Hier willen wij naartoe: de Kleine globetrotter bucketlist

Hier willen wij naartoe: de Kleine globetrotter bucketlist

Nu alle vakanties voor dit jaar gepland zijn. En we terug kunnen kijken op een te gekke reis door zuid oost Azië. Begint het toch weer te kriebelen. Want waar zullen we volgend jaar eens naartoe gaan? Als er weer nieuwe vakantiedagen te verdelen zijn?

Tijd om eens iets te doen wat ik nog nooit eerder deed: het maken van een reis Bucketlist. Makkelijker gezegd dan gedaan. Want, zoals ik al eens schreef in dit artikel, wil ik eigenlijk overal wel heen. Ik mocht van mezelf tien bestemmingen kiezen. Vijf in Europa en vijf verder weg. Ga lekker zitten, want hier komen ze (in willekeurige volgorde):

Bucketlist Europa

De Azoren Ik ben ontzettend benieuwd naar deze Portugese eilanden. Wist je bijvoorbeeld dat je hier de oudste theeplantage van Europa kan vinden? Hoe cool is dat.

Noord Spanje Spanje is prachtig en er valt nog zo ontzettend veel te ontdekken. Maar wist je dat er in het noorden van Spanje een heuse woestijn is? Met rotspartijen die je het gevoel geven op de maan te zijn? Nee? Zet dan, net als ik, natuurpark Bardenas Reales in Navarra op je bucketlist.

IJsland O IJsland, wat ben je populair aan het worden. En wat zijn alle foto’s die ik op insta voorbij zie komen prachtig. We kochten dit jaar al bijna een ticket, maar zagen er toch vanaf door de hoge kosten ter plekke. Nog even door sparen, maar dat we gaan is een feit. Ooit. 😉

>> Ilse en haar gezin waren pas op IJsland en schreven een handige post over de uitgaven ter plekke. Je vindt het artikel hier.

Schotland Begint het je op te vallen dat er veel plekken in dit lijstje staan met grillige natuur? Dan zal het je niet verbazen dat Schotland er ook tussen staat. En dan ben ik vooral benieuwd naar de Schotse Hooglanden. Met de caravan. En terwijl de regen zachtjes tikt op het dak genieten van de boeken van Harry Potter.

Malta Geen idee waarom, maar dit piepkleine landje fascineert mij. Het dorre landschap (alweer), de Moorse steden, de baaien. Of misschien komt het door al die goede verhalen die ik de laatste tijd hoor over deze plek. En, joepie, er bestaat een grote kans dat we dit land november dit jaar van de lijst af kunnen strepen.

Stavanger preekstoel beklimmen

Ik hou van heftige natuur. In Noorwegen was ik dan ook in mijn element.

Bucketlist ver weg

Malediven Oke, wie wil er nou niet naar de Malediven. Maar ik zou heel graag zo goedkoop mogelijk naar de Malediven willen. Met de backpack. Slapen in kleinschalige guesthouses. En dan genieten van al die mooie strandjes.En misschien, als het budget het toe laat, één nachtje in een bungalow op pootjes. Met een glijbaan. Zodat we zo de zee in kunnen glijden.

Bolivia Een land wat mij al jaren fascinerend. Onze grote reis ging dan ook bijna naar Zuid-Amerika in plaats van Azië. Wat ik absoluut wil zien in Bolivia? De zoutvlaktes van Uyuni! En dan een filmpje maken dat we al dansend uit een busje Pringles komen.

Jordanië Een land als uit een sprookje van duizend-en-één-nacht. Op een kameel door de woestijn. Wereldwonder Petra. Drijven op de Dodenzee. Ik wil het allemaal.

Myanmar Wat baal ik er van dat we dit land uiteindelijk hebben overgeslagen vorig jaar. En wat ben ik nieuwsgierig naar de tempels van Bagan. Maar vooral naar de mensen. En de sfeer van het echte Azië. Reden om nog eens die kant op te gaan.

Namibië Ik ben geen Afrika fan. Ik weet niet zo goed hoe dat komt, maar het trekt me niet. Namibië daarentegen trekt me weer wel. Misschien omdat dit een soort Afrika light is. En een combi van heftige natuur (is het al tijd om te turven?) en wildlife.

En dan ontbreken in dit lijstje nog plekken als Amerika (met camper), de stranden van de Filipijnen en de gletsjers van Patagonië. Maar die bewaar ik dan maar voor de volgende keer.

kindvriendelijke excursies op Bali

Het is dat we er al geweest zijn, maar anders zou Bali hoog op mijn bucketlist staan.

Bonus: de bucketlist van mijn twee kleine globetrotters

Ik was zelf heel erg benieuwd waar mijn twee 4-jarigen graag naartoe zouden willen. Die kwamen uit op vier bestemmingen, waarvan drie een pretpark zijn. LOL.

De Efteling, Julianatoren (joehoe Bellinga familievloggers, bedankt he) en Disneyland Parijs. Die moeten alledrie te doen zijn toch?

Verder willen ze heel graag naar Zuid-Afrika. Want daar zijn Casper en Emma geweest (een Noorse kinderserie die ze verslinden). En dan kunnen ze daar baby leeuwen redden en aaien. Ehh…

Gelukkig worden ze van het woord camping ook heel gelukkig. Want dat is waar we deze zomer naartoe gaan. Naar de camping. Gewoon in Nederland. Want dat is ook hartstikke leuk.


Ik ben benieuwd. Hoe ziet jouw bucketlist er uit?

2 reacties

 • Denise zegt:

  Gave bestemmingen ja! Myanmar was inderdaad mooi en onvergetelijk, vooral de zonsopkomst in Bagan (op mijn 30e verjaardag!) en verder vond ik vooral de Azoren en Jordanië onvergetelijk! Allebei zo onwijs mooi!! Wel allebei op hun eigen manier, want het zijn 2 TOTAAL verschillende bestemmingen, maar wel allebei met hele gave landschappen.
  En ja, Bolivia, Namibië en de Malediven lijken me ook heel mooi.
  Leuk dat je waarschijnlijk naar Malta gaat. Als je daar tzt nog meer over wil lezen kun je altijd nog even op m’n blog kijken. En ja, kamperen in Nederland is ook gewoon leuk, zeker voor kinderen. Ik was vorig jaar in een wigwam op Slagharen met ze en dat vonden ze ook geweldig!

  • Marlieke zegt:

   Dankjewel voor de tips Denise. Ik ga zeker even rondstruinen op jouw blog. leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*