Week 9: Tempels en fietsen in Bangkok

Week 9: Tempels en fietsen in Bangkok

We zijn in Bangkok. Misschien wel onze favoriete stad van Azië. We pakken de busboot, scheuren in een klein bootje over de klongs en bezoeken super mooie tempels.

Dag 56: Een busreis van 9 uur

Jep, je leest het goed. Negen uur. Je moet er wat voor over hebben om van Sukhothai naar Bangkok te reizen. Onze kinderen gedragen zich de hele busreis als engeltjes. Jammer genoeg het zoontje van een Duits gezin niet. Die gilt de boel bij mekaar. Ook weleens fijn als het een keer de kinderen van een ander zijn die de boel op stelten zetten.

Maar goed. Negen uur dus. We komen laat in de middag aan op het busstation van Bangkok en nemen (per ongeluk, we dachten dat we een taxi regelden) een tuk tuk naar ons hotel op Rambuttri road. Deze levendige straat loopt parallel aan de beruchte Khao San Road. Een fijne plek om te zitten vinden wij. Het is voor ons de vijfde keer in Bangkok, waarvan dit de derde keer is dat we op deze plek slapen.

We droppen onze spullen en lopen de levendige straat in. Het is weer even wennen in de drukte. Maar, hallo Bangkok, wat ben je toch een fijne stad!

Dag 57: Glijden en plonsen

We hebben een plan bedacht om de beruchte eerste dag op een nieuwe plek een keer zonder gemekker door te komen. We gaan naar een waterpark. Maar eerst lopen we naar Khao San Road. Waar ook een waterspektakel aan de gang is. Er rijden vrachtauto’s met zeep en met water die de straten schoon spuiten. Meer dan honderd vrijwilligers poetsen de straat met bezems schoon. Wat tof om te zien! Blijkbaar iets wat elke maandagochtend gebeurt, rond een uurtje of 9. Dus vroeg je bed uit als je dit mee wil maken.

Het schoonmaken van Khao San Road op maandagochtend

We trekken onze zwemkleding aan en pakken een taxi naar de Bang Kae mall. Een bizar winkelcentrum met enorme waterval in het midden en een soort mini pretpark. En dus ook een waterpark (Fantasia Lagoon) op het dak. De kids vinden het fantastisch. Missie geslaagd.

De Bang Kae Mall met waterval en tropische tuin

Waar doet deze boom me toch aan denken 😉

Plezier in het waterpark

Dag 58: Wat Arun en Wat Pho

Wat? Een ‘Wat’ betekent tempel in het Thais. We bezoeken er vandaag twee. En we gaan er naartoe met het allerleukste openbaar vervoer van Bangkok: de busboot. Er zit een halte van de Chao Phraya express boot vlakbij ons hotel. Ideaal. Tip voor mensen die voor het eerst naar Bangkok gaan: kaartjes kopen doe je op de boot. Je gaat zitten en er komt vanzelf een luid schreeuwende dame met luid rinkelend bakje vol met centen voorbij. Een enkeltje kost 15 baht (€0,30) ongeacht waar je uit stapt. Laat je dus niet verleiden tot het kopen van te dure hop on hop off tickets! Wij stappen uit bij Wat Arun. Ook wel bekend als ‘tempel van de dageraad’. Wat ons betreft een must visit wanneer je in Bangkok bent. Er zijn een hoop mensen die het met ons eens zijn, want man wat is het druk. Het feit dat het deze week Chinees nieuwjaarsvakantie is helpt ook niet echt mee.

De busboot richting Wat Arun

Mooi Wat Arun

We houden het vrij snel voor gezien en nemen het heen en weer bootje naar de overkant. Een soort drijvend vlot met bankjes en een motor die, behalve van de ene kant naar de andere vaart, ook flink heen en weer schudt. Terwijl er longtailbootjes, ferries en enorme ‘boottreinen’ langs ons heen varen.

A drink with a view met op de achtergrond Wat Arun en rechts het heen en weer bootje

De volgende stop is Wat Pho. Beter bekend als de tempel van de liggende Boeddha. Was het bij Wat Arun druk, hier is het helemaal hysterisch. We besluiten de andere ingang te pakken van het complex. De meeste mensen gaan namelijk alleen bij de Boeddha kijken en slaan de rest over. Jammer, want het is echt de moeite waard. Het is in het eerste deel dan ook uitgestorven. Onze kinderen vermaken zich met Boeddha’s tellen. En we eindigen met de gigantische liggende Boeddha. File lopen, maar we hebben hem toch maar mooi gezien.

Boeddha’s tellen bij Wat Pho

Dag 59: Fietsen en boten met Co van Kessel

Ik kan wel zeggen dat de fietstours van Co van Kessel een begrip zijn onder Nederlanders die ooit in Bangkok geweest zijn. Wij hebben de combo tour geboekt. Deze combineert de twee allerleukste dingen in Bangkok: fietsen door de smalle straatjes van China town en varen over de Klongs, zijtakken van de Chao Phraya rivier. Wat een topmiddag hebben wij gehad. We fietsten over markten, tussen smalle huizen door, zoevend door het hysterische verkeer van Chinatown. Scheurden vervolgens in een longtailboot langs huisjes op het water en prachtige tempels. Om aan het eind van de middag te fietsen over het platteland. We eten een fantastische late lunch. Gekookt door een Thaise mama. Ik kan alleen maar zeggen dat je het zelf een keer mee moet maken. De meeste mensen gaan voor de klassieke fietstour van 3 uur, maar deze tour is net effe leuker. Zeker met kids. Doen dus, als je in de buurt bent! En nee, wij zijn niet gesponsord door Co om een leuk stukje te schrijven ;-).

