Quinta Laranja: walhalla voor gezinnen op het Portugese platteland

Quinta Laranja: walhalla voor gezinnen op het Portugese platteland

Midden tussen de heuvels en de wijngaarden, op het Portugese platteland, bevindt zich een parel van een bed and breakfast. Een waar walhalla voor mensen met jonge kinderen. Graag neem ik jullie mee naar de boerderij van de sinaasappels: Quinta Laranja.

Omgebouwde wijnboerderij

De quinta is eigendom van de Nederlandse Jeroen en Loes die samen met hun gezin enkele jaren geleden emigreerden naar Portugal. Ze toverden een oude wijnboerderij om naar een sfeervol, kleinschalig vakantiepark gericht op gezinnen. Op de quinta hangen foto’s van de verbouwing. Wat een werk moet het geweest zijn!

 

Van alle gemakken voorzien

Wij verblijven een week in Casa do Pao. Een sfeervol huisje wat vroeger het ovenhuis was. Bij binnenkomst duiken de kinderen gelijk op de bak met speelgoed die in ieder huisje aanwezig is. Een garantie voor uren speelplezier in de ochtend of bij iets minder mooi weer.
Onze casa bestaat uit twee verdiepingen. Beneden is een kleine woonkamer met bank, stoel, tv en open haard en een trap naar de vide waar de keuken en de slaapkamer zich bevinden. Niet echt handig zul je misschien denken, een huisje met een open trap. Maar voor de trappen zitten zowel boven als beneden traphekjes om ongelukken te voorkomen.

In de kinderslaapkamer staan, naast het stapelbed met maar liefst drie bedden, twee ledikantjes klaar. Voorzien van een dun dekbedje en een kussentje. Precies zoals onze kids thuis ook gewend zijn.
In het sfeervolle keukentje is ook aan de kids gedacht. Er staan twee Ikea kinderstoelen, er zijn plastic borden met opstaand randje, plastic bekers en er is plastic bestek. Voor papa en mama staat er een flesje rode wijn. Die kunnen we mooi opdrinken op ons dakterras vanwaar we een prachtig uitzicht hebben over de heuvels en wijngaarden. En ook hier is weer gedacht aan een traphekje.

 

Glijdend de speeltuin in

Hoogtepunt voor onze tweeling was de speeltuin met trampoline. Vanaf een paadje konden ze al glijdend van de glijbaan de speeltuin bereiken. Schommelen, taartjes bakken in de zandbak, rijden op driewielers en eindeloos springen. Ze hebben zich hier heel wat uurtjes vermaakt. En voor de ouders fijne stoelen om in het zonnetje te zitten. De speeltuin vormt echt het hart van de bed and breakfast en is een fijne ontmoetingsplek om onder het genot van een drankje te kletsen over reizen met andere ouders terwijl de kids lekker spelen.
Het naastgelegen, omheinde zwembad met apart peuterbad zorgde ook voor veel plezier.

 

Indiaantje spelen tussen de schapen

Op het terrein bevinden zich ook een paar schapen. Die scharrelen rustig tegen de heuvels op. Onze kids vonden ze in het begin verschrikkelijk eng. Pas na een paar dagen hoefden ze niet meer te huilen als de schapen begonnen te blaten. De kinderen die wel durven kunnen Jeroen in de ochtend meehelpen met voeren.
Zijn je kids wat ouder dan staan er ook twee leuke tipi’s op het terrein waar ze indiaantje kunnen spelen en er is een voetbalveldje om een balletje te trappen.

 

Genoeg te doen in de buurt van Quinta Laranja

Dat Loes en Jeroen aan alles gedacht hebben blijkt wel aan de informatiemappen die in de gemeenschappelijke ruimte liggen. Hierin staan de dichtstbijzijnde supermarkten, restaurantjes, en bezienswaardigheden. Voor de wandelaars onder ons is er ook een map met wandelingen.
Wij bezochten o.a. de weekendmarkt, het middeleeuwse dorp Óbidos (aanrader), schiereiland Peniche en de mooie stranden van Nazaré.
Ook worden er in het hoogseizoen steenovenavonden georganiseerd en kan je mee op surfles. Wat dan weer te gek is voor oudere kinderen.

>> Lees hier ons artikel over het super leuke dorpje Óbidos

 

Viel er dan helemaal niks tegen?

De afstanden van de Quinta tot de bezienswaardigheden waren best wel groot. We zaten al snel een uur in de auto om iets te zien. Nou zijn onze kinderen goede autoslapers en was het voor ons dus niet zo’n probleem. Maar ik kan me voorstellen dat dit na een tijdje tegen gaat staan.
Ook is het pad van de parkeerplaats naar de huisjes best wel steil. Onze kids konden dat niet goed zelf lopen en als het geregend heeft is het oppassen geblazen dat je niet uitglijdt. Maar verder is het een heerlijke plek die ik iedereen die met kleine kinderen richting Portugal gaat van harte kan aanbevelen.

>> Zin in meer Portugal inspiratie? Bezoek dan onze Portugal met kinderen pagina


Wil je meer informatie? Neem dan even kijkje op de website.
Wij bezochten Quinta Laranja tijdens onze vakantie in Portugal met onze tweeling van toen 2,5 jaar. Wij zijn op geen enkele manier gesponsord door Quinta Laranja om deze post te schrijven.


PS: Heb je ons nieuwe GRATIS tabletmagazine al gezien? Boordevol reisinspiratie speciaal gericht op gezinnen? Nee? Je download ‘m hier.

Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*