Verliefd op Zweden – Zuid Zweden met een dreumes

Verliefd op Zweden – Zuid Zweden met een dreumes

Keet slaat een hand voor haar ogen terwijl we met de wind in ons haar de zon tegemoet varen. Ik knijp haar dicht tegen me aan. Ondanks dat de rand van de boot hoog en breed is, overvalt me even de schrik wat er zou gebeuren als Keet overboord zou vallen. Metersdiep naar beneden van de immens grote ferry.

 door Claartjes Schouten   geschatte leestijd 3 minuten

Maar dat gebeurt niet, realiseer ik me snel. Keet wijst enthousiast naar een piepklein zeilbootje dat in het niet valt bij het ‘flatgebouw’ waar wij ons op bevinden. De ferry, van Kiel naar Göteborg, wat een fijne manier om een van mijn meest favoriete landen van Europa binnen te gaan.

De aankomst met de boot in Zweden is prachtig

> Tip: Wil je zelf ook met de ferrie naar Zweden? Bekijk en vergelijk hier de beste routes en prijzen.

Fika in Göteborg

In Göteborg ontwaken we in de zon op de stoep van het beste koffietentje van de stad. Van een local op het terras krijgen we de tip om het nabijgelegen Slottskogen Stadspark te bezoeken waar een gratis dierentuin, kinderboerderij en grote speeltuin te vinden zijn. Aangezien Keet net 1 jaar oud is en papa en mama liever het centrum ingaan, wandelen we naar het Haga District. Wat een toffe stad is Göteborg, vol hippe restaurants en cafés waar je overal de Zweedse ‘fika’ (lekkernij) kan scoren. De fika is eigenlijk meer dan een lekkernij. Het is een moment voor een kopje koffie met iets lekkers samen met familie, vrienden of collega’s waarbij je echt even de tijd voor elkaar neemt. Hoe mooi is dat? Ons bezoek aan Göteborg is kort maar we beloven elkaar om zeker nog eens terug te komen.

De fika, symbool voor de Zweedse koffiecultuur.

Verliefd op Zweden

Na een heerlijke lunch, koffie en fika stappen we in de auto en rijden we onze eerste camping tegemoet. Het binnenland van Zuid-Zweden overtreft al mijn verwachtingen. Zo groen en uitgestrekt. De camping stelt niet zoveel voor maar de omgeving maakt een hoop goed. Rond een groot meer is van een oude spoorlijn een fietspad gemaakt waardoor je in alle rust een geweldige tocht kan maken en na iedere bocht weer een ander adembenemend uitzicht vindt.

Aan een boerenlandweggetje ontdekken we een prachtige Zweedse schuur. We leggen ons picknickkleed in het pas gemaaide gras. Keet speelt met de madeliefjes en er vliegen kleine vogeltjes om ons heen. Buurpoes komt ons gedag zeggen, net als Meneer Geit. Tegenover ons danst een veulen met vier benen tegelijk in de lucht door de wei. De zon schittert en maakt dit vredige geheel compleet. Ik ben verliefd. Verliefd op het moment, op het plekje en op de schuur. Verliefd op Zweden.

Wim en Keet op de fiets tijdens onze tocht rond het meer van Åsunden.

Keet geniet vanuit de nekdrager van het uitzicht. De drager op de foto is van MiniMeis en hier te bestellen.Jeugdherinneringen

Zweden, het land uit de kinderserie waar ik van droomde. Waar kinderen vanaf een steiger het meer indoken en de grootste avonturen beleefden. Onze tweede camping voldoet volledig aan die jeugdherinnering. Ruim opgezet, ieder houten huisje heeft zijn eigen plek aan het meer. We komen tegen schemer aan, leggen Keet in bed en nemen meteen een frisse duik. De zon is al onder en de vleermuizen scheren om ons heen. De bomenrij weerkaatst magisch in het water en in de verte zie ik een kampvuurtje fonkelen.

Overdag wisselen we elkaar af met hardlopen, vermaken we ons op het strandje, maken we met z’n drieën de mooiste wandelingen, bakken we pannenkoeken of steken we de barbecue aan. Wat een geweldig gevoel van vrijheid. Via Malmö, Kopenhagen en Legoland rijden we terug naar huis. Intens gelukkig kijken we elkaar aan. Scandinavië heeft ons hart gestolen.

Keet zit op het campingstrandje aan het Långasjönmeer


DIY: De route van Claartje in Zuid-Zweden met kinderen

Wil jij net als Claartje naar Zuid-Zweden. Hieronder vind je haar route en de campings waar zij verbleven. Handig!

De route door Zuid-Zweden van Claartje

Boot
Neem de nachtboot van Kiel (Duitsland) naar Göteborg. Je slaapt in een binnenhut. Een relaxte manier om je rondreis te starten. Te boeken via Stenaline. Vaar je liever vanaf Denemarken? Bekijk dan eens het aanbod veerboten naar Zweden via Direct ferries.

Camping 1 – Skotteksgården Camping & Stugby
Familiecamping op een uur rijden van Göteborg met chalets en campingplekken. Gelegen aan het meer van Åsunden met een eigen strand, pier en boulevard. > skottek.se

Camping 2 – Långasjönäs Camping & Stugby
Deze camping, van Nederlandse eigenaren, ligt in het natuurreservaat Långasjönäs aan het meer Långasjön. Er zijn campingplaatsen en huisjes. > langasjonas.com/nl

Terug via de brug van Malmö naar Kopenhagen en via Denemarken naar huis.

Of boek een kindvriendelijke rondreis door Zweden bij Buro Scanbrit

Buro Scanbrit is al ruim 50 jaar dé vakantiespecialist naar Noordwest-Europa. Onze reisspecialisten kennen alle plekjes tot in detail en daarom maken wij van elke vakantie een onvergetelijke ervaring.

Voor meer informatie kijk dan op www.buroscanbrit.nl of vraag de brochure aan via www.buroscanbrit.nl/brochure.


Meer Zweden? Dan vind je deze artikelen ook leuk:

Zweden (Dalarna) in de winter
5x outdoor avontuur in Zweden voor het hele gezin
Zuid Zweden met een dreumes
Interview: Wildkamperen in Zweden

Of bekijk hier het overzicht van al onze Zweden artikelen

Meer verhalen lezen van Claartje? Bezoek dan haar website claarwasdaar.nl.


Dit artikel bevat affiliatielinks. Dat betekent dat wij een kleine vergoeding krijgen als jij een product koopt via bovenstaande links. Op die manier kunnen wij deze website draaiende houden en het kost jou helemaal niks extra. Een win win situatie. Meer weten? Lees dan onze disclaimer.

Pin it

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*