Hotspot vlakbij Rotterdam: De Vreemde Vogel

Hotspot vlakbij Rotterdam: De Vreemde Vogel

Een super fijne plek op steenworp afstand van Rotterdam en het strand. Met hele lekkere koffie, heerlijk eten, een fijne sfeer, een mooie tuin en de vetste accommodatie die je ooit gezien hebt. Te mooi om waar te zijn? Nee hoor. Bij buitenhotel De Vreemde Vogel in Vlaardingen vind je het allemaal. En het fijne voor ons is dat we er zo naartoe kunnen fietsen. Tijd dus om deze kindvriendelijke hotspot met jullie te delen.

De vreemde vogel

Lekkers in de tuin
Het is een mooie, warme lentedag, gelukkig is er nog een plekje in de schaduw vrij in het gezellige tuincafé. De bloemen staan vol in bloei. Bijen vliegen af en aan. De lampionnetjes dansen zachtjes op de wind. Wij bestellen zelfgemaakte appeltaart en koffie. Voor de kids bestellen we een karaf water met munt en citroen. Een fijn alternatief voor de geijkte appelsap of fristi. Een nieuwsgierige kip scharrelt onder onze tafel door. De kinderen hebben inmiddels de schommels en de zandbak ontdekt. Terwijl zij rustig spelen kunnen wij even bijkletsen. Heerlijk!

We blijven plakken voor de lunch. We bestellen een broodplankje met verschillend beleg. Alles is vers en komt uit de regio. De tweeling maken we blij met een pannenkoek met stroop. Als alles op is laten we ze nog even uitrazen in de speeltuin. De schapen en geiten kijken vanachter hun hek nieuwsgierig toe.

De vreemde vogel De vreemde vogelDe vreemde vogel

Kijk mam een vliegtuig!
‘Mama, er ligt daar een vliegtuig in de tuin!’ Het is misschien wel de eyecatcher van het buitenhotel. Een klein vliegtuigje wat omgetoverd is tot hotelkamer met de toepasselijke naam ‘De ijzeren vogel’. Hoe cool is dat. Daar wil toch elk kind (lees ik) in slapen? Volgeboekt? Er zijn gelukkig een paar hele toffe alternatieven. Wat dacht je van caravans op hoge poten (de Struisvogel), een raket (de Spacemees), een pipowagen (de Papegaai) of voel je voor een dag een (vreemde) vogel en slaap in een echt vogelhuis. Ik zou bijna een week boeken en elke nacht een ander huisje proberen.

De vreemde vogelDe vreemde vogel

Van trouwen tot knutselochtend
Naast tofste hotel en fijnste tuincafé ooit is het bij de omgebouwde boerderij van Davy en Petra ook mogelijk om je bruiloft te vieren, om je verjaardagspartijtje te houden of om gratis te komen knutselen op zondagochtend in de schoolvakantie. Al is dat laatste misschien iets meer geschikt voor kinderen ;-).

De vreemde vogel

Tussen stad en natuur
Het fijne aan de Vreemde Vogel vind ik dat het voelt alsof je in de middle of nowhere bent. Maar niets is minder waar. Binnen twintig minuten rijden sta je in hartje Rotterdam (bekijk hier onze tips voor een dag in deze leuke stad). Het strand van Hoek van Holland ligt op een steenworp afstand. Of wat dacht je van de historische binnenstad van Delft? Liever een stukje wandelen? Vanaf het hotel loop je zo de polder in. En zeg nou zelf, slapen in een vliegtuig of in een caravan op pootjes is toch veel leuker dan in een saai hotel in de stad!

De vreemde vogel


Het tuincafé is open op zaterdag en zondag van 10:00 tot 18:00 en zeven dagen in de week tijdens schoolvakanties. Je hoeft geen hotelgast te zijn om te komen lunchen of spelen.
Wil je meer informatie? Neem dan even kijkje op de website van De Vreemde Vogel. Wij zijn op geen enkele manier gesponsord door De Vreemde Vogel om deze post te schrijven.

Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*