Er op uit in eigen land: wandelen in Meijendel

Er op uit in eigen land: wandelen in Meijendel

Wij vinden het heerlijk om het bos in te gaan met onze kinderen. Maar wat zijn leuke plekken om te wandelen en waar vind je naast bos ook een toffe natuurspeeltuin? Wij gingen wandelen in Meijendel in Wassenaar en vertellen je meer over dit mooie stukje natuur in Zuid-Holland.

Spelen in het Monkeybos bij boerderij Meyendel

Wij parkeren de auto op de ruime parkeerplaats bij Boerderij Meyendel. Hier vind je namelijk de entree van het Monkeybos. Een korte wandeling van een kilometer langs allerlei klimtoestellen. Een hit met kinderen. We springen over de boomstammetjes, balanceren op balken en roepen naar elkaar door een ondergrondse toeter. De kabelbaan is jammer genoeg buiten gebruik.

Het Monkeybos is een aanrader voor wie gaat wandelen in Meijendel met kinderen

Wandelen in de bossen en duinen van Meijendel

Na het spelen is het tijd om een stuk te lopen. Wij gaan voor de strandroute (4,5 kilometer). Meijendel ligt namelijk aan de Zuid-Hollandse kust. Het pad brengt ons eerst door het bos en later door de duinen. We moeten zelfs af en toe een beetje klimmen. Heuvelachtige paadjes doen het altijd goed bij onze kinderen dus die stappen ook stevig door.

> Lees ook ons artikel Eerste hulp bij wandelen met kinderen boordevol tips om wandelen met het gezin leuk te maken.

De route brengt ons tot aan een hoge duin vanwaar we de zee zien. In de verte zien we de skyline van Scheveningen. We zien het reuzenrad draaien. Onze kinderen zouden het liefst over het strand naar Scheveningen lopen. ‘Dat is een beetje ver jongens!’ Wij lopen terug en vervolgen onze weg langs de hoge duinen het bos weer in. Wandelen in Meijendel is absoluut een aanrader!

Heel in de verte is de skyline van Scheveningen te zien

Pannenkoeken eten na afloop

Na de wandeltocht is het tijd om even op te warmen. Dit doen we bij boerderij Meyendel. Binnen worden we verwelkomt met een knisperend haardvuur en vrolijke rood-wit geruite gordijntjes. Een gezellige plek voor een warme choco of een pannenkoek.  Er is ook een speelhoek waar onze kinderen meteen op duiken.

Buiten is een groot terras waar het heerlijk zitten is in het voorjaar of in de zomer. Naast het terras is een flinke speeltuin met groot grasveld waar de kinderen nog even los kunnen gaan als er nog energie over is na het wandelen in Meijendel.

Kortom: mocht je een leuke plek zoeken in Zuid-Holland voor een fijne wandeling in combinatie met een leuk speelbos voor kinderen, dan is wandelen in Meijendel, vlakbij Wassenaar, absoluut een aanrader!

Boerderij Meyendel is een fijne plek voor een kop koffie op pannenkoek inclusief speelhoek 😉


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*