Wintervakantie in eigen tuin

Wintervakantie in eigen tuin

Nu alle landen oranje kleuren en er dringend wordt verzocht niet te veel te verplaatsen deze winter zochten wij het wintervakantie gevoel op in eigen tuin. Hoe? Dat lees je in onderstaande blog.

Thema avond

Een tijd terug plaatsten wij een interview met Jasmijn op deze website. In coronatijd organiseerde zij elke week een thema avond, gekoppeld aan een land, in haar huis. Samen met haar gezin kleedde ze zich in traditionele kledij en maakten ze hapjes uit dat land. Super leuk! Nu we weer in een soort van lockdown terecht zijn gekomen en de wintersportvakanties niet door kunnen gaan besloten wij ook zo’n thema avond te houden.

Warme choco en een kampvuur – het ultieme wintervakantie gevoel in eigen tuin

Fikkie stoken

Vorig jaar waren we in de winter in Zweden en maakten we plannen om dit jaar terug te gaan. Om het ultieme kerstgevoel te vieren in de sneeuw. We weten allemaal dat dit nu geen optie is. Maar wel een mooi thema voor onze avond: wintervakantie in eigen tuin.

We halen onze tuinmeubelen uit de garage, steken de buitenhaard aan en kleden ons warm aan met skijassen en sjaals. Met een kop warme choco met slagroom nestelen we ons voor de vlammen. Waarom doen we dit niet vaker?

Tip: Heb je geen buitenhaard? Of wil je niet je buren uitroken? Ga dan voor terrasverwarming.

Thema diner

Net als Jasmijn gaan wij voor een themadiner. We beginnen met Zweedse S’mores: twee koekjes met daartussen een geroosterde marshmallow en een stukje chocola. Daarna leggen we bokworsten op de barbecue voor Duitse broodjes curryworst met zuurkool. Als toetje maken we Oostenrijkse kaiserschmarrn: een soort pannenkoek in stukjes met appelmoes en bessenjam.

S’mores

Wintervakantie gevoel in eigen tuin

Het feit dat we in het donker buiten zitten voor een kampvuur en met sterren aan de hemel is voor onze kinderen echt een belevenis. Het doet ons mijmeren over kamperen met onze caravan in de winter en waarom we dat eigenlijk nog nooit gedaan hebben. Als we even later enigszins verkleumd ons huis binnen stappen voelt het toch een beetje alsof we net terugkomen van een mini vakantie.

Tip: Als we straks weer meer mensen mogen ontvangen buiten dan is een buitenfeest in de winter echt een heel leuk idee. Het is dan wel handig een partytent achter te hebben mocht het weer niet mee willen werken ;-).

Hoe donkerder het werd hoe leuker onze kinderen het vonden

Op zoek naar leuke reisinspiratie om de dagen mee door te komen? Bestel dan ons thuisquarantaine pakket met twee nummers van ons reismagazine (met 2x 116 pagina’s reisinspiratie voor gezinnen). Abonneren kan natuurlijk ook.


Dit artikel is geschreven in samenwerking met Obelink

Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*