Fietsen door Chinatown

De vissen voeren langs een van de Klongs van Bangkok

Zo zagen onze, best wel gare, fietsen er uit

Dag 60: Oud en nieuw Bangkok

Bangkok is een gigantische stad. Het is dan ook verstandig om van te voren te bedenken waar je heen wil en dingen te combineren die bij elkaar in de buurt liggen. En dat is precies wat wij doen vandaag.

We laten ons af zetten bij heb gratis Children’s Discovery Museum. De kids vermaken zich prima in de waterspeeltuin en in de binnenruimte speciaal voor peuters waar ze zich kunnen verkleden en bepaalde beroepen kunnen uitoefenen. Ze spelen kappertje, dierenarts, stewardess, brandweerman, kassajuffrouw en politieagent. Leuk om naartoe te gaan als je in de buurt bent en kids hebt van 2 tot 5 jaar.

Brandweerman en stewardess spelen in het Bangkok Children’s Discovery Museum

Dit varkentje heeft een spuitje nodig 😉

We nemen de metro richting Siam voor een late lunch. In dit moderne deel van Bangkok vind je een aantal enorme winkelcentra naast elkaar. Van luxe tot budget. Dit soort ‘malls’ hebben wij niet in Nederland dus het is zeker de moeite om hier te gaan kijken. Wij lunchen bij onze favoriet: de MBK. Een hysterisch winkelcentrum zoals je die alleen in Azië tegenkomt.

Bij Siam in de buurt ligt ook een bootstop. Niet van de grote rivier, maar van een van de aftakkingen. Dit bootje is een ware belevenis. In hoog tempo scheur je over het water heen. Wij stappen uit bij de laatste halte en sluiten onze dag af met een wandeling naar de top van de ‘Golden Mount’, Wat Suthep. Vanaf deze tempel heb je een super mooi uitzicht over Bangkok.

Wat Saket met mooi uitzicht over Bangkok

Dag 61: Fotogenieke markt

Op onze laatste dag in Bangkok bezoeken we de Flowermarket. Een hele fotogenieke markt, zo blijkt. Eindeloos veel stelletjes met knalgele bloemen. Mooie oude dames die de meest groene groentes en kruiden verkopen. En tussen al die stalletjes, slapende katten die onze kinderen maar wat mooi vinden. We doen een spelletje ‘zoek de poes’ terwijl de camera overuren maakt.

Katten zoeken op de Flowermarket    

We sluiten de dag af in het Lumpini Park. Het grootste park van Bangkok. Hier vinden we een grote speeltuin waar de kids zich uit kunnen leven. Na twee uurtjes spelen nemen we een tuk tuk terug. Dag Bangkok. Je was weer fijn!

In een Tuk Tuk crossen door Bangkok

Dag 62: Dag Bangkok, hallo Vietnam!

We verlaten Thailand vandaag. Wat is de tijd voorbij gevlogen. En wat hebben we het naar ons zin gehad. Beviel Maleisië ons al goed, Thailand heeft ons hart gestolen. Onze mini vakantie op het heerlijke Koh Yao Noi lijkt alweer een eeuwigheid geleden. Wat was het daar genieten. En ook Sukhothai verraste ons. Het mooi historische park. Nog niet ontdekt door het massa toerisme. Zo blijkt maar weer dat ook het drukke Thailand nog genoeg rustige pareltjes heeft om te bezoeken.

Maar nu is het tijd voor ons derde land tijdens deze reis: Vietnam. In nog geen 1,5 uur vliegen we van Bangkok naar Da Nang, in het midden van het land. Hier is het even spannend bij de douane. De meegebrachte drone mag het land niet in. Shit! Misschien komt het door onze kinderen die wat huilerig worden van de situatie, maar onze drone wordt gelukkig niet in beslag genomen. In plaats daarvan wordt de tas waar hij in zit geseald. Met een soort tiewrap met code. Deze moet nog vastzitten als we over een maand Vietnam weer verlaten. Oef! We hebben al een mogelijkheid gezien om de drone uit de tas te krijgen dus niet getreurd, in onze vlogs volgen nog mooie beelden.

Maar goed. Een leuk welkom dus in dit nieuwe land. Gelukkig is alles vergeten als we bij onze leuke homestay aankomen in Hoi An. Wat een plaatje! Gelegen tussen knalgroen rijstvelden. Overal hangen gekleurde lampionnetjes. We duiken het zwembad in. Hier gaan we ons de aankomende week wel vermaken. Maar dat verhaal bewaren we voor volgende week.

< Lees hier ons weekverslag van week 8

Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*