Phuket Old Town met kinderen

Phuket Old Town met kinderen

Bij Phuket in Thailand denk je, zonder iemand tegen het hoofd te willen stoten, snel aan overvolle bars en stranden met het soort toeristen waar je liever niet mee geassocieerd wil worden. Dacht ik tenminste… tot we met onze kinderen in de Phuket Old Town kwamen.

Hieronder enkele tips en waarom wij vinden dat Phuket Old Town ook op jouw lijstje moet komen:

De gevel van de Chinese tempel Ting Kwan Tang

The Memory at On On Hotel

Dit prachtige hotel aan Phangnanga Road is oorspronkelijk gebouwd in 1926 en heette toen ‘On On Hotel’. Het is het oudste hotel in Phuket Old Town. Het hotel is ooit gebruikt voor de openingsscene voor de film ‘The Beach’ maar daar kwamen wij pas achter toen we alweer thuis waren. Het hotel heeft veel Portugese invloeden met daarbij een knipoog naar het verleden. In de lobby staan bijvoorbeeld oude radio’s en op de hotelkamer vind je een oude telefoon met draaischijf. Toen het hotel in 2012 werd overgenomen, werd de naam aangepast naar ‘The Memory at On On Hotel’.

Het hotel heeft geen ontbijt maar wel staat er standaard een grote tafel met allerlei koekjes, limonade en Thaise snacks waar onze kinderen maar wát graag even langs wandelden. Alles in het hotel is mooi en fotogeniek, ik heb er well 250 foto’s gemaakt!

Bekijk hier de actuele prijzen van The Memory at On On Hotel

The Memory at On On Hotel is een te gekke plek om te verblijven met kinderen in Phuket Old Town

Chinese tempels

Er zijn in Phuket meerdere Chinese tempels te vinden, leuk om even iets anders te bezoeken dan wéér een Thaise Wat (al krijg ik daar nooit genoeg van). Naast hotel On On ligt ‘Ting Kwan Tang’ of ook wel ‘The Shrine of the Serene Light’ die een mooie muurschildering heeft bij de ingang. Er lopen genoeg mensen rond die graag iets vertellen over de tempel. Niet groot, maar zeker leuk om doorheen te lopen en binnen te kijken.

Tip: Nog meer muurschilderingen zien? Tegenover de tempel staan ook nog leuke schilderingen op de muur (Phangnanga Road).

Streetart in Phuket Old Town is een hit bij kinderen

Ga ‘sjiek’ dineren

Ik had wat reserves om naar binnen te gaan, maar een bezoekje aan Tu Kab Khao Restaurant is zeker de moeite waard. Een prachtig restaurant in een stijl die niets Thais heeft, maar eerder Barok aanvoelt. Het eten is wel gewoon Thais en, zoals we inmiddels gewend zijn in Thailand, vindt iedereen de kinderen alleen maar leuk en maakte ik me zorgen om niks…

Verdwalen in de straatjes van Phuket Old Town

De straatjes en steegjes in het centrum zijn bijna allemaal leuk om te bekijken. Wij liepen in 3 dagen de stad rond en keken onze ogen uit. Mooie gebouwen die, zowel opgeknapt als vervallen, allemaal hun eigen charme hebben.

Als vanzelf, volg de toeristen, kom je terecht in Soi Rommani. Dit straatje met mooie oude opgeknapte gebouwtjes is leuk voor een foto en een korte wandeling heen en weer. Er zit ook een mooi hostel: The Rommannee Boutique Guest House.

Al wandelend kwamen we terecht bij ‘The Blue Elephant Govenor’s Mansion’. In dit statige gebouw kan je dineren, wat drinken of een kookcursus volgen (wij keken alleen rond). Ook is er een kleine souvenirshop. Het interieur is fantastisch en in de tuin kunnen kinderen heerlijk rennen en spelen. Wat ons betreft een oase in de stad.

Slenter door de mooie straatjes van Phuket Old Town met kinderen
De straatjes van Phuket Old Town zijn uitermate geschikt om te verdwalen
The Blue Elephant Govenor’s Mansion is een te gekke plek voor wie in Phuket Old Town is met kinderen

De leukste koffietentjes in Phuket Old Town

Phuket Old town heeft meer leuke en mooie koffiebarretjes dan wij konden bezoeken. In elke straat zijn hippe koffietentjes zoals  ‘The Old Phuket Coffee Station’ (Yaowarat Road). Daar heb je een hele wand met oude radio’s. Maar zit deze vol? Loop enkele meters en je vindt de ene na de andere fancy koffiebar. Denk aan: Campus Coffee Roasters, Chino Café, House Café, Doubrew coffee en Rush Coffee rommani.

Het toffe interieur van The Old Phuket Coffee Station

Souvenirs en avondmarkt

Elk zondag is er op Thalang Road een avondmarkt.  Één straat vol met eetstalletjes, kleding en souvenirs. Ook de winkels langs de markt verkopen leuke dingen en je kan er gezellig wat drinken. De avondmarkt is niet te vergelijken met een markt in Bangkok of Chiang Mai. Je vindt er geen masseurs en het is veel overzichtelijker. Een prima avondbesteding.

Phuket Old Town is perfect te combineren met een verblijf op het Thaise eiland Koh Yao Noi. Lees hier onze tips voor dit fijne eiland.

Waterparadijs vlakbij Phuket Old Town

Ik vind zelf dat we kinderen hebben die veel leuk vinden en makkelijk meebewegen op vakantie, maar soms moet je natuurlijk wel een dagje inrichten die helemaal speciaal voor de kinderen is. Wij deden dat, onder andere, door een dag naar het ‘Splash Jungle Waterpark’ te gaan. Een waterpark vol glijbanen, zwembaden en een gegarandeerde dag vol waterplezier.

Waterpark Phuket

Meer lezen over Thailand

Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*