Handleiding voor de Happy camper

Handleiding voor de Happy camper

Het lijkt wel alsof we er niet omheen kunnen deze zomer: de Happy camper. Maar wat betekent dat nou eigenlijk? En hoe kan je er een worden? Ik ging op onderzoek uit.

Wat betekent Happy camper eigenlijk?

Ik begin mijn zoektocht op Google. Als ik Happy camper intik in de zoekmachine verschijnt als eerste resultaat dat Happy camper een Nederlands muziekproject van Job Roggeveen is. Ehm… Leuk voor de beste man, maar dat is natuurlijk niet de betekenis naar waar ik op zoek ben.

Dan maar in het Engels. Daar komt de term immers vandaan. A happy camper is a comfortable, contented person. Oftewel iemand de lekker in zijn vel zit.

Oké. Daar kan ik wel wat mee. Want lekker in je vel zitten, dat willen we allemaal wel. Toch? Maar wat heeft een Happy camper dan met kamperen te maken? Is dat iets wat we in Nederland zelf bedacht hebben?

#happycamper

Ik vervolg mijn zoektocht op de plek waar ik zelf voor het eerste met het fenomeen Happy camper in aanraking kwam: Instagram. Ik voer #happycamper in en krijg maar liefst 895.655 resultaten! Wow!

Ik staar naar blije koppels in de meest prachtige campers, kampvuurtjes, tentjes die opgezet zijn aan de rand van een meer met spectaculair uitzicht op besneeuwde bergtoppen. De foto’s zijn gemaakt door Australiërs, Amerikanen, Duitsers, Nederlanders, Italianen. Kortom, het is geen lompe Nederlandse vertaling waar we mee te maken hebben. Oef.


Blij en gelukkig op de camping

Mijn zoektocht brengt mij naar de website van Caravanity. Van de Nederlandse Femke Creemers. Happy campers lifestyle is de slogan die prijkt onder het logo. Kijk, nu komen we ergens.

De website staat vol met foto’s van prachtig opgeknapte campers en caravans. Om blij van te worden. En dat is natuurlijk precies waar de Happy campers lifestyle om draait. Blij en gelukkig op de camping.

Hoe word ik een Happy camper?

Maar hoe doe je dat? Blij zijn op de camping? Als ik aan kamperen denk doemen er in mij hoofd beelden op van weggeregende tenten en koude nachten op een langzaam leeglopend luchtbed. Nou niet echt iets waar ik gelukkig van word.

Maar als ik nog iets dieper in mijn geheugen graaf kom ik uit bij een gelukkige jeugd met potjes badminton, eindeloos spelen met vriendjes en zacht tikkende regen op het dak van onze caravan.

En dat is het gevoel waarnaar ik terug wil! Na een backpackreis van drie maanden met het gezin door zuidoost-Azië kochten we een caravan. We besloten hem te pimpen. Dat lijkt immers het grondbeginsel van de Happy camper lifestyle. We maken de caravan niet te zoet. Geen witte kastjes, bloemetjesbehang en stippenkussentjes voor ons. Er moeten immers ook twee mannen in slapen ;-).

Benieuwd naar de restyle van onze caravan? Hier vind je foto’s.

De tarp is de perfecte plek om te kunnen spelen in de schaduw. Uiteraard in stijl 😉 op het Bo-Camp kleed, met handig kastje waar het speelgoed in zit van Bo-Camp.

Praktische, maar mooie kampeerspullen

We zijn nieuw in de caravanwereld. Fijn, want daardoor zijn we in de gelegenheid mooie, stijlvolle kampeerspullen uit te zoeken die bij onze nieuwe levensstijl passen.

We schaffen een tarp – voor extra schaduw -, slingers en gekleurde lampjes aan via de website van Obelink. Zo maken we de boel gelijk gezellig en vrolijk. Ook spotten we daar hele mooie vouwstoelen van het merk Bo-Camp. Weer eens wat anders dan de lelijke, maar o zo praktische klapstoelen. De hele urban lijn van Bo-Camp valt bij ons in de smaak. De knalrode, retro koelbox, het picknickkleed, de super handige kastjes. Stijlvol, praktisch en gemaakt van mooi materiaal. Top!

Handige opbergers zijn een must tijdens het kamperen. En het hoeft dus helemaal niet lelijk, zoals deze kastjes van Bo-Camp bewijzen!

Als de kinderen op bed liggen chillen we in onze Bo-Camp Soho strandstoelen. Verliefd zijn we op de super toffe retro koelbox van blik.

In de praktijk

We zijn er klaar voor. We kiezen een rustige natuurcamping uit in Drenthe en gaan op pad. We zetten de caravan neer, bouwen in een mum van tijd onze absoluut niet hippe voortent op (we zijn inmiddels kampeerpro’s dankzij onze deelname aan de Obelink-kampeer academy) en besluiten maar gelijk de tarp op te zetten. Gezellig kleed er onder, slingers er aan, lampjes aan de voortent en klaar.

En… het werkt! Elke keer als we langs ‘ons plekkie’ lopen verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. Even zo bij onze, voornamelijk bejaarde, campinggenoten. Ze komen allemaal even buurten om te vertellen dat ze het er zo gezellig uit vinden zien.

En ook van binnen is onze caravan fijn. Van de meegebrachte kussens tot de plantjes. Het voelt als ons eigen huis in het klein. Dus zelfs op een regenachtige dag zijn we gelukkig. Tot de kinderen beginnen met ruzie zoeken en gillen. Daar wordt immers niemand gelukkig van ;-).

> Op zoek naar een smaakvolle, kindvriendelijke camping in Nederland? In dit artikel tippen we onze 5 favorieten.


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Bo-camp en Obelink. De boven genoemde producten mochten wij gratis uit proberen. We zouden deze producten echter niet aanbevelen als we er zelf niet blij van zouden worden.

Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*