Eropuit in eigen land: Keukenhof met kinderen

Eropuit in eigen land: Keukenhof met kinderen

Toen ik mijn dochter enkele weken geleden vertelde over de Keukenhof, wilde ze daar meteen heen. Afgelopen weekend werd ze vijf en dus leerplichtig. En zo gingen we de laatste dag van haar niet-leerplichtige leven naar de Keukenhof. Of dat leuk is met kinderen? Nou en of!

Kinderboerderij en speeltuin

Er is op de Keukenhof genoeg te doen voor kinderen. We lopen al snel langs een kinderboerderij en daar staan vele toeristen foto’s te maken van de Vlaamse reuzen en de geitjes. Ook wij aaien de dieren, maar de speeltuin ernaast trekt.

De speeltuin omvat onder andere speelhuisjes, glijbanen en schommels. Ernaast een groot terras waar wij ons eerste kopje koffie drinken. Er is verderop ook een doolhof waar we in verdwalen. Aan het eind van het doolhof worden we getrakteerd op uitzicht over de bollenvelden.

In de Keukenhof is ook zeker aan de kinderen gedacht. Ze kunnen spelen in de speeltuin en er is zelfs een kinderboerderij.

Camera mee

Ik ben zelf dol op fotograferen en mijn dochter heeft daar inmiddels ook interesse in. En dus namen we, voor het eerst, voor haar een cameraatje mee, zodat ze zelf foto’s kon maken van alle bloemen die ze mooi vindt. Na een korte uitleg gaat ze aan de slag en rent ze het hele park door. We hebben moeite om haar bij te houden.

Tip: neem een oud fototoestel mee naar de Keukenhof, zodat de kinderen zelf foto’s kunnen maken.

Flower power

Natuurlijk ga je naar de Keukenhof als je van bloemen houdt. Het thema dit jaar is Flower power en dat zie je overal terug. En de bloemen, die zijn dus overal. Binnen, geordend op kleur, type of mooi opgemaakt in kleurige boeketten en buiten kan je wandelen tussen prachtige perken, bloemen rijgen tot een krans en bloemen kopen. Mijn dochtertje wil alles aan me laten zien en maakt wel 250 foto’s.

Meer tips voor uitjes in Nederland? Bezoek dan onze Nederland pagina boordevol tips.

Eten bij de Keukenhof

Boterhammetjes kan je thuislaten als je naar de Keukenhof gaat. Overal staan stalletjes met verschillend eten. Zin in haring? Zoek het haringkraampje, meer zin in pulled pork? Ook dat kan je vinden. Net als vele andere toeristische happen als een zak friet met mayo, stroopwafels, enzovoorts. En waar wij ons erg over verbaasd hebben, het is nergens heel druk! Net als de wc, die is schoon én je staat niet in de rij. Knap geregeld op zo’n groot evenement.

Er valt genoeg te ontdekken voor kinderen in de Keukenhof

Nijntje in de Keukenhof

Overal in het park is genoeg te zien en doen om mijn dochter bezig te houden. Er zijn auto’s waar de bloemen uit ‘stromen’, je kan ‘over water lopen’ en nog veel meer. Zo komen we ook langs een schattig huisje waar souvenirs in het thema Nijntje verkocht worden. Er staan ook grote klompen en een grote Nijn om mee op de foto te gaan. Leuk om te bezoeken en even te spelen met de 2 plastic Snuffies, het hondje van Nijn

Keukenhof met kinderen? Doen!

Niet elk kind zal blij worden van de Keukenhof. Ons zoontje moest, vanwege leerplicht, gewoon naar school, maar mijn inschatting is dat hij ook liever gaat voetballen dan een dag lang bloemen bekijken. Maar houdt je kind van kleuren, wandelen, een lekker ijsje en wil hij of zij zelf foto’s maken? Dan is de Keukenhof een aanrader. Het maakte mij in ieder geval extra trots dat ik in Nederland woon als je al die toeristen ziet die speciaal naar jouw land komen om deze bloemenpracht te bekijken dat eigenlijk zó dicht bij huis is!

Praktische informatie Keukenhof

De Keukenhof is nog geopend tot en met 19 mei en een kaartje kost 17 Euro voor volwassenen en 8 Euro voor kinderen. Ga je met de auto? Dan kan je online ook alvast een uitrijkaart kopen. Deze kost 6 Euro.

Meer informatie vind je op de website van de Keukenhof.

Pin it

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*