Leer ons beter kennen door de Travel tag

Leer ons beter kennen door de Travel tag

Wat zijn onze fijnste en slechtste reiservaringen? Wat is ons favoriete land. Wat staat er op onze bucketlist. En waar willen wij nooit meer naartoe. Je leest het in deze Travel tag.

Aan welk land heb je je hart verloren?

Oef, we beginnen gelijk met een moeilijke. Ik denk Thailand. Meer dan tien jaar geleden (man ik ben oud) ging mijn eerste verre reis naar dit exotische land. Ik hield altijd al van reizen, maar na Thailand was ik verslaafd. Begin 2018 ga ik voor de vierde keer naar dit prachtige land. Dit keer voor het eerst met gezin. Ben benieuwd!

traveltag Thailand Kog Chang

Hoe reis je het liefst naar de plek van bestemming?

Ik ben dol op reizen. Voor mij begint de vakantie of reis echt al op het moment dat ik auto / vliegtuig / trein / bus / boot instap. Vroeger (voordat we kinderen hadden) zou ik gekozen hebben voor het vliegtuig. Lekker filmpjes kijken, naar buiten staren. Maar nu met kids ga ik voor de trein. Iedereen zijn handen vrij, geen gedoe met gordels, de mogelijkheid om te lopen en grote ramen om uit te kijken.

Noem een land waar je nooit naar toe zou willen?

Ik wil overal wel heen, maar een land waar het niet veilig is zou ik overslaan. Er is wel een land waar ik niet zo nodig meer terug hoef: India. Hoewel ik het er prachtig vond, vond ik het ook heel intens om daar te reizen. Ik had het gevoel alsof ik constant op mijn hoede moest zijn. Op drukke plekken voelde ik regelmatig handen over mijn billen gaan. En het constante gestaar was ook iets waar ik niet aan kon wennen. Ik krijg al de rillingen bij de gedachte dat ik mijn dochter mee naar dat land moet nemen.

traveltag India

Wat is de mooiste plek dat je ooit hebt bezocht?

De Jatiluwih rijstvelden op Bali. Mijn mond viel letterlijk open bij het zien van deze prachtige rijstterrassen. Niet te doen, zo mooi!

Wat voor type reiziger ben je? Backpacker, strandganger, ontdekker en/of luxepaard?

Wij zitten tussen backpackers, luxepaarden en ontdekkers in. Wij zijn niet vies van avontuur en kleinschalige accommodatie vinden we het allerleukst, maar wel altijd met eigen badkamer. Wij zijn ook echte WiFi freaks. Daarnaast reizen we met veel apparatuur. Er gaat standaard een fototoestel, laptop (soms 2), twee i-Pads, twee i-Phones en een drone mee. Een warme douche en airco zijn ook wel prettig ;-).

traveltag - Jatiluwih rijstvelden

Welk land staat bovenaan je wishlist?

Ehm… mogen dat er ook twee zijn? Of vijf? Of tien? Maleisisch Borneo (daar vliegen we heel binnenkort naartoe), IJsland, Schotland, Malta, USA, Bolivia, Finland, Panama, Namibië, Marokko… Kortom, zo ongeveer de halve wereld ;-).

Wie is je favoriete reisgenootje?

Mijn lief natuurlijk! En mijn kinderen. Die geven onze reizen een totaal nieuwe dimensie. Die kunnen zich al verwonderen over een scheve stoeptegel.

Ben je een planner of beslis je alles op het laatste moment?

Makkie, een planner! Ik plan tot in den treuren. Om gek van te worden. Maar op het moment dat ik onvoorbereid op reis ga ben ik absoluut niet relaxt en gaan er dingen mis.

Naar welke plek wil je zeker een keer terug?

Japan! Wat een fantastisch land. Alle gekheid van Azië, maar dan in high-tech. Heel bijzonder.

Traveltag, De metro in Tokyo, Japan

Waar heb je het lekkerste gegeten?

Dat was op Koh Chang in Thailand. Een eiland vlakbij de grens met Cambodja. We hadden een stuk op de scooter gereden over het eiland en hadden trek. We vonden aan de kant van de weg een tentje wat dienst deed als winkel, pompstation en restaurant. Er stond ook een olifant naast te grazen. We namen plaats aan een plastic tafeltje buiten en een oud vrouwtje kwam onze bestelling opnemen. Ze sprak geen woord Engels dus we hadden geen idee wat we besteld hadden. We kregen de lekkerste loempia’s en noodle soup ever! En we hoefden maar 50 Baht (€1,25) af te rekenen. We hebben haar het driedubbele gegeven. Zo lekker vonden we het.

Noem je mooiste reismoment?

Ik heb een boel mooie reismomenten dus ga ik voor een recente. Op Bali maakten we een scootertour door het bergachtige noorden. Achterop bij de chauffeur met kind tussenin, toerend door een prachtig landschap. Twee peuters die het fantastisch vonden. Dat was voor mij de bevestiging dat (verre) reizen maken met kinderen absoluut kan.

Wat zal je nooit vergeten om mee te nemen op reis?

Behalve mijn paspoort, mijn fotocamera. Om te filmen en te fotograferen en daarna jullie te inspireren met mooi beeld op dit blog ;-).

Wat is je favoriete werelddeel?

Azië. Ik ben verliefd op dat continent. De geuren en kleuren, de drukkende warmte, de drukte op straat, de lieve mensen en het overheerlijke eten.

Heb je een favoriete reisquote? Zo ja, welke?

Lekker cliché: ‘Not all those who wander are lost’ van Tolkien (Lord of the rings).

Wat is je minst leuke reiservaring?

We besloten de nachtbus te nemen van Hoi An naar Na Trang in Vietnam. De regen kwam met bakken uit de hemel. Het verkeer was onrustig. We probeerden wat te slapen en toen opeens een harde klap. We zaten volledig onder het glas. Er was een vrachtwagen volgeladen met varkens in de flank van de bus gereden. Precies waar wij zaten. Gelukkig op een punt waar onze chauffeur uit kon wijken anders was de botsing frontaal geweest. Wonder boven wonder was er niemand gewond. Toevallig zat er een kleine winkeltje op de plek waar de bus tot stilstand kwam. Hier werden we (zo’n 50 toeristen) opgevangen door een oud vrouwtje. Het duurde uren voordat er een nieuwe bus kwam om ons alsnog naar Nha Trang te brengen. Hulpdiensten hebben we nooit gezien. Op dat soort momenten ben ik me extra bewust van de luxe die we hebben in Nederland en dat reizen niet geheel zonder risico’s is.

graveltag Vietnam

And last but not least: wat is je gaafste reiservaring?

Dat was in datzelfde Vietnam. Vijf dagen lang achterop de motor bij een Easyrider dwars door het binnenland van Vietnam. Wat een avontuur!


Ik werd genomineerd voor de Travel tag door Ilse (avonturensparen.com). Het origineel is van Sandra (travelbysan).

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*