Londen met kinderen – onze tips

Londen met kinderen – onze tips

Londen is een fantastische stad om te bezoeken met kinderen. Je vindt er toffe musea, kastelen, een mega reuzenrad, speeltuinen en rode dubbeldekker bussen. Maar Londen is ook megagroot en indrukwekkend. Wij helpen je met onderstaande tips op weg om van jouw tijd in Londen, met het gezin, een succes te maken.

Bezoek de highlights

Wie kent ze niet, de Big Ben (tot 2021 in renovatie), de Tower Bridge, Londen Eye, Piccadilly Circus, Trafalgar Square, Buckingham Palace en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Je bent niet in Londen geweest als je niet een paar van deze highlights hebt bezocht. Nou is een weekend Londen wel wat kort om deze megastad op het gemak te bezichtigen, dus is het handig om van tevoren een planning te maken van wat je wilt zien.

Tip: Wil je de wisseling van de wacht zien ga dan voor actuele tijden naar: changing-guard.com zodat je dit in je planning mee kan nemen.

Reis zoveel mogelijk met het openbaar vervoer in Londen met kinderen

Londen is gigantisch! Het is daarom verstandig om je zoveel mogelijk te verplaatsen met het openbaar vervoer. Zeker als je Londen bezoekt met (kleine) kinderen. De goedkoopste manier om dit te doen is doormiddel van de Oystercard. Deze kaart werkt hetzelfde als de Nederlandse ov-chipkaart. Met de Oystercard reis je altijd voor het voordeligste tarief; zo zijn na drie ritten binnen 1 zone, de rest van de ritten binnen die zone op dezelfde dag gratis.

Tip: Schaf de Oyster card van tevoren aan op www.visitbritainshop.com. Zo kun je bij aankomst in Londen meteen verder reizen en hoef je niet aan te sluiten in de lange rijen voor de automaten.

De rode dubbeldekkers die je overal ziet rijden spreken natuurlijk gigantisch tot de verbeelding bij kleine kinderen. Want wat is er nou leuker dan bovenin een bus zitten. Zijn de benen moe? Stap dan in een willekeurige lijn en zie Londen vanuit een ander perspectief.

Tip: Download de gratis ‘Tube map’ app om je routes met het openbaar vervoer te plannen. Mega handig!

Maak zoveel mogelijk gebruik van het openbaar vervoer als je in Londen bent met kinderen

Bezoek een van de vele gratis musea

Londen heeft de mooiste musea van de wereld en deze zijn ook nog eens gratis te bezoeken. Leuk als afwisseling wanneer je op citytrip bent of wanneer het regent. De drie leukste musea om met kinderen te bezoeken liggen in de wijk Kensington en zijn (naar onze mening):

Het Natural History Museum (persoonlijke favoriet). Het museum is gevestigd in een prachtig Victoriaans gebouw. Je vindt er o.a. fossielen, mineralen, een grote collectie opgezette dieren en Dinosauriërs. Maar het pronkstuk is toch wel de enorme hal met het hangende skelet van een potvis. Alleen daarvoor moet je al gaan kijken.

Meer informatie over het Natural History Museum

Het Science Museum. Hier vind je interactieve tentoonstellingen over wetenschap en uitvindingen. Zo is er onder andere een grote zaal met vliegtuigen, een zaal over ruimtevaart en infrastructuur. Voor bepaalde doe-exposities moet je wel betalen. Meer informatie hierover vind je bij de kassa van het museum.

Meer informatie over het Science Museum

Victoria en Albert Museum. Dit museum is meer gericht op kunst en is daardoor geschikt voor wat oudere kinderen. De collectie bestaat o.a. uit glaswerk, meubels, beeldhouwwerken, sieraden en kostuums.
Metro station: South Kensington (lijn circle/piccadilly)

Ook de moeite waard

Ben je geïnteresseerd in geschiedenis breng dan een bezoek aan het Britisch Museum.
Metrostation: Tottenham Court Road, lijn: Northern/Central.

