Nassfeld-Pressegger See met kinderen – tips

Nassfeld-Pressegger See met kinderen – tips

In de Oostenrijkse provincie Karinthië, aan de Italiaanse grens, ligt de regio Nassfeld-Presseger See. Hier kan je heerlijk wandelen in de bergen, roetsjen van de rodelbaan, een van de speeltuinen uitproberen of suppen op een knalblauw meer. Hannelore ontdekte samen met haar man Tom en hun kinderen Sep (7) en de tweeling Freek en Ferre (3,5) de meest zonnige regio van Oostenrijk. Ze deelt hieronder haar tips voor een vakantie in Nassfeld-Presseger See met kinderen.

Oostenrijk | provincie Karinthië | uitvalsbasis Nassfeld | 1.135 kilometer van Utrecht | 1.110 kilometer van Brussel

Kindvriendelijke accommodatie in Nassfeld

Wij boekten een luxe all-in appartement in Alm Resort Nassfeld via TUI. Wij kregen, met onze bende van vijf, een appartement toegewezen waar eigenlijk 12 tot 14 mensen in konden logeren. De kinderen waanden zich er koning en kozen hun eigen slaapvertrek op een van de drie verdiepingen. Wij ouders vonden vooral het ruime balkon met uitzicht op de berg Madritschenkofel een feest.

Wij kozen voor de all-inclusiveformule, omdat dat ons heel aangenaam leek met zijn vijven. Bij nader inzien hadden we beter kunnen kiezen voor alleen logies en ontbijt. Maar dat is vooral omdat onze zoon Freek een aantal voedselallergieën heeft en hij dus niet alles mee kon eten.

Boek hier jouw kamer in het Alm Resort Nassfeld


Zien en doen in Nassfeld-Pressegger See met kinderen

Knikkeren en spelen op de Gartnerkofel

Direct naast ons resort ligt de Sesselbahn, waarmee je de Gartnerkofel-berg op kan. Hier vind je een gigantische knikkerbaan. Voor 2 euro kan je een houten bal kopen in de draaibakken aan het bergstation. Onze kinderen waren zo 20 minuten zoet met het ontdekken van deze speelplek, terwijl wij van het zonnetje genoten.

Op de Gartnerkofel vind je naast de knikkerbaan, een grote waterbaan, waar kinderen mee kunnen experimenteren. Water, zand en steentjes, meer hebben kinderen niet nodig, toch? Ook vind je er een klassieke speeltuin met schommels, een glijbaan en een klein doolhof. Wij sloten bijna dagelijks de dag af op deze plek. Al was het maar om één keer een balletje te laten rollen.

Bij onze accommodatie zat een +Card van Nassfeld inbegrepen. Daarmee heb je toegang tot de verschillende liften en andere activiteiten in de omgeving. Wij maakten er dankbaar gebruik van.

Waterplezier op de Aqua Trail

Aan de overkant van het dal kan je de Madritschenlift nemen, een grote stoeltjeslift die tot de top van de Madritschenkofel gaat. Hier start een kindvriendelijke wandeling langs een aangelegde Aqua Trail. Langs dit pad zijn er allerlei dingen te ontdekken. Kinderen kunnen water pompen, dammen bouwen, het frisse bergwater voelen en klimmen op de stenen en boomstammen. De wandeling loopt op de grens van Oostenrijk en Italië, je kan op springplankjes van het ene naar het andere land springen. Wij maakten van de gelegenheid gebruik om onze oudste zoom Sep wat aardrijkskundige kennis bij te brengen.

Het pad naast de Aqua Trail is helemaal vlak waardoor je de route ook met een wandelwagen kunt volgen. Vergis je echter niet in het hoogteverschil. Je moet eerst een flink stuk afdalen en daarna een pittige klim omhoog maken.

Wandelen in de Garnitzenklamm

Bij de Garnitzenklamm vind je een prachtige kloofwandeling. Je kan je er zo een hele dag vermaken. De wandeling bestaat uit drie delen, waarbij je steeds dieper de kloof in gaat. Bij elk deel heb je de mogelijkheid om af te slaan op een bospad, dat je terugbrengt naar de parkeerplaats.

Na wat onderzoek besloten wij om het eerste deel van de kloofte ontdekken en daarna terug te keren. We kwamen onderweg verschillende uitdagingen tegen. Van smalle bospaadjes en een grote brug die kruist met een waterval tot metalen haken om een rots op te klimmen. De kinderen vonden het een fantastisch avontuur!

Vergezichten op de Kammleiten

Omdat wij als gezin heel veel plezier beleven aan wandelen, besloten we naar de top van de Kammleiten te lopen. Daarvoor moesten we opnieuw de Sesselbahn nemen tot de top van de Gartnerkofel. Daarna liepen we over een steil rotspaadje en konden we prachtig uitkijken op de Dolomieten. We kijken nog steeds met weemoed naar de foto’s. Deze wandeling is een van de redenen dat we deze zomer opnieuw naar Oostenrijk gaan.

De top van de Kammleiten is een plateau vanwaar je uitzicht hebt over het dal. Houd je kinderen trouwens wel in de gaten, want ze kunnen hier naar beneden vallen. Voor de afdaling namen we de tweeling bij ons in de draagzak. Zo konden we veilig naar beneden en hadden ze een momentje om even uit te rusten. Terug bij het hotel hadden we 8 kilometer in de benen. Een ijsje was dan ook dik verdiend!

Een stukje historie in Italië

Tijdens onze vakantie maakten we ook wandeling in het bos bij het Italiaanse dorpje Pontebba. We liepen via een kleine weggetje naar Parco Tematico della Grande Guerra Bombaschgraben en kwamen langs de vuurlinie uit de Eerste Wereldoorlog. Het pad loopt helemaal omhoog en langs de bergwand zien we hutjes waar soldaten verbleven. De loopgraven en schietgaten zijn nog volledig intact en we zien overblijfselen van prikkeldraad en conserven aan de rand van het pad liggen. We zijn onder de indruk, de geschiedenis komt hier bijna tot leven. Sep neemt alles in zich op en stelt wel 100 vragen.

Zwemmen en suppen bij de Pressegger See

Op de warmste en zonnigste dag trokken wij naar de Pressegger See, een groot meer in het dal van Nassfeld. Je kan er zonnebaden op de gigantische ligweide en kinderen kunnen spelen op de speeltoestellen in de ondiepe waterplassen.

Sep en ik deden op de Pressegger See een sup-cursus, iets wat al lang op mijn bucketlist stond. De trainer nam alle tijd voor ons en het was een fantastische ervaring.

De toegang tot het strand en de sup-cursus waren trouwens gratis met onze +Card. Voor het suppen kun je het beste wel even reserveren.

Ben je enthousiast geworden over een (zomer)vakantie in de bergen? Lees dan ook onze verhalen over Zwitserland! Of ga naar de blog van Hannelore voor meer tips in de regio Nassfeld-Presseggersee.

Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*