Kidshotspot: Zorgboerderij de Buytenhof

Kidshotspot: Zorgboerderij de Buytenhof

Het is een heerlijke lentedag. We zitten op het terras. Uitkijkend op grillige appelbomen vol witte bloesem. Voor ons neus een dampende kop koffie. Vogels kwetteren vrolijk tegen elkaar. Af en toe klinkt het geloei van een koe. Het voelt als vakantie, zo in het zonnetje bij boerderij de Buytenhof. 

‘Maaaamaaaaaa, dat jongetje pakt mijn tractor af!’ 

O, ja. De kinderen zijn ook mee.

Spelen met tractoren en zand

Al zien we die maar af en toe. Als ze een slokje komen nemen van hun perensap of een hapje van hun pannenkoek. Ze hebben het veel te druk met rijden op de (speel)tractor en graven in de zandbak.

Ik hou van dit soort plekken. Goed eten, goede koffie, goed geprijsd, midden in de natuur en de rust én met een leuke speeltuin voor de kinderen. Zo aangelegd, dat terwijl wij bij kunnen kletsen op het terras, we ook een oogje in het zeil kunnen houden op onze kinderen.

Eindeloos plezier met een tractor en een driewieler op het aangelegde parcours

Eerlijke, lokale producten

Van de gerechten die we zien op de kaart, bij restaurant de theeschenkerij, worden we ook blij. Het vlees, de groenten, jams en chutneys komen zo veel mogelijk van de boerderij zelf. En de taarten en cakes, die er ook heerlijk uitzien, worden bijna allemaal gebakken door de  zorggasten van de zorgboerderij. Want behalve dat dit een ontzettend leuke plek is, doen ze hier ook nog eens super goed werk. Mensen met een verstandelijke beperking en of psychosociale problemen kunnen meewerken met de boer.

Lekker, eerlijk eten

Dieren kijken bij zorgboerderij de Buytenhof

’Mam, gaan we nog even bij de dieren kijken?’ De deur van de schuur staat open. We mogen een kijkje nemen bij de koeien en de varkens. Die laatste zij van een bijzonder ras met krullende, wilde haren. Onze kinderen kunnen er geen genoeg van krijgen.

Lopen langs appelbloesem

De appelbomen staan vol in de bloesem terwijl wij er zijn. Bij de gaard staat een bordje. ‘Gratis bloesemwanding. Geniet er van!’ En dat is precies wat wij deden. Wat mooi om rijen met bomen vol witte bloesem te zien. We maken tientallen foto’s en stappen daarna de auto weer in. Wat hebben we een heerlijke ochtend gehad. Alsof we eventjes met vakantie waren.

Lopen langs bomen vol bloesem

Appels plukken bij de Buytenhof

En als dan de bloesem aan het eind van de zomer veranderd is in sappige appels is het tijd om deze te plukken. Zelf. Met een mandje in de hand en kaplaarzen aan. De appels zijn ook nog eens prima geprijsd. Wij betaalden €1,50 per kilo. Hou de website van de Buytenhof in de gaten voor de appelplukdagen.

De appel zelfpluk bij de Buytenhof is een aanrader met kinderen

Praktische informatie zorgboerderij de Buytenhof

Eten en drinken

Bij de Theeschenkerij kun je heerlijk op het terras zitten terwijl de kinderen spelen in de zandbak of crossen op een tractor, driewieler of skelter over een parcours. Slecht weer? Binnen hebben ze ook genoeg plek.

Bestel een goede koffie voor nog geen €2,- of geniet van een van de lekkere broodjes of salades. Bereid met verse producten die, zoveel mogelijk, van de eigen boerderij komen. Voor de kids hebben ze tosti’s en pannenkoeken.

Plukken

Naast appels en peren kan je, in de zomer, ook bloemen en aardbeien plukken. Op de Facebookpagina van de Buytenhof worden deze activiteiten aangekondigd.

Wat kost een bezoek aan boerderij de Buytenhof?

Boerderij de Buytenhof is gratis te bezoeken. Het wordt wel gewaardeerd als je een kopje koffie of wat anders lekkers besteld. Of misschien neem je wel een lekker stukje kaas of een pak appelsap mee uit de boerderijwinkel.

Hoe kom je er?

Zorgboerderij de Buytenhof ligt in het plaatsje Rhoon. Letterlijk onder de rook van Rotterdam. Een auto is wel een must. Parkeren is gratis. Het adres is Rijsdijk 98 3161 EW Rhoon.

Openingstijden

De Boerderijwinkel is geopend op dinsdag van 12.00 tot 17.00 uur. En woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

De Theeschenkerij is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Is het lekker weer en wil je een plekje op het terras? Dan is het verstandig om een tafel te reserveren.

Kijk voor meer informatie over de Buytenhof op hun website.


Wij bezochten boerderij de Buytenhof op eigen gelegenheid en zijn op geen enkele manier gesponsord om deze post te schrijven. 

2 reacties

  • Elly Embregts zegt:

    En je kunt er heerlijke aardbeien en appelen plukken als de oogst rijp is.
    De Buytenhof is een heerlijke plek!

    • Marlieke zegt:

      Wij gaan zeker van het najaar terug om appels te plakken. Of straks in de zomer voor de aardbeien en veldbloemen. Dankjewel voor de aanvullingen Elly!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*