5x outdoor avontuur in Zweden voor het hele gezin

5x outdoor avontuur in Zweden voor het hele gezin

Zweden is het land van meren, bossen en elanden. En dat betekent: outdoor avontuur! Van wildsafari tot kanoën. Wij zetten vijf toffe outdoor activiteiten voor het hele gezin voor je op een rij.

Ga op wildsafari

Overdag zie je ze niet, pas in het halfdonker worden deze Zweedse woudreuzen actief: de eland. Komt dat even goed uit dat de schemering in de Zweedse zomers eindeloos duurt. Tijdens een wildsafari trek je diep de bossen in. Je wordt van bospaadje naar bospaadje gevoerd, want de gids weet waar de kans het grootst is om de koning van het bos te vinden terwijl hij ergens aan een boomblaadje staat te peuzelen. Onderweg zal de gids je ook wijzen op sporen van andere wilde dieren en vogels die uniek zijn in dit gebied. Garanties zijn er niet, maar de kans is echt heel groot dat je er één, of meer elanden natuurlijk, van vlakbij kan bewonderen. En wat zijn ze gróót!

foto: Visit Sweden

Stap in een kano

Overal waar je kijkt in Zweden zie je bossen of meren. En wat is nou de beste manier om een meer te ontdekken? Per kano natuurlijk! Peddel samen een uurtje of twee rond terwijl je uitkijkt naar een bever of een eland. Je hoort de stilte.

Volg een kids survival training

Vuur maken is één van de belangrijkste elementen van het buitenleven. Samen met een gids ga je de bossen in om ergens je kampvuur te bouwen en te leren hoe je die brandend houdt. Zodat je even later lekker worstjes braadt op je eigen gemaakte vuur!

Wil je op wildsafari, kanoën en een kids survivaltraining volgen? Boek dan de Summer Adventure Dalarna.

Ga op een meerdaags houtvlotavontuur

Wil je echt iets heel tofs doen tijdens jullie vakantie in Zweden? Bouw dan samen met een ervaren vlottenbouwer een houtvlot waarmee je een week lang de rivier afdrijft. Slapen doe je in een tent op het vlot of zet je tent op in de vrije natuur. Je krijgt een kaart mee met daarop winkels en ideale overnachtingsplaatsen. Als dat geen avontuur is!

Meer informatie? Kijk dan op de pagina van het houtvlotavontuur van Buro Scanbrit

Slaap in een authentieke Zweedse blokhut bij een meer

Tijdens een outdoor avontuur verblijf je natuurlijk samen in een authentieke blokhut middenin de Zweedse natuur. Vanuit je hut spring je zo het meer in en maak je de mooiste wandelingen in de buurt. Misschien spot je onderweg een eland of plukken jullie samen bosbessen.


Een rondreis of Summer Adventure door Zweden boek je bij Buro Scanbrit

Buro Scanbrit is al ruim 50 jaar dé vakantiespecialist naar Noordwest-Europa. Onze reisspecialisten kennen alle plekjes tot in detail en daarom maken wij van elke vakantie een onvergetelijke ervaring.

We bieden een ruim aanbod aan rondreizen door Zweden met de eigen auto. Of kies voor één van onze Summer Adventures! Een actieve vakantie voor met het gezin waar de leukste activiteiten al bij in zitten.

Voor meer informatie kijk dan op www.buroscanbrit.nl of vraag de brochure aan via www.buroscanbrit.nl/brochure.

Meer Zweden? Ga dan naar onze Zweden met kinderen pagina.


Wist je dat je met Buro Scanbrit verantwoord op reis gaat? De reizen van Buro Scanbrit voeren door de mooiste natuurgebieden ter wereld. Hun grootste wens is om die natuur zo ongerept mogelijk te houden. Daarom zorgen zij voor CO2-compensatie van je reis.


Dit artikel is geschreven in samenwerking met Buro Scanbrit. 

Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*