De route van Brenda: het westen van de Verenigde Staten met een dreumes

De route van Brenda: het westen van de Verenigde Staten met een dreumes

Wij vragen gezinnen die een bijzondere rondreis maakten, om hun route met ons te delen. Dit keer is het de beurt aan Brenda die, samen met partner Jan en dochter Eva (18 maanden), een rondreis maakte met een camper in de USA door de staten Utah, Arizona, Colorado en Wyoming.

Even voorstellen

Het reisgezelschap: Brenda (31), Jan (31) en Eva (18 maanden)
Bezochte land: Verenigde Staten (Utah, Arizona, Colorado, Wyoming)
Duur van de reis: 4 weken
Reisperiode: mei / juni 2018

Brenda: ‘De afgelopen 6 jaar bestonden reisden Jan en ik rond in de Verenigde Staten en Canada. Dat er 2 jaar geleden gezinsuitbreiding kwam veranderde daar niks aan, ook zwanger gingen we gewoon op rondreis. Het voelde voor ons dan ook als vanzelfsprekend om het reizen na de komst van dochter Eva gewoon weer op te pakken.’


De camperroute door het westen van de Verenigde Staten: Utah, Arizona, Colorado en Wyoming


Startlocatie: Salt Lake City (Utah)

Onze reis start in Salt Lake City. De heenvlucht ging beter dan we ons hadden kunnen indenken, mede dankzij de ruimte bij onze voeten, waar Eva heerlijk kon spelen. Met genoeg cadeautjes en een zak krentenbollen kwamen we de vlucht prima door. Na onze eerste nacht in een hotel hebben we de camper opgehaald bij Cruise America.


> Wil je zelf heel graag een keer op pad met een camper, maar heb je geen idee of dat wel betaalbaar is? Lees dan ons het artikel Camper huren haalbaar of onbetaalbaar


Stop 1: Capitol Reef National Park (Utah)

Capitol Reef National Park bestaat uit veel mooie rotspartijen en er zijn vele paden voor mooie wandelingen, dit deden we met Eva in de rugdrager. De wandeling naar de Hickman Bridge is zeer de moeite waard.

Wij stonden een nacht met onze camper op Fruita Campground. De camping was erg kindvriendelijk en we hadden een grote plek, waardoor onze dochter alle ruimte had om veilig rond te lopen en te spelen.

Wandelen met onze dreumes in de rugdrager door Capitol Reef National Park

Onze plek op Fruita Campground in Capitol Reef National Park

Stop 2: Kodachrome Basin State Park (Utah)

Op de Scenic Byway 12, die helemaal doorloopt tot aan Bryce Canyon National Park, namen wij de afslag naar Kodachrome Basin State Park. Je bent ver verwijderd van de bewoonde wereld en ook hier kun je goed wandelen. In Escalante, vind je Circle D Eatery, een heerlijke ‘diner’. Ook prima geschikt voor met een dreumes.

Met de camper stonden we voor een nacht op Kodachrome Basin State Park Campground. De camping is prachtig aangelegd en onderhouden, Eva kon hier rustig en veilig rondlopen en spelen. Er is genoeg te zien rondom de camping. En houd vooral de sterrenhemel in de gaten voor een indrukwekkende melkweg.

Stop 3: National Park Zion (Utah)

We verbleven 3 nachten in Zion, ook hier was de natuur weer geweldig. Tip: Wandel door de ‘Narrows’, een supermooie wandeling door de rivier. We stonden op de campground van Zion Resort, dit was prima en er was een zwembad.

De Upper Emerald Pools in Zion National Park

Stop 4: Page (Arizona)

Na Zion reisden we door naar de plaats Page in Arizona. Wij waren daar vooral om even niks te doen en mijn ouders te ontmoeten, die ook op reis waren. We hebben enorm genoten van het strandje bij het prachtige Lake Powell. Maar er is veel meer te zien in dit gebied, zoals Antelope Canyon (uitgesleten kloven met een indrukwekkende lichtinval) en Horseshoe Bend (een hoefijzervormige lus in de rivier).

Restauranttip: We hebben heerlijk gegeten bij Big Johns BBQ Restaurant. Echt een aanrader! Gezellig aan lange tafels met livemuziek op de achtergrond. En het is super kindvriendelijk.

