Camperreis Spanje – wat kost het?

Camperreis Spanje – wat kost het?

Afgelopen najaar maakten wij een bijzonder toffe roadtrip met het gezin door Spanje. Met een camper! Een hele fijne manier van reizen, maar wel een met een fors prijskaartje. Want wat kost dat nou, zo’n camperreis door Spanje? Ik zet alle kosten voor je op een rij. 

Wat kost een vlucht naar Spanje?

Wij begonnen onze rondreis door Spanje met camper in Malaga. Gelukkig is het mogelijk om voor een fijn bedrag naar Malaga te vliegen vanaf meerdere luchthavens in Nederland en België. Wij vlogen met Transavia vanaf Rotterdam voor €125 per persoon. Dit was inclusief twee stuks ruimbagage.

De prijs voor tickets voor 4 personen komt ongeveer uit op €500 – €600

Het fijne aan een camping is dat je op de mooiste plekken kan stoppen om wat te eten

Wat kost het huren van een camper in Spanje?

De grootste kostenpost van een rondreis met een camper door Spanje is het huren van een camper. Wij kwamen na lang zoeken terecht bij een kleinschalige, Nederlandse partij: GoSpain. Hier hanteren ze 3 verschillende tarieven. Een camper kost €89 tijdens het laagseizoen, €115 tijdens het middenseizoen en €129 tijdens het hoogseizoen.

Het fijne van GoSpain is dat de campers helemaal compleet worden verhuurd. Inclusief belastingen en eigen risico, maar ook inclusief handdoeken, beddengoed, een bbq enz.

Laten we in deze berekening even uitgaan van de meivakantie. Je neemt dan de camper mee voor het middentarief.

De totale kosten voor 2 weken camperhuur komt uit op 14 x €125 = €1.750

> Lees hier meer over de roadtrip die wij maakten door Andalusië met een camper

Wat kost een camping in Spanje?

Maar met camperhuur alleen ben je er natuurlijk niet. Nou wordt het in Spanje gedoogd om wild te kamperen, maar wij vonden het met onze kinderen leuker om op campings te staan. Ook op campings hanteren ze een hoog- en laagseizoen tarief. Wij hadden het geluk in het laagseizoen te reizen. Daardoor betaalden wij gemiddeld €25 per nacht voor een camping. Als je rond de €35 aanhoudt voor tijdens het hoogseizoen zit je behoorlijk goed.

De totale kosten voor campings komen uit op 13 x €35 = €490

Wij kozen voor campings in plaats van wildkamperen of camperplaatsen

Eten en drinken

Natuurlijk moet er ook gegeten en gedronken worden. Nou is het voordeel dat als je met een camper reist je gewoon kan koken. Wij deden dit dan ook de meeste dagen. Wij deden voornamelijk boodschappen bij de Lidl. Die heeft een fijne vers- en broodafdeling. Als we vlakbij steden kampeerden gingen we wel uit eten. Als je een gemiddeld bedrag van €25 per dag aanhoudt zit je zeker goed.

De totale kosten voor eten en drinken komen uit op 14 x €25 = €350

> Meer Spanje inspiratie? Bezoek dan onze Spanje met kinderen pagina

Wij kookten tijdens onze camperreis door Spanje veel zelf om kosten te besparen

Wat kost een tank benzine in Spanje?

En dan merk je dat je met een grote slurper te maken heeft. Maar met een camper maak je nou eenmaal kilometers.  Anders kan je net zo goed in een hotel gaan zitten, toch ;-). Wij hebben tijdens onze roadtrip door Andalusië ruim 1000 kilometer gereden met onze camper. Dit kwam neer op 3 keer tanken.

Wij betaalden voor het tanken in Spanje in totaal: €175

Conclusie: Wat kost een camperreis door Spanje?

Het is tijd om de balans op te maken. Wat kost een reis met een camper door Spanje met een gezin met twee kinderen? Als we alle kosten bij elkaar optellen kom ik, voor een gezinsvakantie van 2 weken, uit op een bedrag van ongeveer €3.300.

Wat vinden jullie? Valt dit mee of tegen?

> Wil jij ook weleens een camperreis maken? Maar liever naar Amerika of Canada? Lees dan eens ons artikel Camperreis met kinderen: haalbaar of onbetaalbaar?


Wij kregen een deel van onze huurcamper gesponsord door GoSpain. In dit artikel zijn we uitgegaan van de originele huurprijzen. Wij geven ook altijd onze eerlijke mening en zullen nooit artikelen of partijen aanprijzen waar wij niet enthousiast van worden.

2 reacties

  • K zegt:

    In welk jaar is deze trip gemaakt? M.a.w. zijn de bedragen die hier genoemd worden nog reëel?
    (En is die 25 euro voor eten gebaseerd op één of op vier personen?)

    • Marlieke zegt:

      Deze trip is in 2018 gemaakt. Ik zie dat de prijzen iets omhoog gegaan zijn. Je zou de website van gospain kunnen checken voor de actuele tarieven. De €25 was voor 4 personen. We hebben voornamelijk zelf gekookt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*