Week 6: Verliefd op Ko Yao Noi

Week 6: Verliefd op Ko Yao Noi

We zijn verliefd. Halsoverkop vielen we voor de prachtige Ko. Ko Yao Noi om precies te zijn. Een relatief onbekend eiland in het zuiden van Thailand. Ik waarschuw vast vooraf. Na het lezen van dit verslag boek je spontaan een ticket naar deze parel.

Dag 35: Kokosnoten en palmbomen

We pakken maar weer eens de scooter vandaag. We touren langs stranden en rijstvelden waar buffels staan te grazen. We laten de drone op (filmpjes volgen later deze week). Wat is het hier toch mooi. We stoppen bij een coconutfarm waar we de melk van een jonge kokosnoot drinken en waar de kids vissen mogen voeren.

We toeren verder naar het meest noordelijke puntje van het eiland. Waar we uitkomen op een strandje als uit een vakantiegids. Wuivende palmbomen, een traditionele Thaise longtailboot op het strand, karstgebergte in de verte. Wow! Je snapt dat de drone weer de lucht in gaat en de camera overuren maakt. En de kinderen? Die vermaken zich met het rapen van gevallen kokosnoten.

Bekijk hier onze vlog van de eerste dagen op dit heerlijke eiland

Dag 36: Fishfarm

We hebben voor de ochtend een tochtje naar een lokale fishfarm op het programma staan. We worden om 10 uur verwacht bij de pier en een breedglimlachende Thai staat ons al op te wachten als we aan komen scooteren. We gaan mee op zijn bootje naar de drijvende boerderij. Er wordt een emmer volgeladen met (dode) sardientjes en Roos en Siem mogen de vissen voeren. Dolle pret als grote witte snappers met veel gespetter aanvallen op de visjes. De kids mogen verschillende vissen voeren en wij krijgen uitleg over het type en hoeveel ze opleveren per kilo.

Tot we bij een bak komen met twee luipaardhaaien. ‘My pets, not for eating’, zegt de vrolijke meneer. Of Ivo hem even vast wil houden. Ehhh… voor we het weten wordt het enorme beest in zijn handen gedouwd en moet hij op de foto. Voor de kids is dit beest net even iets te indrukwekkend. Die worden dan wel weer gelukkig van een paar zeesterren. Onze dochter neemt ze het liefst mee naar huis.

Er worden nog meer vissen gevoerd waarvan ik de naam alweer vergeten ben en daarna neemt de beste man ons mee in zijn bootje naar een prachtig mooi strandje op naastgelegen Ko Yao Yai. Zij ik net dat het strand waar we gister waren mooi was? Deze komt er nog net even overheen. Pure bounty. We hebben geen zwemkleding aan, maar onze dochter heeft er maling aan en gaat zo de zee in. En geef haar eens ongelijk. Dat prachtige blauwe, heldere water is onweerstaanbaar!

Note voor de dierenliefhebbers onder ons. De man van de fishfarm had enorm hart voor zijn vissen. Hij verdient geld met de verkoop voor consumptie van zijn beesten en zorgde er duidelijk goed voor. De luipaardhaaien zijn wat dubieus, maar wij hadden op geen enkele manier de indruk dat de beesten verwaarloosd werden.

dag 37: Even niks

En dan doen we een dag even helemaal niks. Behalve ontbijten, koffie drinken, lunchen, zwemmen in de zee en dineren. Liefde gaat immers door de maag. En laat het Thaise eten nou onze lievelings zijn. Ook bij de kinderen valt de Thaise keuken in de smaak. Die smullen lekker mee van de fried rice, curry’s en papaya salade.

dag 38: Gluren bij de buren

We gaan een dagje op pad naar buur eiland Ko Yao Yai. Die van dat mooie strandje van dag 36. Met de scooter, want die kan gewoon mee. En als je nou denkt dat we met een grote ferrie naar de overkant gaan dan heb je het mis. Onze scooter wordt gewoon een longtailbootje opgetild, vastgezet en wij zitten er met wat locals omheen. Kan prima toch!

