Kleine kindvriendelijk camping in de Ardennen: Camping Tonny

Kleine kindvriendelijk camping in de Ardennen: Camping Tonny

Een kleine, rustige, kindvriendelijke camping in de Ardennen. Zonder animatie. Met een riviertje, bos en een speeltuin. Ruime plekken en een klein restaurant waar je op het terras koffie of een biertje kan drinken en voor de kinderen een ijsje kan halen. Klinkt heerlijk toch? Wij kampeerden bij Camping Tonny en vertellen je in deze review of het de moeite waard is. 

Ons plekje op Camping Tonny. Aan het speelveld wat ideaal was voor onze kinderen 

In dal en bos

Hoewel de Ardennen best dichtbij liggen voelt het toch altijd ver weg. Dat zal door de heuvels komen. Die zorgen bij mij altijd direct voor een instant vakantiegevoel. Als we het piepkleine dorpje Tonny doorrijden, waar de gelijknamige camping ligt, scoren ze al direct punten. De ligging is perfect. Tussen twee heuvels in. Met bos en een stromend riviertje. Hallo buitenland!

Ruime plekken bij Camping Tonny

Een camping waar je hutje mutje in laantjes tegenover elkaar staat vind ik helemaal niets. Gelukkig is dit bij Camping Tonny niet echt aan de orde. Natuurlijk heb je buren en natuurlijk kijk je naar je overbuurman als je net een plek aan de weg hebt, maar de plekken zijn ruim en met veel groen. Wij hebben de pech net naast een stacaravan te staan van vaste bewoners. Inclusief tuin met beelden en andere versiersels. De eigenaars blijken reuze vriendelijk, maar toch doet het een beetje af aan het kampeergevoel.Banjeren door het riviertje

Een riviertje en een kleine speeltuin. Meer hebben kinderen niet nodig. Althans, die van mij niet. Dit bleek absoluut waar tijdens ons verblijf op camping Tonny. Rivier d’Ourthe maakt een flinke slinger over het campingterrein en met water wat zo’n 20 tot 80 centimeter diep is, maakt dit tot een leuke speelplek. Als dan de temperatuur ook nog eens flink zijn best doet is het feest compleet. Let wel op, want het water is koud!

Bij minder lekker weer vermaakten onze kinderen zich met vissen en kreeftjes vangen en steentjes gooien.

Tip: neem iets van een band mee waar de kinderen het riviertje mee af kunnen dobberen. Succes gegarandeerd!

Het riviertje op de camping zorgt voor uren speelplezier 

De schoonmaak laat te wensen over

Hoewel het toiletgebouw tamelijk nieuw is heeft de schoonmaak er niet zoveel zin in. We kamperen zowel het Hemelvaart- als het Pinksterweekend bij Camping Tonny. Twee weekenden met volle bezetting. Dat betekent topdrukte bij de douches en toiletten. Er is bij de mannen en vrouwen twee stuks van beiden. En dat blijkt te weinig. Er staan regelmatig rijen. Aan het eind van de dag is de boel smerig. Als we geluk hebben wordt het 1 keer per dag schoongemaakt. Op een camping met heel veel kinderen is dat echt te weinig. Gelukkig hebben wij een eigen mobiel toilet, maar als je in een tent slaapt en dus echt afhankelijk bent van het toiletgebouw is het wel vervelend.  

Het was bij Camping Tonny ook ouderwets ‘met de pleerol over de camping’. Vergeet dus geen toiletpapier in te pakken ;-).

Tip: Camping Tonny heeft een combideal voor Hemelvaart en Pinksteren. Je betaalt dan voor beide weekenden en kan tussendoor je tent, caravan of vouwwagen gratis laten staan. Super handig!

Rechts van onze caravan zie je het toiletgebouw, links staan de nieuwe stacaravans 

Geluidsoverlast door groepen

Dat het druk is op de camping zorgt ook voor flink wat geluid. Helemaal niks mis met spelende kinderen. Dat hoort erbij. En door het riviertje en het ruime speelveld is camping Tonny erg geliefd bij gezinnen. Maar in de weekenden die wij op de camping zijn zijn er opvallend veel grote groepen. En terwijl alle kinderen zodra het donker is slapen, gaat de muziek op de velden met groepen nog een standje harder. Een waarschuwing van de campingbeheerder zou hier op zijn plaats geweest zijn, maar er werd niet ingegrepen. In onze caravan wordt het geluid zodanig gedempt dat wij er geen last van hebben, maar op hetzelfde veldje in een tent slapen lijkt me op zo’n moment niet heel fijn.

Onze kinderen sliepen er als een blok doorheen. We hadden hier overigens niet elke avond last van. Dus het kan zijn dat wij gewoon pech hadden die avond ;-).

Het grote speelveld op Camping Tonny

Frietjes en brood

Een camping met ontbijtservice vind ik heel erg fijn. Je hebt dan elke ochtend vers brood of een croissantje. Bij Camping Tonny komt iedere ochtend de lokale bakker de vooraf doorgegeven bestelling brengen. Handig!

Daarnaast beschikt Camping Tonny over een klein restaurant met terras. Een leuke plek om een biertje te drinken of een ijsje te scoren. Je kan er ook voor een prima prijs friet afhalen. En voor de echte Hollanders hebben ze zelfs kroketten en frikadellen ;-).

Het gezellige terras is een leuke plek voor een Belgisch biertje

Veel te doen in de omgeving

In de Ardennen is natuurlijk ontzettend veel te zien en te doen. In de directe omgeving van de camping kan je mooi wandelen en fietsen. Voor leuke dorpjes en attracties moet je verder rijden. Wij vinden dat geen probleem. De wegen zijn rustig en de omgeving is mooi. De dichtstbijzijnde (grote) stad is Bretagne. Het mooie dorpje La Roche-en-Ardenne ligt op een klein half uurtje rijden. 

Lees hier onze tips voor dingen om te zien en te doen in de Ardennen met kinderen

Wij bezochten o.a. het kasteel van Bouillon wat op een half uur rijden van de camping ligt

Ondanks de niet zo frisse toiletten vinden wij Camping Tonny een aanrader voor jonge gezinnen. Het riviertje is fantastisch en de algehele sfeer van de camping is leuk. Ze hebben gloednieuwe stacaravans te huur voor wie geen eigen kampeermiddel heeft. Met eigen douche en toilet ;-). Bekijk vooral de website van Camping Tonny als je meer wil weten.

Meer campingtips? Lees ook

5x Sfeervolle kindvriendelijke campings in Nederland

Review Camping het Goeie Leven in Brabant


Deze blog is op geen enkele manier gesponsord door Camping Tonny. Wij bezochten deze camping op eigen gelegenheid.

Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*