Zuidelijk Zuid-Afrika met kinderen – meer dan Kaapstad alleen

Zuidelijk Zuid-Afrika met kinderen – meer dan Kaapstad alleen

Pinguins? Ja, de Afrikaanse Pinguin woont in Zuid-Afrika en je komt ze tegen als je naar Kaap De Goede Hoop rijdt. Want, als je dan toch in Kaapstad bent, kan je net zo goed even de tijd nemen om het zuidelijke gedeelte van Zuid-Afrika te ontdekken met je kinderen. Ik durf te wedden dat je niet wist dat je hier zo veel kunt doen!

Kaapstad en de Tafelberg

Kaapstad is natuurlijk top. Voor de hele familie. Al wandelend struin je door de kleine straatjes en geniet je van barretjes, leuke shops en gezellige restaurants. Aan de haven vind je winkelcentra en heel veel terrassen. Je komt ogen en oren te kort in deze mix van kneuterige gezelligheid en internationale allure; je voelt je er meteen thuis.

Neem de gondel naar de top van de Tafelberg voor een prachtig uitzicht of, als je echt heel actief wilt zijn, wandel je naar boven via een van de vele wandelroutes. Let wel even op; bij te veel wind, op feestdagen en voor onderhoud wordt de gondel stilgelegd.

Onze kids vonden de Hop-On, Hop-Off bus super tof; we hebben alle lijnen gedaan. Terwijl de kinderen genieten van de busrit en word jij met behulp van oordopjes bijgepraat over de cultuur en geschiedenis van deze prachtige stad. Een aanrader.

Kaap de Goede Hoop

Vanuit Kaapstad kan je in een dag Kaap de Goede Hoop bezoeken. Onderweg moet je zeker even uitstappen op Boulders Beach om de pinguins van dichtbij te bekijken. Je zult van de ene ansichtkaart de andere binnenrijden.

De mooie Chapman Route

Als je vanuit Kaap de Goede Hoop via de Westkust weer naar Kaapstad rijdt, kom je vanzelf op de Chapman Route uit. Een route die in de top 10 mooiste routes ter wereld staat. Prachtige uitzichten over de Atlantische Oceaan wisselen de mooiste rotspartijen af en de vergezichten zijn werkelijk fenomenaal. Houd die camera maar bij de hand en stap even uit op een van de uitkijkpunten voor een selfie; zo’n achtergrond doet niemand je na op Facebook!

Garden Route

Als je vanuit Kaapstad naar het oosten reist, langs de kust, volg je automatisch de welbekende Garden Route. Een hele mooie route met prachtige vergezichten, gezellige dorpjes en natuurlijk een enorme verscheidenheid aan bomen, bloemen en planten langs de weg. Zorg maar gewoon dat je geen haast hebt; kilometers maken is nog nooit zo relaxed geweest.

Wijn proeven in Stellenbosch

Ten oosten van Kaapstad ligt Stellenbosch, bekend om haar wijnen. Je vind er dan ook het ene wijnhuis na het andere. Ze bieden allemaal fantastische proeverijen aan en hebben vaak een leuke oplossing voor de jeugd die geen wijn drinkt.

De actievelingen onder jullie kunnen fietsen huren en prachtige tochten maken tussen de wijnplantage’s door. Als je dan moe en voldaan bent, probeer dan uit te komen bij wijnhuis Spier. Hier shop je, in hun fantastische boerenwinkel, allerlei lekkere kaasjes, broden, vleeswaren, zoetigheden en natuurlijk een fles van je favoriete wijn. Bij het afrekenen krijg je glazen, bestek en een picknickdeken. Dan zoek je een plekje op het enorme estate om te genieten van al het lekkers terwijl de kinderen rondrennen op het gras en boompje klimmen. Hoe goed kan het leven ook alweer zijn?!?

Walvissen spotten in Hermanus

Hermanus staat bekend om de walvissen die je er kan spotten. Je zou ze kunnen zien tussen juli en december, maar ik beloof niets. De natuur laat zich namelijk niet zo makkelijk plannen. Ik zou wel een gokje wagen overigens, als je er dan toch bent!

Avontuur zoeken in Tsitsikamma National Park

Tijd voor actie. Of, nou ja, wat beweging. Voor ieder wat wils in het Tsitsikamma National Park; een must-do trouwens. Naast heel veel wandelroutes, kort, lang, makkelijk, moeilijk, kan je er ook de hoogste bungeejump ter wereld maken. Van de Blouwkransbrug maak je een vrije val van 216 meter. Dat mag pas vanaf je 14e. Ook als je niet springt, is het uitzicht op de brug en de spanning die daar heerst het stoppen wel even waard. Drie van onze kinderen sprongen, wij deden ons best een hartaanval te voorkomen. Gelukt.

Het is daar overigens wel allemaal heel goed geregeld. Met z’n allen deden wij de Riverfall walk; een klim,- en klautertocht over rotsen parallel aan de zee. Onze kinderen vonden het heerlijk en als je dan eenmaal bij de waterval bent uitgekomen, zwem je in een fantastisch -koud- meertje met uitzicht op de oceaan. Zo mooi. Zo voldaan.

Struisvogels in Oudtshoorn

En ene struisvogel boerderij na de andere. Ze liggen allemaal in Oudtshoorn en je kunt ze bezoeken. Er worden rondleidingen gegeven over alles wat maar met een struisvogel te maken heeft en natuurlijk kan je er honderden zien. Ga er vooral niet op ‘rijden’, dat is echt heel dier onvriendelijk. Kies liever voor een boerderij waar ze dat niet aanbieden. Hou wel rekening met de warmte. Oudtshoorn ligt een stuk meer landinwaards waardoor het klimaat echt anders is. In de zomer wordt het hier met gemak 40 graden.

Addo Elephant park

Als je nog tijd hebt, rijd dan nog een stukje door en bezoek ook het Addo Olifanten Park. Het derde grootste nationale park van Zuid-Afrika. Je kunt er met je eigen auto doorheen rijden en je kan er zelfs de Big 5 spotten.
Je zal niet de eerste zijn die na deze safari meer wilt; nog meer dieren zien, overnachten tussen de dieren, nachtelijke safari’s doen of misschien wel een wandelsafari? Het Noordelijke gedeelte van Zuid Afrika is hier bij uitstek geschikt voor, je leest er meer over in de blog: Noordelijk Zuid Afrika, puur natuur en entertainment voor alle leeftijden.

Als je van plan bent deze prachtige route te gaan rijden, kijk dan of het mogelijk is om terug te vliegen vanuit Port Elizabeth, dan heb je extra tijd om te genieten van alle moois dat je onderweg tegenkomt. Want naast de hier genoemde hoogtepunten, kan je er, nadat jullie er zijn geweest, zeker nog een paar aan toevoegen.

Meer Zuid-Afrika? Bekijk dan onze Zuid-Afrika met kinderen pagina.

Pin it

2 reacties

  • Marlie zegt:

    Super leuk, Lilian, we denken na zo’n leuk verhaal nog meer om met onze kids naar zuid Afrika te gaan. Eind 2020? Groet van Marlie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*