Zien en doen in de Ardennen met kinderen

Zien en doen in de Ardennen met kinderen

De Belgische Ardennen zijn een heerlijke plek dichtbij om met kinderen te ontdekken. Ga wandelen op blote voeten, spelen in te gekke speeltuinen of bezoek een van de kastelen. Wij zetten onze favoriete dingen om te zien en te doen in de Ardennen met kinderen voor je op een rij.

Bezoek het kasteel van Bouillon.

Het stikt in de Belgische Ardennen van de kastelen. Maar het kasteel van Bouillon is wel een hele mooie. Gelegen op een heuvel, op de plek waar de naastgelegen rivier een u-bocht maakt. Een bezoek aan de kerkers, torens en verschillende vertrekken spreekt zeker tot de verbeelding bij kinderen. Koop het informatieboekje en maak een wandeling langs alle ruimtes. 

Extra tof is de vogelshow die meerdere keren per dag gehouden wordt door een valkenier. Let op:  bij slecht weer gaat de show niet door. 

Wil je een bezoek aan het kasteel combineren met iets actiefs? In Bouillon zijn kano’s te huur voor een tocht over de naastgelegen rivier.

Tip: Aan de voet van de heuvel (de achterzijde) ligt een leuke speeltuin met picknickbanken voor een zelf meegebrachte lunch.

Kasteel van Bouillon | € 10 volwassenen €8 kinderen | informatieboekje €2,50 | website kasteel

Op safari en onder de grond bij de Grotten van Han

De populairste attractie van België en dat is niet voor niets. De Grotten van Han zijn spectaculair! De rit met het oude trammetje naar het beginpunt van de grot, de rondleiding van ruim een uur en de lichtshow in de tunnel, maken een bezoek meer dan waard.

Heb je de tijd? Combineer dan een bezoek aan de Grotten van Han met het naastgelegen Wildpark. Hier kan je mee op safari langs de ‘big 5’ van Europa. Als dat geen hit is bij de kinderen!

Tip: de Grotten van Han zijn een populaire attractie. Probeer doordeweeks te gaan buiten de schoolvakanties om om lange rijen te vermijden. 

Lees hier onze review over het Wildpark en de Grotten van Han.

Prikkel je zintuigen en spelen in een vet toffe speeltuin bij Houtopia

Zin in een leerzaam uitje? Of is het iets minder weer? Ga dan naar Houtopia in het dorpje Houffalize. In dit doe-museum draait het om de zintuigen van de mens. Ruiken, kijken, voelen. Een klein, leerzaam museum wat vooral leuk is voor kinderen met een basisschoolleeftijd.

Maar het echte spektakel vind je buiten. Een mega grote houten klimtoren met bruggen. De Belgen weten wel hoe ze een speeltuin moeten bouwen. Zoef door de glijbaan van 40 meter over de naastgelegen rivier als je durft!

Houffalize | €9,50 per persoon | vanaf 4 jaar | website HoutopiaMet je blote voeten door de modder bij Ferme de la Planche

De Ardennen zijn bij uitstek geschikt om te wandelen. Vinden jouw kinderen wandelen maar saai? Ga dan naar Ferme de la Planche. Een super leuk blotevoetenpad van 3 kilometer. Je loopt over boomstammen, hooi, zand en modder. Onderweg kom je koeien, paarden en alpaca’s tegen. En aan het eind met je blote voeten door het riviertje heen. Koud!

Na deze inspanning is het tijd voor een lokaal Belgisch biertje terwijl de kinderen zich uitleven in de speeltuin. Een aanrader!

€5 per persoon voor de wandeling | Gouvy | niet geschikt voor buggy | horeca en speeltuin | website

Wandelen langs boomtoppen en spelen in de natuur bij Parc Chlorophylle

Nog een aanrader om wandelen door mooie natuur en spelen te combineren is Parc Chlorophylle. Hier leer je tijdens een korte wandeling meer over de flora en fauna van België. Onderweg zijn leuke, educatieve stops. Hoogtepunt is het houten pad waar je over bruggen langs uitkijkpunten en huisjes komt waar je meer leert over vogels en insecten. Beloning voor de kinderen zijn de twee grote speeltuinen.

Ga na het spelen en wandelen wat drinken in het restaurant met mooi uitzicht.

Dochamps | €5,80 per persoon | website Parc Chlorophylle 


Kindvriendelijke accommodatie in de Ardennen


Leuke, kleinschalige Camping in de Ardennen: Camping Tonny

Op zoek naar een leuke kleinschalige camping in de Ardennen zonder al te veel toeters en bellen? Dan ben je bij Camping Tonny aan het juiste adres. Leuke grote plekken tussen de bomen, een restaurant met terras, groot speelveld en een riviertje met laag water. Meer hebben kinderen niet nodig.

Landal Village Les Gottales

Slaap je liever in een huisje? Ga dan voor het mooie bungalowpark Landal Village Les Gottales in de Ardennen. Je vindt op dit park sfeervolle huisjes en een (buiten) speeltuin voor de kids.

Bekijk hier meer vakantieparken in de Ardennen en check direct de beschikbaarheid.

Bekijk hier al onze België met kinderen artikelen


Dit bericht bevat affiliatielinks. Dat betekent dat wij een kleine vergoeding krijgen als jullie bij 1 van bovenstaande partijen boeken. Dit kost jullie niks extra’s. Een win win situatie dus 😉.

 

Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*