We stonden 3 nachten op Wahweap Campground. Een prima plek met genoeg ruimte voor onze dochter om rond te lopen en op loopafstand van het strandje.

Stop 5: Monument Valley (Arizona)

In het gebied van Monument Valley komen de staten Utah, Arizona, Colorado en New Mexico samen. Het is bovendien bijzonder vanwege de imposante rode rotsformaties. Wij stonden een nacht op The View, dat meer een soort parkeerplaats was dan een camping, maar wel het beloofde geweldige uitzicht had.

Stop 6: Moab & Arches National Park (Utah)

Wij reisden door naar omgeving Moab. Een tip in deze omgeving is de Corona Arch Trail. Een hele gave wandeling met veel afwisseling en een geweldige rotsformatie in de vorm van een boog aan het einde van de wandeling. De tocht is wel minder geschikt voor kleine kinderen die zelf lopen. Wel een aanrader met wat grotere kinderen of een kind in de rugdrager.

We stonden op drie verschillende campgrounds: Canyonlands Resort & Campground, KOA Moab en Devils Garden Campground. De eerste twee hadden een zwembad, maar waren erg massaal. Devils Garden ligt in Arches National Park, midden in de natuur en was super rustig. Kinderen hebben alle ruimte om rond te lopen en te spelen.

Tijdens de Corona Arch Trail in Moab

Kamperen bij Devils Garden Campground

Stop 7: Colorado National Monument (Colorado)

Colorado National Monument is een prachtig natuurgebied en wij bezochten vanuit hier het leuke dorpje Fruita, op zo’n 20 minuten rijden. Toen wij er waren vond het Mike the Headless Chicken Festival hier plaats.

We stonden met de camper op Saddlehorn Campground. Deze plek was helaas wat minder kindvriendelijk, omdat sommige plekken echt aan de afgrond zitten. Wij hadden geluk met onze plek, maar let hier dus op bij het reserveren.

Onze plek bij Saddlehorn Campground in Colorado National Monument

Stop 8: Manila (Utah)

Manila staat bekend om het stuwmeer en wij verbleven hier op een zeer kindvriendelijke camping met leuke speeltuin en zwembad: Flaming Gorge KOA Manilla.

Stop 9: Jackson Hole (Wyoming)

Jackson Hole was onze eerste stop op weg naar Yellowstone National Park. We sliepen hier een nacht op Virginian RV Park. Geen ideale plek met kinderen: de camping was vol en de plekken klein en er is geen ruimte om even te spelen.

Stop 10: Yellowstone National Park (Wyoming)

Onze laatste stop was Yellowstone National Park, een indrukwekkend natuurgebied dat bijzonder is om de geisers en de wilde dieren die je overal ziet rondlopen, zoals bizons, herten en beren. Je kunt hier goed wandelen op de vele wandelpaden. En natuurlijk bizons en elken (hertsoort) spotten vanuit de auto.

Wij verbleven op Madison Campground, Canyon City Campground en Grand Village Campground, ieder voor een nacht. De campings zijn niet bijzonder kindvriendelijk, maar wel rustig en je hebt alle ruimte. Je dient wel extra alert te zijn op wilde dieren, want die worden nog weleens op de camping gespot.

Onze dreumes in Yellow Stone National Park

Conclusie, is een roadtrip door het westen van de Verenigde Staten met een (klein) kind een aanrader?

Wij vonden de reis geweldig. Overal zijn ze gek op kinderen. In de supermarkt, in restaurants: kinderen zijn hier overal welkom en worden hartelijk ontvangen. Onderweg zijn we regelmatig gestopt in kleine dorpjes om even te lunchen en een uitgebreide rijpauze te houden. Vrijwel elk dorp, hoe klein ook, heeft een ‘city park’ met een enorme speeltuin. Ideaal om even uit te razen.


> Meer informatie over Amerika? Bekijk dan onze Amerika met kinderen pagina


PS: Heb je ons nieuwe GRATIS tabletmagazine al gezien? Boordevol reisinspiratie speciaal gericht op gezinnen? Nee? Je download ‘m hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*