Welke bijzondere dieren kun je spotten in Australië?

Welke bijzondere dieren kun je spotten in Australië?

Wat is er leuker dan je kinderen voorbereiden op een reis, door ze te vertellen over de dieren die er leven? In Australië zit je qua bijzondere dieren zeker goed! Met een beetje geluk spot je er pinguïns, kangoeroes, walvissen en koala’s!

Kangoeroe tussen de wijngaarden van Barossa Valley
Kangoeroe tussen de wijngaarden van Barossa Valley

Kangoeroes tussen de wijngaarden

Als je naar Australië gaat dan móet je natuurlijk een kangoeroe in het echt zien! Gelukkig heb je een grote kans om de beesten te spotten want er leven wel 55 verschillende soorten in het land. Op de foto zie je een kangoeroe tussen de wijngaarden in Barossa Valley!

Blauwe pinguïns in hun hol op Bicheno Beach
In Bicheno waggelen de blauwe pinguïns over het strand naar hun hol

Pinguïns op het strand van Bicheno

In het badplaatsje Bicheno aan de oostkust van Tasmanië waggelen de blauwe pinguïns iedere dag over het strand terug naar hun hol. Ga mee met een tour zodat je de pinguïns zo min mogelijk tot last bent, maar ze wel van dichtbij ziet! 

Kangoeroe in een eucalyptusboom op Magnetic Island
Kangoeroe in een eucalyptusboom op Magnetic Island in Australië

Koala’s op paradijselijke Magnetic Island

Hoe schattig is de koala, net een knuffelbeer toch? De pluizige beesten slapen 22 uur per dag, dus als je ze ziet, is het meestal slapend in een eucalyptusboom. Op het paradijselijke Magnetic Island kun je op bezoek in Koala Village!

Met walvissen zwemmen in de Stille Oceaan

Walvissen kunnen wel 16 meter lang worden. Hoe cool is dat? Tijdens een tour van 4 uur vanuit kustplaats Mooloolaba kun je met de bultruggen zwemmen! Kinderen met goeie zwemskills mogen mee het water in, kleintjes bekijken de walvissen vanaf de boot. 

Wombat op het gras bij Wilsons Promontory National Park
Bij Wilsons Promontory National Park leven de wombats in holen onder de grond

Logeren boven de wombats

De wombat is een buideldier en heeft iets weg van een das en een beer. Verblijf je in Bear Gully Coastal Cottages bij Wilsons Promontory National Park? Dan zit je boven de wombats die in holen onder de huisjes leven.

Schildpadden zien op Whitsundays

Wil je schildpadden in het echt zien? Maak dan een boottocht bij Whitsundays. Dit paradijs bestaat uit 75 eilanden, koraalriffen en heel veel vissen. Whitehaven Beach is hét ultieme bountystrand met wit zand en turquoise water. 

Varen langs krokodillen op de Daintree River

Heb je een kleine Freek Vonk in huis? Doe dan de kleinschalige boottocht van Daintree Boatman Nature Tours over Daintree River. De gids neemt je twee uur mee en samen gaan jullie op zoek naar slangen en krokodillen. 

Helmkasuaris in het gras bij Port Douglas
In Port Douglas heb je kans om een helmkasuaris te zien

Helmkasuaris spotten in Port Douglas

Hemkasuarissen zijn verlegen dieren, dus in het wild spot je ze niet zo snel. Gelukkig maar, want ze kunnen wel 180 centimeter lang zijn en 60 kilo wegen. Je zal toch gek opkijken als dat voor je neus staat. Tijdens een tour in Port Douglas heb je kans om ze te zien!

Deze blog is geschreven in samenwerking met TravelEssence. Bovenstaande tips komen uit de familiereizen die zij aanbieden in Australië. Bekijk de voorbeeldreizen op TravelEssence en laat je reis naar Australië van begin tot eind regelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*