Terugblik 2018: Wat een jaar!

Terugblik 2018: Wat een jaar!

Lieve allemaal. Zo op de laatste dag van 2018 is het tijd om terug te kijken. Naar een jaar waarin ontzettend veel toffe dingen gebeurden. Een jaar waarin Kleine Globetrotter uitgroeide van kleine, persoonlijke blog naar een behoorlijk reisplatform met hele trouwe fans. Ons jaar in een notendop. Lezen jullie mee?

Lange, verre reis

Wij begonnen 2018 niet in Nederland, maar in Maleisië. In Maleisisch Borneo om precies te zijn. De startlocatie van onze reis van 3 maanden met onze peutertweeling. In de maanden januari, februari en maart bezochten we Maleisië, Thailand, Vietnam en Singapore. Wat een reis! Vol hoogtepunten, maar ook dieptepunten. Iets om nooit meer te vergeten.

wat-kost-gezinsvakantie-vietnam

Dag baan

Na de reis veranderde er op persoonlijk vlak voor mij ook ontzettend veel. Ik was namelijk werkloos. Althans, ik begon als zzp-er. Na jaren gewerkt te hebben als grafisch ontwerper bij een super leuk ontwerpbureau was het voor mij tijd om mijn vleugels uit te slaan en mijn eigen pad te volgen. Super spannend! Daarnaast wilde ik meer tijd voor mijn gezin en meer tijd voor Kleine Globetrotter. Nu, 9 maanden later, kan ik zeggen dat het me gelukt is. Ik heb voldoende projecten lopen als grafisch ontwerper om brood op de plank te krijgen en ook de website levert een leuke zakcent op. De combi werken, bloggen, reizen en gezin is nog wel een lastige. Maar hé, dat is dan weer een mooi doel voor 2019 ;-).

Happy campers

Eenmaal thuis gooiden we het roer drastisch om. We kochten een caravan. Van backpacken naar kamperen in Frankrijk ;-). Tijdens onze reis misten we soms de ruimte en de vrijheid voor onze kinderen en dus ook de ruimte voor onszelf. Ik kom zelf uit een gezin waar vroeger gekampeerd werd en heb daar erg warme herinneringen aan. Op zoek naar een caravan dus. We vonden een mooi, redelijk nieuw exemplaar die we oppimpten tot ons eigen rijdend kasteeltje.

In totaal gingen we dit jaar 4 keer met de caravan op pad in eigen land. Eerst proefkamperen in Utrecht, later een weekend met Obelink naar de kampeeracademy, een kleine week naar een natuurcamping in Drenthe en we sloten af met een weekje Brabant op camping ‘t Goeie Leven (aanrader).

Een eigen magazine

De grootste gebeurtenis op het gebied van de blog was wel de lancering van de allereerste editie van het Kleine Globetrotter Magazine. Man, wat was dat spannend. Na maanden van dromen, plannen en hard werken (samen met Renee > held!) kwam de eerste editie 1 juni 2018 online. Het harde werken werd beloond. Wat waren er veel mensen die zich gelijk aanmelden en wat kregen we een hoop leuke reacties! Nu, een half jaar later, is magazine nummer 3 een feit. Trots! Dat ben ik. Op alle lieve mensen om mij heen die ook geloven in dit toffe project. Trots om mijn gezin die mij door dik en dun steunen. En trots op mijn lezers die dit magazine meer en meer omarmen.

Het magazine leverde ook een hele hoop leuke contacten op. Met pr-bureaus en reisorganisaties. Maar vooral met andere reislustige ouders die met liefde hun verhaal wilden vertellen.

Meer reizen

In het najaar stonden er nog twee reizen op het programma. Met twee vriendinnen maakte ik een korte citytrip naar Krakau. een heerlijke stad. Een week later stapte ik weer in het vliegtuig om samen met mijn gezin een rondreis te maken met een camper door Andalusië. Wat een avontuur! We genoten allemaal volop van deze laatste reis van 2018. En kunnen niet wachten om straks in het nieuwe jaar weer op pad te gaan.

Dank!

Lieve allemaal. Dankjulliewel voor alle lieve berichten, likes, vragen en steun het afgelopen jaar. 2018 was een feestje. Op naar 2019! Ik wens jullie, namens team Kleine Globetrotter, een heel reislustig jaar toe.

Liefs,
Marlieke

Pin it

4 reacties

 • Jenny zegt:

  Wat een mooi jaar heb je achter de rug! Fijn dat de stap naar ZZPer goed gegaan is.

  Ik begin volgende week week met mijn werk voor de klas. Mijn zwangerschapsverlof zit erop. Ik hoop dat ik net als jij een mooie belans tussen werk-vlog-gezin-reizen kan vinden.

  • Marlieke zegt:

   Dankjewel Jenny,
   Wat een top jaar heb jij gehad. Op naar nog meer mooie reizen!

 • Denise zegt:

  Wat goed dat je inmiddels al meerdere magazines gemaakt hebt. Tof! Een heel gelukkig nieuwjaar nog en zie ik je op de beurs?

  • Marlieke zegt:

   Ha Denise,
   Wat lief. Dankjewel! Ik ben er woensdag bij. Als ik je zie schiet ik je even aan.
   Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*