De vakantie van Birgit: Eiland Møn in Denemarken

De vakantie van Birgit: Eiland Møn in Denemarken

Wij vroegen om ons heen: waar ben jij op vakantie geweest en hoe was deze vakantiebestemming met kinderen? Deze keer doet Birgit verslag over de vakantie van haar gezin op camping Møn in Denemarken.

Gezin: Birgit, Remco, Meks (7) en Noan (3)
Vakantieplek: Denemarken, waarvan 1 week op een camping op het eiland Møn

Hoe kwam je op het idee om naar Denemarken te gaan?

Dit was voor ons de allereerste keer met de vouwwagen op vakantie. Omdat wij nog nooit eerder in de zomervakantie gekampeerd hadden, wilden we niet te ver weg. Mochten we het helemaal niets vinden, dan zijn we zo weer thuis, zo dachten we. Denemarken is voor ons zo’n 6 uur rijden. Een goede optie dichtbij dus!

En, hoe beviel de vouwwagen?

De vouwwagen, een oudje, heeft ons bijzonder verrast. Wakker worden, de rits opendoe en je kopje koffie drinken voor de voortent… Heerlijk! De jongens sliepen in een slaaptentje in de voortent, en vonden het heerlijk om buiten wakker te worden en meteen te kunnen spelen.

Hoe was het op Camping Møn?

De camping was zoveel mooier dan we vooraf bedacht hadden. Bij aankomst mochten we zelf een plek op de camping uitzoeken. We stonden dus niet in een rijtje op een aangewezen plaats, maar zochten zelf een plekje bij de vijver met steiger. De oudste vond het leuk om te vissen (het liefst elke dag) en de jongste zocht bij de waterkant naar kikkers. De camping organiseerde ook een aantal speciale avonden waarbij de kinderen een broodje konden bakken op een kampvuur. Verder heeft Camping Møn een fijn zwembad, een fantastische speeltuin en alle faciliteiten die je verder nodig hebt op een camping. En de meest prachtige sterrenhemel!

Wat vonden jullie leuk aan deze vakantiebestemming?

Voornamelijk dat het qua reisafstand heel goed te doen was. Wij vertrokken om 04.30 uur van huis en tegen de middag waren we al op onze eerste camping. De jongens konden gelijk het zwembad in, super begin van de vakantie.

Daarnaast is Denemarken een prachtig land. Het heeft ons echt verrast. De leuke dorpjes met gekleurde huisjes en de natuur met mooie stranden en bossen. Een hoogtepunt voor de jongens was het pretpark Legoland. En het eiland Møn heeft echt ons hart gestolen.

Wat was minder leuk?

De regen. We hebben het heel erg getroffen met het weer, want we hadden veel zon. Maar Denemarken is niet zo zonzeker als het Middellandse Zeegebied en dus hadden we ook regenbuien en natte voeten in de voortent.

Wat waren kindvriendelijke hotspots die je zou tippen aan vrienden?

Het kleine havenstadje Stege op het eiland Møn. Hier wandel je heerlijk langs gekleurde huisjes en mooie pleinen. De jongens mochten een lolly maken in de snoepfabriek Møn Bolcher. Natuurlijk namen we ook wat snoepjes mee voor thuis. We hadden een geweldige lunch bij David’s, op de kaart staan leuke opties voor kinderen. Terug wandelend naar de auto liepen we langs een fontein. Het was zonnig en warm dus binnen no time waren de jongens nat. Dus bij de auto gingen de kleren uit en de zwembroek aan om door te rijden naar het strand. Na het strand haalden we een ijsje bij ijsboerderij Møn Is.

Wij hebben drie keer de prachtige kliffen Møns Klint bezocht. Het is een hele klim, vooral weer omhoog. Een trap leidt je zo’n 500 treden naar beneden. Dus laat de buggy maar in de auto ;-). Onze jongens liepen het helemaal zelf. En het is de rit absoluut waard. De indrukkwekkende krijtrotsen aan de turquoise zee zijn prachtig. Je kijkt je ogen uit. We hebben zelfs een zeehond van heel dichtbij gezien. Meks kon niet stoppen met fossielen zoeken, op het strand vind je er veel. Het GeoCenter, een geologisch museum op de top van de kliffen, hebben wij helaas overgeslagen, maar ik vermoed dat dit niet de laatste keer was dat wij in Møn waren.

Eén van onze laatste avonden daalden we met vrienden opnieuw af naar beneden. We maakten op het strand een kampvuurtje en genoten van ons meegebrachte eten, terwijl de kinderen naar fossielen zochten. Een avond met een gouden randje!

Ook leuk om te lezen:

Aarhus met kinderen – Heerlijke stad in Denemarken
Citytrip Kopenhagen met kerst

Pin it

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*