Review Deryan tentje: hels of hemels?

Review Deryan tentje: hels of hemels?

Met twee kleine kinderen op reis, maar geen zin en ruimte om twee campingbedjes mee te slepen. En ze in een normaal bed laten slapen is nog geen optie. Hoe gaan we dat oplossen? Na enig research op het wereldwijde web waren we er uit. We schaffen twee Deryan peuter tentjes aan. Lekker compact en de recensies waren lovend. De meeste baby’s en peuters leken er als een blok in te slapen. Zelfs beter dan thuis. Dat willen wij ook wel!

De hel
Dus vol goede moed namen wij de tentjes mee naar Portugal. We hadden ze al eens thuis opgezet en de kids vonden ze toen fantastisch. Maar er ook daadwerkelijk in slapen bleek heel andere koek. Gillen, krijsen, schoppen. We hebben van alles geprobeerd. Er naast blijven liggen. De rits open laten. Maar na twee uur waren we het zat en hebben we ze bij ons in bed genomen. Gelukkig had onze Airbnb host nog ergens een campingbedje staan en stond er een vast ledikant in een van de slaapkamers, zodat we nog wel een gezellige vakantie gehad hebben. De tentjes bleven de rest van de vakantie ingepakt. Poging mislukt.

Nieuwe poging
Ruim een half jaar later gingen we voor poging twee. We hebben immers een flinke reis in het verschiet waarbij we toch wel heel erg graag willen dat de tweeling in hun tentje slaapt. De ergste peuterpuberteit was verdwenen en we hadden het idee dat we ze iets beter hadden voorbereid dan de vorige keer. Het werd een familieweekend in een groot huis in Nederland.

Misschien was het de slaapkamer, kunstgras op de grond en behang met bomen, waardoor de tent ineens wel leuk was, de eigen dekbedjes in plaats van de slaapzak. Of het waren de neefjes en nichtjes die ook wel graag in zo’n tent wilden slapen. Maar warempel, ze gingen er zonder problemen in en sliepen de eerste nacht als een blok. De tweede en derde nacht werden ze af en toe wakker van het gekraak, maar ze bleven er wel keurig in liggen. Dat schepte hoop voor de toekomst.

Hemels
En toen was daar de reis naar Bali. De reden waarvoor we de tentjes aangeschaft hebben. Voor de eerste week hadden we een bungalow geboekt met alleen een tweepersoonsbed. Geen escape deze keer. Het weekend oefenen in Nederland wierp gelijk zijn vruchten af. Het slapen in de tent was geen enkel probleem meer. Zelfs in Lovina, waar ze ook in een tweepersoonsbed hadden kunnen slapen, sliepen ze liever in hun eigen tent.

Gedurende deze  ‘vakanties’ hebben we wat kleine aanpassingen aan de tentjes gedaan om het wat comfortabeler voor de kids en onszelf te maken. Zo doen wij het luchtbedje niet in het special compartiment onderin, maar los in de tent met daar overheen een matrasbeschermer (formaat ledikant). Dit zodat het bedje minder kraakt en de kids er minder in zweten. Ook is het op deze manier makkelijker om je kindje in te stoppen. Voor het weekend Nederland namen we hun eigen dekbedden mee in plaats van de slaapzakjes die er bij horen. Onze kinderen zijn niet gewend om in een slaapzak te slapen en de bijgeleverde slaapzakken kraken ook nog eens gigantisch. Voor Bali namen we alleen hun favoriete dekbed overtrek mee en een kussen. Grappig detail: onze tweeling noemt de Deryan hun olifantentent. Vanwege het logo wat er op staat.

Voor- en nadelen op een rij
Voordelen:

  • De grootste reden voor ons om de tent aan te schaffen is zodat we geen dure familiekamers hoeven te boeken als we straks gaan reizen, maar ook voor een tweepersoonskamer kunnen gaan. Let wel op dat de kamer ruim genoeg is.
  • Je kindje slaapt altijd in hetzelfde bedje en hoeft dus niet constant aan de nieuwe accommodatie te wennen.
  • Doordat de tent is afgesloten kunnen er geen muggen of andere vieze beestjes in kruipen
  • Het formaat is lekker compact. Dit neemt een stuk fijner mee dan een campingbedje.

Nadelen:

  • Het gekraak. Al went dat wel.
  • Het tentje is wat warm in tropisch klimaat.
  • Ze slapen er niet gelijk goed in ;-). Tenzij je ze misschien gelijk als baby in een tentje laat slapen.
  • Het opvouwen is de eerste keren best ingewikkeld. Wij moesten de hulp van YouTube inschakelen. Inmiddels is het geen probleem meer.

Laatste tip
Wee niet zo naïef als wij waren. Oefen voordat je op reis gaat ;-).


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*