Eenmaal aan de overkant besluiten we direct naar ‘het mooie strandje’ te rijden. Maar wat een teleurstelling. Het is vloed en er is maar een piepklein strookje strand en een heleboel mensen. Bah! Dan maar koffie drinken en een beetje rijden over het eiland. Wat opvalt is dat dit eiland rustiger is dan zijn kleinere broertje Noi, waar wij verblijven. Het lijkt ook nog authentieker.

We rijden een stuk naar het zuiden. Lunchen wat. Bekijken wat strandjes, maar het water is nog steeds hoog. En hoog water betekent hier dat het strand vrijwel helemaal verdwenen is. Waarschijnlijk een van de redenen dat de ko yao eilanden niet overlopen worden door toeristen. Dan maar weer terug naar strand nummer 1. Daar heeft de eb inmiddels flink ingezet. En is het water te laag om te zwemmen. Het is ook nooit goed ;-). Gelukkig levert dit wel hele mooie plaatjes op. En mega veel krabbetjes, witte en zwarte reigers en we spotten zelfs een zeester!

We moeten nog haasten voor een bootje terug, want die gaan maar tot 4 uur smiddags. We zitten in een nog kleiner bootje en Ivo moet dit keer zelf de scooter vasthouden terwijl we varen. Wat een avontuur. En de kids vinden het prachtig!

dag 39: Chillen

We herhalen het recept van dag 37, want dat was toch wel erg lekker!

dag 40: Eilandhoppen in de Phang Nga bay

We gaan weer op pad vandaag. Dit keer niet met de scooter, maar met een bootje. Samen met een Duits gezin met een jongetje van vijf doen we een five Island tour door de Phang Nga Bay. De baai waar ook het eiland waarop wij verblijven zich bevindt.

Rond een uur of half tien worden we opgepikt en gaan we op pad. Het waait stevig en tot grote pret van de kids bouncen we lekker op en neer. De eerste stop is in een lagune. Super mooi, maar vast nog mooier zonder 5 speedboten en 10 andere longtailboten. O ja, zo kan Thailand ook zijn. Gelukkig hebben wij een privé boot en mogen we zelf bepalen hoe lang we blijven hangen. Zodra de speedboten weggaan kunnen we genieten. We zwemmen wat en leren onze zoon van 3,5 snorkelen. Geen vis te zien, maar dat maakt hem niks uit.

De tweede stop is bij een klein strandje waar we weer zwemmen. En dan is het tijd voor stop nummer drie. Waar zal ik eens beginnen. De plek was super mooi. Prachtig helder water, palmbomen, wit poederzand en een klein strandje. Met zo’n 200 man er op. Serieus! Dit is de lunchstop van elke boottocht door de baai. Wat jammer zeg. Luide muziek schalt van de speedboten af. Russen en Chinezen in de meest flitsende jurken en badpakken poseren om beurten in zeer bijzondere houdingen om perfecte instagram foto’s te maken. Wij grinniken als onze kids de fotomomenten verstoren door door het beeld te lopen.

Maar ook hier geldt, wacht een half uurtje en alle boten zijn verdwenen. En toen ineens hadden we de ruimte om te snorkelen (nu wel vissen) en te zwemmen. En konden we wel genieten.

We stoppen nog twee maal en keren dan huiswaarts. Ondanks de drukte was het een super leuke dag. Tip voor iedereen die naar zuid Thailand op vakantie gaat. Huur een privé boot. Het kost een paar centen meer, maar het is het zeker waard.

dag 41: Rust

Jep, alweer! Het voordeel van lang op dezelfde plek zitten is dat we de luxe hebben om helemaal niks te doen. We genieten van ons huisje. Van de fijne tuin en het strand om de hoek. Aan het eind van de dag zoeken we de buffels nog even op in de rijstvelden.

Bekijk hier onze vlog van het tweede deel van ons verblijf op Koh Yao Noi

En na een goede Thaise maaltijd duiken we ons bedje in en dromen we over Thaise stranden en wuivende palmbomen. Nog maar voor drie nachtjes, want daarna zoeken we het vaste land weer op en vliegen we naar het noorden. Naar Chiang Mai. Maar dat lezen jullie volgende week.

> Lees hier ons weekverslag van week 7

< Lees hier ons weekverslag van week 5

Pin it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
*