pannenkoek groot en smaakvol. Ook het broodje en de soep die wij bestellen smaken goed, maar zijn ook iets aan de dure kant. De bediening is vriendelijk, maar zijn wat traag. Voor onze kinderen niet erg. Die roetsjen van de kabelbaan terwijl wij geduldig wachten.

Conclusie review Tropical Zoo

Voordat we aan onze terugweg beginnen willen de kinderen nog even spelen in de Jungle. En willen ze nog een keer bij de dino’s kijken. En willen ze nog een keer door de Fossielentunnel en ook nog een keer naar de kleine aapjes zwaaien. Als we dan eindelijk in de auto zitten klinkt er vanaf de achterbank ‘gaan we hier snel nog een keer naartoe?’ Tropical Zoo, je viel in de smaak!

Praktische informatie Berkenhof Tropical Zoo


Waar?

Tropical Zoo ligt in de provincie Zeeland aan de Langeweegje 10A in het kleine dorpje Kwadendamme. Vlakbij Goes (10 km) en Middelburg (30km).

Wat kost het?

Kinderen t/m 2 jaar mogen gratis mee. Van 3 tot 12 jaar en voor 65+ betaal je €10 en alles daar tussenin €11. Parkeren is gratis. Wij vonden de horeca wat aan de dure kant, maar wel lekker. Er staan ook genoeg picknickbanken om zelf meegenomen spullen te nuttigen.

Openingstijden

Tropical Zoo is open dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00. Let op: in de winter en schoolvakanties gelden er aangepaste openingstijden. Bekijk voor de zekerheid de website.

Voor wie?

Tropical Zoo is leuk voor zowel peuters, kleuters als oudere kinderen die op de basisschool zitten. Voor kleine dino fans en kids die van avontuur houden is deze mini dierentuin echt een feest. Je kan er ook je feestje houden. Klik hier voor meer info.

Hoe lang duurt een bezoek?

Wij waren vier uur bij Tropical Zoo, maar hadden nog wel wat langer kunnen blijven. Als je een halve dag aanhoudt zit je goed.


> Fan van dino’s? Lees dan onze review over het Oertijdmuseum in Boxtel.

> Zin in meer uitjes in Nederland? Bezoek dan naar onze Nederland met kinderen pagina


Wij schreven dit artikel in samenwerking met Tropical Zoo. Zoals jullie van ons gewend zijn geven wij altijd onze eerlijke mening.

Pin it

2 reacties

  • Nanouk zegt:

    Dit klinkt geweldig! Ziet er leuk uit en wat een feest om zo in de jungle te mogen spelen! En dus ook geschikt voor een regenachtige dag. Ik hou m in gedachten!

    • Marlieke zegt:

      Het is echt een leuke plek! En zeker geschikt voor regenachtige dagen of in de winter als je even behoefte hebt aan de tropen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*