fbpx
Kleineglobetrotter.nl | Portugal met kinderen: tips en bestemmingen
Geen land heeft ons zo positief verrast als Portugal. Wat een lieve mensen. Wat een lekker eten. Wat een gastvrijheid! Charmante dorpjes en prachtige kust. Portugal heeft alles in huis voor een heerlijke vakantie met het gezin. Wij geven je in dit artikel de leukste tips voor een vakantie naar dit mooie land met kinderen.
Portugal met kinderen, Lissabon met kinderen, Portugese zilverkust, kindvriendelijke accommodatie in Portugal
18983
post-template-default,single,single-post,postid-18983,single-format-standard,cookies-not-set,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Portugal met kinderen

Geen land heeft ons zo positief verrast als Portugal. Wat een lieve mensen. Wat een lekker eten. Wat een gastvrijheid! Charmante dorpjes en prachtige kust. Portugal heeft alles in huis voor een heerlijke vakantie met het gezin. Wij geven je in dit artikel de leukste tips voor een vakantie naar dit mooie land met kinderen.

In dit artikel over Portugal met kinderen:

  • Lissabon met kinderen
  • De Portugese zilverkust
  • Sintra met kinderen
  • Middeleeuws dorpje Óbidos
  • Kindvriendelijke accommodatie in Portugal

Lissabon met kinderen

Grote kans dat jullie rondreis door Portugal start in deze bruisende hoofdstad. Hoewel wij niet een groot fan zijn van citytrips met (kleine) kinderen vonden we Lissabon een feestje. Slenter door de smalle straatjes. Neem, zodra de benen moe worden, een van de trammetjes. En eet bij een van de bakkertjes het bekendste gebakje van Portugal; de Pastéis de nata.


Lees hier onze 5 favoriete dingen om te doen in Lissabon met kinderen


Lissabon met kinderen

Lissabon is een heerlijke stad om te bezoeken met kinderen

De Portugese zilverkust

Net boven Lissabon bevindt zich de Portugese zilverkust. Een prachtige, kindvriendelijke bestemming. De stranden zijn hier spectaculair. Met enorme kliffen en fijn, geel zand. Ook vind je er laidback surfdorpjes met charmante pleintjes waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. Wij werden hier spontaan verliefd op het mooie Portugal.


Lees hier ons artikel over de Portugese zilverkust met kinderen


Het mooie strand van Nazaré aan de Portugese zilverkust

Sintra met kinderen

Op slechts een uurtje rijden van Lissabon vind je een plek als uit een sprookje: Sintra. Op de top van een berg staat een enorm paleis in een verzameling bonte kleuren: Pena Palace. Mijn kinderen vonden het prachtig om in het paleis te kijken en de torens te beklimmen. Maar Sintra heeft nog veel meer te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van sprookjesachtige paleistuinen en omgekeerde torens.


Lees hier ons artikel over wat te doen in Sintra met kinderen


Sintra met kinderen

Het bont gekleurde Pena Palaca in Sintra is een must om te bezoeken met kinderen in Portugal

 

Middeleeuws dorpje Óbidos

Heb jij een kleine ridder of prinses mee op vakantie? Dan is het historische stadje Óbidos een must. Met een beetje fantasie zie je de ridders te paard rijden door de smalle straatjes. Ook het beklimmen van de oude stadsmuren is tof om te doen. Al kan dat met kleine kinderen nog wel wat gevaarlijk zijn!


Lees hier ons artikel over het leuke dorpje Óbidos


Ontdek de oude, smalle straatjes van Óbidos

Kindvriendelijke accommodatie in Portugal

Reis je met kleine kinderen? Dan heb ik de perfecte accommodatie tip voor jou; Quinta Laranja. Gerund door een Nederlandse familie. Kindvriendelijker wordt het niet. Traphekjes, kinderservies, kinderstoelen, kinderbedjes, een doos speelgoed, een omheind zwembad. Er is werkelijk aan alles gedacht!


Lees hier onze review over Quinta Laranja


Maar we zijn nog niet klaar met Portugal. op de verlanglijst staan nog de Algarve en een citytrip zonder kinderen naar de, in noord Portugal gelegen, stad Porto. Zodra we daar geweest zijn vertellen we jullie er over! Beloofd ;-).

 

Ook leuk om te lezen
Geen reactie's

Geef een reactie

Meld je nu aan voor het gratis Kleine Globetrotter Magazine

en laat je inspireren door leuke verhalen en mooie foto’s.

Klik hier voor je aanmelding!