Inspirerend gezin: Een reizende camping beginnen voor gezinnen

Inspirerend gezin: Een reizende camping beginnen voor gezinnen

Wat krijg je als je twee ondernemende vaders met een liefde voor retro campers en caravans en avontuur bij elkaar zet? Een super vet kindvriendelijke concept! Sander, vader van Philou (3) en Pleun (1), begon samen met Victor, vader van Liv (6) en Spencer (4), rondreizende camping De Camphanen.  Wij spraken Sander over deze toffe onderneming en hoe dit te combineren is met een eigen gezin. 

Een rondreizende camping beginnen. Hoe kom je erop?

Wij ontmoetten elkaar eind mei, toen Victor een elektra klus aan mijn classic Hymer camper kwam doen. We bleken een aantal gedeelde passies te hebben: reizen met ons gezin, classic campers & caravans en we hadden beiden hunker naar een ondernemersavontuur. Een week later spraken we af en binnen een uur stond het idee voor De Camphanen: een rondreizende camping. En toen zijn we het gewoon gaan doen.

Een camping starten combineren met een gezin. Hoe doe je dat?

Dat is soms best lastig, omdat het opzetten van een onderneming veel tijd kost en zeker omdat ik overdag nog een baan heb. Maar ik kan ook voor Victor spreken dat we beiden partners hebben die ons enorm steunen in wat we doen. En dat naast hun eigen drukke banen en onze gezamenlijke zorg voor de kids, daar zijn wij vet trots op! En daarnaast is het vooral hard werken in de avonden en soms snachts.

Vertel eens wat meer over de Camphanen? 

Ons concept is een reizende camping van ready to use vintage campers en caravans die ieder jaar neerstrijkt op een andere plek. We richten ons op gezinnen met kinderen en willen vooral een toegankelijk concept. We verhuren campers als kant en klare accommodatie, zodat je op een laagdrempelige manier kunt kennismaken met het kamperen. En bij De Camphanen kun je een week boeken, niet meer en niet minder. Je maakt samen met de andere gasten dezelfde week mee. Dat geeft een leuke dynamiek en betekent voor de kids dat zij tegelijkertijd vriendjes maken en ook samen weer afscheid nemen.

Tof! Waar kan je in komen logeren? 

We hebben voor de eerste editie 25 hele toffe vintage campers en caravans. Van erg charmante Volkswagen T2 tot aan een grote oude stadsbus (die van Victor). Voor ieder wat wils. Het zijn oude voertuigen maar wel met comfortabele camperbedden. Iedere camper is uniek en heeft dus weer een ander slaapvertrek. De meeste campers hebben 4 bedden. Bij sommige campers zetten we een klein tipi tentje voor de deur. Dat vinden sommige ouders, en zeker ook de kids, veel gaver dan binnen slapen bij pap en mam.

Kan je ook met een eigen tent of camper komen?

We merken dat hier best veel vraag naar is. Omdat we ons richten op gezinnen die misschien voor het eerst in een camper slapen, verhuren we de campers als kant en klare accommodatie. We kijken nog of  enkele plekken vrij kunnen maken voor eigen campers die passen in ons concept. 

Wat kunnen de gezinnen die bij jullie komen logeren verwachten?

Het draait op De Camphanen niet alleen om de campers maar om de beleving van de hele week. We organiseren leuke activiteiten voor kinderen, zoals een knutselmiddag, oud Hollandse spelen, een kinderdisco en – als je je verkleedkist meeneemt – maken we er een feest van in het Vreemde Bosje. Je kunt bovendien SUP’s huren voor een rondje op de de plas. Of gewoon chillen aan het strandje. Ook na 20:00 zorgen we voor genoeg vermaak rond de Strandbar en met muziek. Kortom altijd iets te doen, maar niets moet en alles mag. We hebben bovendien een aantal toffe verrassingen in petto, maar daar vertellen we nu nog niet teveel over.

Voor welke leeftijd is jullie camping geschikt?

Onze camping is perfect voor gezinnen met kids tot 14 jaar, maar iedereen is welkom. We zorgen dat er voor alle leeftijden iets te doen is. De plek aan het water zorgt er ook voor dat ieder kind zich makkelijk kan vermaken.

Maarre kindvriendelijke campings genoeg in Nederland. Waarom moeten we juist naar jullie toekomen?

Omdat het slapen in een classic camper echt een unieke ervaring is en je op onze camping op een laagdrempelige manier kunt kennismaken met het ‘van-life’. De sfeer op onze camping  wordt door onze aankleding en activiteiten bovendien erg tof, maar ook relaxed en ongedwongen. En hopelijk inspireren we gezinnen om hierna vaker met hun kids en een camper of caravan op reis te gaan. We helpen ze graag met het huren of kopen van een classic camper ;-).

Waar kunnen we De Camphanen dit jaar vinden?

De Camphanen strijkt dit jaar van 18 juli tm 25 september neer aan recreatieplas Groene Heuvels in Ewijk, bij Nijmegen.

Vrijwel de hele zomer dus. Baal je niet dat je zelf niet met vakantie kan met het gezin?

Omdat wij zelfvoorzienende campers hebben, zijn we dit voorjaar al veel op pad geweest. En voor ons voelt De Camphanen ook een beetje als vakantie. Als dit seizoen erop zit, gaan we ook zelf weer even genieten van een roadtrip met ons gezien.

Tot slot, waar kan je boeken?

Op www.decamphanen.nl vind je alle campers met beschikbaarheid en prijzen en via onze social kanaal @decamphanen blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. We helpen onze gasten ook graag persoonlijk met het maken van een boeking.


NIEUW! Ken jij ons reismagazine al helemaal gericht op gezinnen? 116 pagina’s boordevol inspiratie. Geschreven door andere ouders. Hier lees je meer informatie. Of abonneer direct en steun ons. 

Pin it

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*