Is schilderkunst meer jouw ding. Bezoek dan de National Gallery.
Metrostation: Charing Cross en Leicester Square, lijn: Northern/Bakerloo

Shoppen in Camden Town

De leukste wijk om te shoppen is naar onze mening Camden Town. Deze wijk ligt iets ten noorden van het centrum en is vooral bekend om zijn zes straatmarkten, die naadloos in elkaar overgaan. Ieder weekend trekken deze markten ongeveer 100.000 bezoekers. Hou je niet zo van drukte, zorg dan dat je er vroeg bent of ga doordeweeks.

De markten bevinden zich rondom de dubbele sluizen bij de Camden Lock. Je vindt er voornamelijk (vintage) kleding en accessoires maar ook diverse eetstalletjes waar je de lekkerste gerechten kunt proeven. Leuk om te zien zijn de opvallende gevels aan de westelijke kant van Hartland Road. Ze zijn geverfd in opvallende kleuren en voorzien van gekke versieringen.

Tip: Wij dronken mega lekkere koffie bij PAMBAN.  

Voor de Amy Winehouse fans is er in de ‘Stables Market’ een brozen standbeeld van de zangeres te vinden. Die Camden als haar playground zag.

Tip: Combineer je bezoek aan Camden met London Zoo waar je vanaf hier met een bootje naartoe kan.

Metrostation: Camden Town, lijn: Northern

De kleurrijke gevels van Camdon Town

Super lekkere koffie bij PAMBAN

Ga met de waterbus van Camden Town naar London Zoo

Eekhoorntjes voeren in Hyde park

Dit enorme park in het centrum van Londen heeft veel te bieden. Je kunt er heerlijk wandelen, spelen en (water)fietsen of op bezoek bij William en Kate. Maar favoriet is toch wel het voeren van de eekhoorntjes. Koop een zak pelpinda’s in de supermarkt en het feest kan beginnen. Overal in het park zijn ze te vinden, maar verstandig is om de paadjes te nemen waar honden niet zijn toegestaan. Het enige wat je hoeft te doen is kraken met je zak pinda’s, door je benen te zakken en ze komen ze zo uit je hand eten. Mijn dochter kan zich hier uren mee vermaken. Even weg uit de drukte van de stad, midden in de natuur en helemaal gratis. Op een zak pinda’s na dan ;-).

Tip: ben je met kleine kinderen in Londen? Ga dan zeker naar de Princess Diana Memorial Playground in Kensington Park. Een prachtige speeltuin in Peter Panstijl. Bij de ingang van de speeltuin vind je toiletten en een tentje met koffie en lekkers.

Eekhoorntjes voeren in Hyde Park is een must als je met kinderen in Londen bent


Londen met kinderen. Zo kom je er


Met de Eurostar

Wij bezochten Londen met de trein vanaf Rotterdam. Een super relaxte manier van reizen. Op de heenweg maak je een stop in Brussel om van de Thalys over te stappen op de Eurostar. Hier ga je ookdoor de douane. Dit werkt ongeveer hetzelfde als op een vliegveld. Vanaf Brussel dender je in ruim 2 uur met de hogesnelheidslijn naar hartje Londen.

Vanaf Londen is het wel mogelijk om direct (zonder overstap) met de Eurostar te reizen naar Rotterdam en Amsterdam. De rit duur dan iets meer dan 3 uur in totaal. Zorg dat je een uur van tevoren op Londen St Pancras International bent om in te checken en door de douane te gaan.

Tip: Neem een VR-bril mee voor je mobiel of koop er een voor €3 bij de automaten op het station. Via de Eurostar-Odyssey app kunnen kinderen tijdens het rijden door de tunnel onder het Kanaal leuke onderzeebeesten zien met de bril op.

Met het vliegtuig

Het mooie van vliegen naar Londen vind ik altijd dat je op dezelfde tijd landt als dat je vertrekt ;-). Je vliegt vanaf meerdere luchthavens in Nederland voor rond de €100 per persoon naar Londen. Let wel op dat de luchthavens best nog een stuk van het centrum af liggen. De meest fijne luchthaven om op te vliegen is London City.


Meer lezen over citytrips met kinderen

1 reactie

  • Ursula Broker zegt:

    Hoi! Ik heb je blog helemaal uitgespit. We willen met kerst naar londen met onze zoon van 6. Heb je misschien ook tips voor overnachting in centraal londen?
    Vriendelijke groeten ursula

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*