Wat kost twee weken Portugal met gezin

Wat kost twee weken Portugal met gezin

Portugal is het perfecte land voor een vakantie in voor- of najaar. Maar wat kost twee weken Portugal met gezin nou eigenlijk? Wij zetten onze gemaakte kosten voor je op een rij.

De vlucht

Laten we beginnen met de vlucht. Er van uitgaande dat je niet van plan bent met de auto naar Portugal te rijden ;-). Vliegen naar Portugal is niet duur. Er vliegen verschillende budgetmaatschappijen naar Lissabon, Porto of Faro. Wij boekten een retour Lissabon vanaf Schiphol met de Spaanse prijsvechter Vueling. Wij betaalden €139 per persoon inclusief ruimbagage.

Totale kosten vlucht: €556

Auto huren

Wil je verschillende plekken aan doen in Portugal? Dan is het handig om een auto te huren. Gelukkig jaagt ook dit je niet op hoge kosten. Wij huurden een Ford Focus station voor maar €17,20 per dag. TIP: neem voor de kinderen je eigen autostoelen mee. De kosten voor het huren van een stoeltje liggen vaak wel hoog.

Totale kosten autohuur voor 15 dagen: €258

Accommodatie

Wij kozen er voor om onze vakantie op te delen in twee verschillende delen Portugal. De eerste week huurden we een huis met zwembad via Airbnb tussen Sintra en de kust in. Met een prachtige tuin. Het bleek de perfecte uitvalsbasis voor dagtripjes naar Sintra, Lissabon en het strand. Wij betaalden €714 voor 7 nachten. Wat neer komt op €102 per nacht.

De tweede week zaten we in de meest kindvriendelijke quinta ooit; Quinta Laranja (bekijk hun website hier). Mocht je naar Portugal gaan met kinderen, dan kan ik deze plek van harte aanbevelen. Lees hier onze volledige review. We sliepen zeven nachten in een klein huisje met twee slaapkamers. Totale kosten €560. Wat neer komt op €80 per nacht.

Totale kosten accommodatie voor 14 nachten: €1274

Boodschappen

Het voordeel van slapen in huisjes met keuken is dat je zelf kan koken. Met twee kleine kinderen ideaal. Portugal is niet duur en er is altijd een Lidl in de buurt. Een aanrader, want hier verkopen ze vers brood, gebraden kip en verse vis. Wij gaven zo rond de €15 per dag uit aan boodschappen.

Totale kosten boodschappen voor 15 dagen: €225

Uit eten

De keren dat we uit eten zijn geweest zijn op een hand te tellen, maar ook nu viel ons weer op hoe goedkoop Portugal is. Ook koffie drinken met wat lekkers kost drie keer niks. Ter illustratie: Wij bestelden 1 cappuccino, 1 koffie, 1 flesje water, 1 flesje appelsap en 2 gebakjes in een koffietentje en moesten daar €5,45 voor afrekenen. Een hele pizza met een flink glas fris kost nog geen €10,-. Heerlijk toch!

Totale kosten uit eten: niet meer dan €100 

Entree

Voor een aantal dingen die we gedaan hebben gedurende de vakantie moesten we entree betalen.
We gingen twee keer naar Sintra (lees hier meer over deze toffe plek) en gaven daar geld uit aan een bezoek aan Palacio de Peña €13,30 x 2 (kinderen gratis) en Quinta de Regaleira €6 x 2 (kinderen gratis).
In Lissabon (lees hier onze tips) namen we de lift, Elevador de Santa Justa, omhoog naar een uitzichtpunt €5 x 2 (kinderen gratis) en maakten we een ritje met het beroemde trammetje 28 €2,85 x 2 (kinderen gratis)
In Nazaré gingen we de berg op met een treintje en betaalden we €2,40 x 2 (kinderen gratis).

Totale kosten entree: €59

De prachtige stranden, fijne dorpjes en mooie natuur waren allemaal gratis!

Wat kost twee weken Portugal met gezin

En dan nu het antwoord op de vraag: Wat kost twee weken Portugal met gezin. Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat wij buiten het hoogseizoen reisden (eind september), maar daar staat dan weer tegenover dat we absoluut niet bezuinigd hebben op de accommodatie.

Wij betaalden voor twee weken Portugal met onze twee kinderen totaal: €2472


Nou zijn wij benieuwd. Vinden jullie dit duur of meevallen?

3 reacties

 • Campers Europa zegt:

  Wat een handig artikel! Ik ben nog nooit in Portugal geweest. Eigenlijk ging ik altijd naar Frankrijk, Spanje of Italië. Echter ben ik voor de volgende vakantie van plan om naar Portugal te gaan. De Algarve trekt mij erg aan. Bedankt voor het delen van dit artikel.

  Met vriendelijke groet,

  Carla

 • Lisa zegt:

  dag,

  welke airbnb zijn jullie verbleven en waar hebben jullie de auto gehuurd?

  • Marlieke zegt:

   Ha Lisa, De exacte Airbnb weet ik niet meer. We huurden onze auto via Europecar. Maar kijk ook eens bij vergelijkingssites zoals sunnycars. Succes met plannen maken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*