Montafon met kinderen – Kindvriendelijke regio in Oostenrijk

Montafon met kinderen – Kindvriendelijke regio in Oostenrijk

De regio Montafon vormt samen met Brandnertal een groot skigebied in de winter, maar ook in de zomer is hier genoeg te doen. Dan kun je van de berg sjezen per glijbaan, cartauto of rodelslee en de dag eindigen met een duik in het frisse bergwater. 

Tips voor Montafon in Oostenrijk

Belinda was met haar gezin in de zomervakantie in Oostenrijk en ontdekte vanuit het Appartement Laijola in Gaschurn de regio Montafon.

Uitkijken vanaf een bankje over glijbanenpark Erlebnisberg Golm Montafon
Uitzicht vanaf een bankje in glijbanenpark Erlebnisberg Golm

Hoe kom je er?

De regio Montafon ligt vlak bij de Zwitserse grens in het uiterste westen van Oostenrijk. Door de relatief korte afstand, 900 kilometer rijden van Utrecht, kun je er in een dag naartoe rijden met je eigen auto. Met de trein naar Montafon reizen kan ook. Je neemt dan de trein van Utrecht naar Bludenz, een rit van circa 9 uur.

Doen in Montafon met kinderen

Bezoek je Montafon met kinderen en ben je benieuwd wat er allemaal te doen is? Lees dan de tips van Belinda die er samen met haar man en tweeling Sepp en Mees (6) naartoe ging in de zomer.

Wandelen in de bergen

Als je naar Oostenrijk gaat, dan ga je natuurlijk wandelen in de bergen. En daarbij kun je je kinderen prima meenemen! In Montafon (en in de rest van het land) vind je namelijk genoeg kindvriendelijke wandelingen. Je vindt bijvoorbeeld speeltoestellen onderweg zoals een waterspeeltuin of evenwichtsbalk of je kan met een lange glijbaan een stuk de berg afglijden. Belinda deelt twee wandelingen in Montafon.

Erlebnisberg Golm: themawandeling Golmi’s Forschungspfad

Eén van de hoogtepunten van onze vakantie in Montafon is de Erlebnisberg Golm. Op de berg vind je een themawandeling, een glijbanenpark en een berghut met grote speeltuin. We vermaken ons er een hele dag!

Eerst lopen we de themawandeling Golmi’s Forschungspfad met opdrachten, een waterspeeltuin en speeltoestellen als een evenwichtsbalk op de route. We eindigen bij een berghut waar het zonovergoten terras met grote speeltuin lonkt. We lunchen met typisch Oostenrijkse kaiserschmarren en wienerschnitzel. Als de kinderen zich daarna vermaken op het springkussen proosten wij op dit geluksmomentje in de zon.

Op Erlebnisberg Golm hebben ze veel speeltoestellen voor kinderen

Glijbanenpark Waldrutschenpark-Golm (onze favoriet!)

Dan is het tijd om weer naar beneden te gaan en dit doen we op een wel heel spe-ciale manier. In glijbanenpark Waldrutschenpark-Golm glijden we door zeven glijbanen – sommigen zijn wel 65 meter lang – naar beneden. Terwijl wij de karakteristieke vergezichten van het Oostenrijkse landschap in ons opnemen, kijken de kinderen vol verwachting uit naar de volgende glijbaan. Zo wordt wandelen met kinderen ineens een eitje. 

Glijdend de berg af bij glijbanenpark Waldrutschenpark-Golm

Themawandeling Vier Barga met houten knikkerbaan

Een andere dag lopen we de themawandeling Vier Barga. Een wandeling van zo’n 2,5 kilometer over een vlak pad. Vanaf ons dorpje Gaschurn nemen we de Versettlabahn naar boven naar het startpunt van de wandeling. Onderweg komen we informatieborden en raadsels tegen. We eindigen op het terras van bergrestaurant Nova Stoba. Hier spelen onze jongens eindeloos in de grote aangrenzende speeltuin en bij de houten knikkerbaan.

Tip: Neem een 2-euromunt mee om een grote houten knikkerbaan uit de houten automaat te halen.

Wandelen in de bergen van de regio Montafon

Mountainkarten in Gargellen

Boven op de Schafberg in Gargellen huren we een mountaincart, een soort skelter op drie wielen waarmee je in volle vaart door de bergen kunt sjezen. Het is een afdaling van 6 kilometer. De jongens mogen bij ons op de cart en hoe harder we gaan hoe leuker ze het vinden. ‘Mama, wie het eerste beneden is’, roepen ze en met een grote stofwolk achter ons aan racen we naar beneden, terwijl de bergtoppen schitteren in de zon en we in de verte de koeienbellen horen rinkelen.

Mountainkarten op de Schafberg is een leuk uitje voor als je in Montafon bent met kinderen

Rodelen in Golm

Vanaf het middenstation van de Golmerbahn in Vandans kun je met de Alpine Coaster naar beneden sleeën. Je rodelt over heuvels, langs meren en door bossen. Met een ritje op deze zomerrodelbaan scoor je zeker punten bij je kinderen. Wij kwamen er niet aan toe om zelf te rodelen, maar bewaren dit uitje voor een volgende keer.

Afkoelen in de meren en zwembaden

Natuurlijk zwemmeer Aktivpark Montafon

Het is heerlijk om de actieve dagen in de bergen af te sluiten met een duik in het water. Zo gaan we naar Aktivpark Montafon in Tschagguns, een natuurlijk zwemmeer met glijbanen, beachvolleybal, tafeltennis, speeltoestellen en een grote zandbak.

Het zwemmeer van Aktivpark Montafon

Zwembad Aquarena

Ook bezoeken we het wat kleinschaligere zwembad Aquarena in Sankt Gallenkirch. Terwijl wij ons installeren op de grote ligweide vermaken de jongens zich met een potje voetbal. Als we een duik nemen, blijkt het water verwarmd. Daar zijn we heel blij mee, want de meeste buitenbaden hier zijn net zo fris als het water uit de bergen. 

Zwemba Aquarena is verwarmd en heeft een groot veld waar kinderen kunnen spelen

Waar te slapen?

Onze accommodatie: Wij sliepen in een appartement van Appart Laijola in het dorp Gaschurn. Er is een verwarmd buitenzwembad en in tien minuten loop je naar de Versettlabahn-lift, die naar bergrestaurant Nova Stoba met een terras en grote speeltuin gaat.

Vakantiepark in Montafon: Verblijf je liever op een vakantiepark? Bij Landal Hochmontafon in Gargellen vermaken de kinderen zich in de speeltuin en het zwembad en zit je op 800 meter van een berglift.

Tip: Kortingspas voor uitjes in Montafon

Wij kregen bij ons verblijf de Montafon Freizeitpass Brandnertal. Hiermee konden we gratis gebruikmaken van de gondelbanen en stoeltjesliften in het hele gebied en hadden we toegang tot verschillende zwembaden en musea. Vraag even na bij jouw accommodatie of de pas bij het verblijf inbegrepen is.

Meer tips voor een vakantie Oostenrijk met kinderen?

Ben je enthousiast geworden na het lezen van dit artikel? Bekijk dan onze andere tips voor een vakantie Oostenrijk met kinderen. Of lees over onze favoriete regio’s in Oostenrijk voor gezinnen.

Vond je de tips in dit artikel leuk en kun je wel meer vakantie-inspiratie gebruiken? In ons boek Op avontuur in Europa vind je meer dan 35 kindvriendelijk vakantiebestemmingen binnen 1.000 kilometer.

Pin it

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*