De vakantie van Birgit: Eiland Møn in Denemarken

De vakantie van Birgit: Eiland Møn in Denemarken

Wij vroegen om ons heen: waar ben jij op vakantie geweest en hoe was deze vakantiebestemming met kinderen? Deze keer doet Birgit verslag over de vakantie van haar gezin op camping Møn in Denemarken.

Gezin: Birgit, Remco, Meks (7) en Noan (3)
Vakantieplek: Denemarken, waarvan 1 week op een camping op het eiland Møn

Hoe kwam je op het idee om naar Denemarken te gaan??

Dit was voor ons de allereerste keer met de vouwwagen op vakantie. Omdat wij nog nooit eerder in de zomervakantie gekampeerd hebben wilden we niet te ver weg. Mochten we het helemaal niets vinden, dan zijn we zo weer thuis. Denemarken is voor ons zo’n 6 uur rijden. Dat ons een betere optie dan bijvoorbeeld Italië, waar onze vakanties samen altijd naar toe gingen.

En, hoe beviel de vouwwagen?

De vouwwagen, een oudje, heeft ons bijzonder verrast. Wakker worden, de rits open, je kopje koffie voor de voortent… Heerlijk! De jongens sliepen in een slaaptentje in de voortent, en vonden het heerlijk om buiten wakker te worden en buiten te spelen.

Hoe was het op Camping Møn?

De camping was zoveel mooier dan we vooraf bedacht hadden. Bij aankomst mochten wij zelf een plek op de camping uitzoeken. Dus niet in rijtjes en vaste plaatsen. We zochten een plekje bij de vijver met een steiger. Elke dag ging onze oudste vissen en ging de jongste kikkers vangen. De camping organiseerde ook een aantal avonden een kampvuur, waar de kinderen een broodje konden bakken. Verder heeft camping Møn een leuk zwembad, een fantastische speeltuin en alle faciliteiten de je verder nodig hebt op een camping. En de meest prachtige sterrenhemel!

Wat vonden jullie leuk aan deze vakantiebestemming?

Voornamelijk dat het qua reisafstand heel goed te doen was. Wij vertrokken om 04.30 van huis en tegen de middag waren wij op onze eerste camping. De jongens konden gelijk het zwembad in, super begin van de vakantie.

Denemarken is een prachtig land. Het heeft ons echt verrast. Mooie natuur, leuke dorpjes met gekleurde huisjes, mooie stranden en bossen en als hoogtepunt Legoland. Maar het eiland Møn heeft echt ons hartje gestolen.

Wat was minder leuk?

De regen. Wij hebben het heel erg getroffen met het weer, maar het is toch niet zo zon zeker als het Middellandse zeegebied. Ondanks de regenbuien, en wat natte voeten in de voortent, hebben we gelukkig ook veel zon gehad.

Wat waren kindvriendelijke hotspots die je zou tippen aan vrienden?

Het kleine havenstadje Stege op het eiland Møn. Hier kan je heerlijk wandelen langs gekleurde huisjes en mooie pleinen. De jongens hebben een lolly gemaakt in de snoepfabriek Møn Bolcher. Natuurlijk namen we ook wat snoepjes voor thuis mee. We hadden een geweldige lunch bij David’s, op de kaart staan leuke opties voor kinderen. Terug wandelend naar de auto liepen we langs een fontein. Het was heerlijk zonnig en warm dus binnen no time waren de jongens nat. Bij de auto de kleren uit en de zwembroek aan en door naar het strand. Na het strand een ijsje bij de ijsboerderij.

Wij hebben 3 keer de prachtige kliffen van Møns Klint bezocht. Het is een hele klim, vooral weer omhoog. Een trap leidt je zo’n 500 trappen naar beneden. Dus laat de buggy maar in de auto ;-). Onze jongens hebben het helemaal zelf gelopen. En het is het absoluut meer dan waard. Deze indrukkwekkende krijtrotsen aan de turquoise zee is prachtig. Je kijkt je ogen uit. We hebben zelfs een zeehond van heel dichtbij gezien. Meks kon niet stoppen met fossielen zoeken welke je hier nog heel veel kan vinden. Het Geo Center hebben wij helaas overgeslagen maar ik denk niet dat dit de laatste keer was dat wij naar Møn gaan.

Een van onze laatste avonden maakten wij met vrienden opnieuw de klim naar beneden. Kampvuurtje, heerlijk eten, de kinderen fossielen zoeken. Een avond met een gouden randje.

Ook leuk om te lezen:

Aarhus met kinderen – Heerlijke stad in Denemarken
Citytrip Kopenhagen met kerst

Pin it

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*