Uitgetest: opklapbare bedrand van Baninni

Uitgetest: opklapbare bedrand van Baninni

Wat als je op reis gaat met een kleuter. Eentje die te groot is voor een reistentje als de Deryan, maar thuis nog gewend is om in een peuterbed te slapen met opstaande rand? Een nachtelijke valpartij is niet zo tof en je kunt het kind moeilijk op de grond laten slapen. Wij speurden het internet af en vonden, gelukkig, de perfecte vervanger: de opklapbare bedrand.

Te groot voor de Deryan toddler

Voor onze reis naar Azië bleek dit een serieus probleem. Een jaar geleden schaften wij twee Deryan tentjes aan. Die gingen mee naar Portugal, Bali en een lang weekend Nederland. Ideaal! Want zo hadden onze kids een eigen bedje om in te slapen en hoefden wij geen dure familiekamers te boeken.

Maar inmiddels zijn onze kleine peutertjes, kleutertjes van bijna vier jaar en barsten ze uit het tentje. Sh*t! Onze kids zijn namelijk gewend om thuis in een peuterbed te slapen met een opstaande rand. Iets wat ik in een Aziatisch guesthouse nog nooit ben tegen gekomen. Op zoek dan maar naar een alternatief.

>> Lees hier over onze ervaringen met de Deryan toddler

De zoektocht naar een alternatief voor de Deryan

Zo vonden wij op onze zoektocht luchtbedden met opstaande randjes. Leuk, maar luchtbedden gaan lek, althans, ik lig bij het kamperen altijd na een paar dagen halverwege de nacht op de grond. Niet zo handig dus als je voor een langere periode weg gaat.

Een opblaasbare bedrand dan? Eentje die je onder het laken schuift? Klinkt ideaal, maar ook nu weer kans op gaatjes en lekkende naden. De hoogte van de bedrand vond ik ook niet spectaculair. Een keer flink draaien en de kleuter gaat alsnog richting de vloer.

En een opklapbare bedrand of opvouwbaar bedrekje? Is dat wat? Oké, hier had ik dus echt nog nooit van gehoord. Maar na het zien van wat plaatjes was ik enthousiast. Bestellen die handel.

Bouwpakket

Wij kochten een opvouwbaar exemplaar die helemaal uit elkaar te halen is van het merk Baninni. Handig, want twee bedranden van 1 meter 20 lang nemen nou niet echt lekker mee als je gaat backpacken. We schrokken in eerste instantie wel van het bouwpakket. Gelukkig bleek het in elkaar zetten enorm mee te vallen. De buizen klikken makkelijk in elkaar en de handleiding is helder. Speciaal voor jullie heb ik getimed hoe lang ik er over deed: nog net geen 3 minuten. En daarmee gaat dit sneller dan een Deryan tentje opmaken.

Gebruiksgemak van het bedhekje

Als het bedhekje in elkaar staat is het een kwestie van onder het matras schuiven en klaar. Een kind kan de was doen. Ook handig, de rand kan naar beneden geklapt worden. Je hoeft dus niet constant over de rand te hangen om je kindje uit bed te tillen.

Minder handig werkt het als het bed waar je het voor gebruikt een gigantisch frame heeft. Als er iets speling is tussen het matras en het frame krijg je het bedhekje nog wel geplaatst. Is dat niet het geval, dan is het hekje onbruikbaar. Mocht je een ruime kamer hebben tijdens je reis of vakantie, dan kun je altijd het matras op de grond leggen en het hekje er alsnog onder schuiven.

Het bedhek van Baninni in de praktijk

Tijdens onze mini vakantie in Duitsland namen we de bedhekjes mee om uit te testen. Je raadt het al, we hadden meteen een bed met strak frame te pakken. Gelukkig was het bed zo laag dat we de randen onder het bed konden schuiven en alsnog konden proberen. Onze kinderen vonden het super interessant allemaal, maar doordat de bedrand niet helemaal klemvast zat is ons zoontje er toch een keer naast gerold.

Thuis testten we hem uit op onze eigen boxspring. Dat werkte een heel stuk beter. Zelfs wij konden er met ons gewicht tegenaan hangen zonder dat we uit bed vielen. Als we echt hard duwden, schoof de rand wel een heel stuk onder het matras vandaan. Laten we er maar vanuit gaan dat kleine peuters dit in hun slaap niet zo snel zullen doen ;-). Test geslaagd.

Inmiddels gaat de bedrand ook mee als we kamperen met onze caravan. ideaal om te voorkomen dat onze zoon uit het bovenste bed van het stapelbed valt.

Voor- en nadelen

Met 2,5 kilo is het hele pakket best zwaar. Niet zo erg als je met de auto weg gaat, maar wat minder als je met het ov reist. Ook het formaat is niet heel handig. De buizen zijn alsnog vrij lang (60 cm) en passen niet in een backpack. Overigens gelden bovenstaande minpunten ook voor menig reisbedje. Zo is de bedrail alsnog een halve kilo lichter dan de Deryan en de ronde vorm van de peutertent is ook ronduit onhandig.

Het grote voordeel is dat het bedhelje heel makkelijk opzet en wij onze kinderen met een gerust hart in een groot bed kunnen laten slapen. Ook de prijs, van €24,95, is fijn.

> Je koopt de bedrail van Bannini hier

Kortom, de bedhekjes gaan bij ons mee op de backpack (er in passen ze niet), maar ook voor een vakantie of een logeerpartij bij opa en oma is dit een super handig product! Niet alleen voor kleuters, maar ook voor baby’s en peuters als er geen ledikant in de buurt is.


Wij kochten dit product uit pure noodzaak en zijn op geen enkele manier gesponsord om deze review te schrijven.

Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*